04 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Daum, Semih ve Özer'i kulübeye mahkûm etmemeli

Fenerbahçe, "geliyorum" diyen tehlikeyi ciddiye almıyor. Gaziantep ve Kayseri deplasmanlarında kaybedilen 5 puan sezon sonunda çok aranacaktır.

Böyle giderse İstanbul'da kazanılan galibiyetlerin lig sıralamasına hiçbir katkısı olmayacaktır. Daum ve futbolcular, yarışı önde tamamlamak istiyorlarsa deplasmanlardan mutkala 3 puanla dönmeleri gerekir. Aksi taktirde Aziz Yıldırım'ın sezon başlamadan önce verdiği "şampiyonluk" sözü sadece havada kalmış olur.

Spor medyasında Kayseri'de bırakılan 2 puanın sorumlusu olarak Daum ve Guiza gösteriliyor. Bu iddialara katılıyorum. Daum, yağmur yüzünden kaygan bir hale gelen sahada fizik açısından güçsüz olan Önder'in yerine Deniz Barış'ı düşünebilirdi. Özellikle maçın ikinci yarısında Gökhan Gönül ve Önder'in bulunduğu bölgeye Kayserili futbolcular çok yüklendi ve önemli pozisyonlar yakaladı. Penaltı golünden sonra mağlup olurum korkasına giren Daum hatasını son 3 dakikada Deniz'i oyuna alarak düzeltebildi.

Fenerbahçe, fizik gücü yerine daha çok teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu bir takım. Bu yüzden ağır ve kaygan zeminde ikili mücadelelerde istenilen başarıyı pek gösteremiyorlar. Kayseri'deki maçın ilk yarısında beklenenin üzerinde mücadele edip, iyi pas çevirdiler. Başta Emre ve Lugano olmak üzere futbolcular yaptıkları mücadelelerin çoğundan galip çıktılar.

Ancak, takım iyi oynarken Guiza ileride biraz da yalnız kalmasının getirdiği olumsuzluk yüzünden bütün topları kaybetti. Göstermelik koşular, göstermelik ikili mücadelelere kalkıştı. Ama hiçbirinde başarılı olamadı. Çünkü fizik gücü ve kondisyonu yetersiz. Böyle olunca rakipleri karşısında etkisiz kaldı. Yeni sezonda onun için umutluydum. Haftalar ilerledikçe yine tribünlere saç-baş yolduruyor. Böyle giderse kendisine destek veren taraftarların protestosuna maruz kalacak gibi görünüyor.

Daum'u anlamak mümkün değil. Kulübede Semih ve Özer gibi maç çevirecek kabiliyette iki oyuncusunu yanında oturtuyor. Halbuki Semih oynadığı bütün maçlarda Daum'un yüzünü güldürdü ve takımına birçok puanlar kazandırdı. Yedek kalması klasik bir hale geldi. Guiza-Semih seçiminde ben tercihimi Semih'den yana kullanırdım.

Daum'un Özer'i son 5 dakikalarda oyuna sokması bize göre sadece ayıptır. Ameliyatından aylar geçen bir oyuncunun sakatlık korkusunu artık üzerinden atması gerekir. İyi havalarda sahaya sürmediği bu futbolcudan giderek soğumaya başlayan bu mevsimde nasıl bir katkı bekleyecek. Fizik ve kondisyonu 90 dakikayı çıkarmaya elverişli ise hiç düşünmeden direkt sahaya sürmesi gerekir. Özer, Fenerbahçe'ye gelecekte çok faydalı işler yapacak kapasitede ve kalitede bir oyuncu. Daum onu kulübeye mahkum ederek, futboldan soğutmamalı.

EROL DOYRAN [email protected]

04.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  RONALDO TÜRKİ YE HAYRANI

  İÇKİ ALEMİ YAPAN 9 BULGARFUTBOLCU KOVULDU

  G.SARAY BÜKREŞ YOLCUSU

  1,5 YIL ÇADIRDA YAŞADIM

  Mehmet Okur'un 21 sayısı yetmedi

  FENERBAHÇE KULÜBÜ: OLAYLI BANT ÇALINDI

  F.BAHÇE KÜREK TAKIMI ABD'DE BİRİNCİ OLDU

  17 YAŞ MİLLİ TAKIMI BAE İLE OYNUYOR

  F.BAHÇE ÜLKER CİBONA ÖNÜNDE

  Daum, Semih ve Özer'i kulübeye mahkûm etmemeli

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.