16 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Ankaragücü Hagi'yi reddetti, Norveç'li Sollied'le el sıkıştı

ANKARAGÜCÜ'NDE teknik direktörlük için adı geçen Rumen Gheorghe Hagi'nin şartlarını yönetim kuruluna sunduğu ve kabul edilmediği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Ankaragücü'nün teknik direktör arayışında, Gheorghe Hagi ile görüşmeler yapmak için Romanya'ya giden heyetin, Ankara'ya dönünce Hagi'nin koşullarını yönetim kuruluna sunduğu öğrenildi. Yönetim kurulunun Hagi'nin koşullarını ağır bulduğu için kabul etmediği ileri sürüldü.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Galatasaray'ın 1996-2001 yılları arasında elde ettiği önemli başarılarda futbolcu olarak büyük katkısı olan Gheorghe Hagi, teknik direktörlük kariyerine 2001 yılında Romanya Milli Takımı ile başlamıştı. 2003 yılında Bursaspor'da görev alarak, Türk futboluna teknik direktör olarak ''merhaba'' diyen Hagi, 2004-2005 sezonunda çalıştırdığı Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı kazanma başarısını göstermişti. Hagi yönetimindeki sarı-kırmızılılar, ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede 5-1 yenerek, bu başarıya imza atmıştı. Rumen teknik adam, 2006 yılında Romanya'da Politehnica Temeşvar, 2007 yılında da Steaua Bükreş'i çalıştırmıştı.

SOLLİED'İ ANKARA'YA GETİRTİYOR

Teknik direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayıran Arkaragücü'nün, Trond Sollied ile anlaştığı ve Norveçli teknik adamın bu akşam Ankara'ya geleceği öğrenildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, Norveç'in yetiştirdiği en ünlü antrenör olan Trond Sollied ile görüşerek, her konuda anlaşmaya vardı. Sarı-lacivertli yetkililer, Norveçli çalıştırıcının kariyerinin başarılarla dolu olduğunu söylediler.

TROND SOLLİED'İN KARİYERİ

Norveç in orta sıralarda yer alan takımı Bodo'yu şampiyon yapan Sollied, Rosenborg'un başına geçtikten sonra da sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı sonuçlar alan Trond Sollied, Belçika'da Brugge ve Gent takımlarını da çalıştırdı. 2005 yılında Yunanistan'ın Olympiakos takımının başına geçen ve 2 sezon çalıştırdığı ekibi şampiyon yapan Norveçli teknik adamın ismi, Yunan takımından sonra Gençlerbirliği'nde de gündeme gelmiş ancak anlaşma sağlanamamıştı. Geçtiğimiz sezon ise Heerenveen'i çalıştıran Sollied'in bu akşam Ankara'da olması bekleniyor.

16.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  60 MİLYON LİRA ALACAĞI VAR

  Wederson: Beşiktaş maçı final havasında geçecek

  Ankaragücü Hagi'yi reddetti, Norveç'li Sollied'le el sıkıştı

  Bross ifade verecek

  Beşiktaş-F.Bahçe derbisinin hakemi kim olacak?

  ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI KURA ÇEKİMİ BUGÜN

  MEHMET OKUR'LU JAZZ CAVALİERS'A KAYBETTİ

  MERSİN'DE ÇOCUK POLİSİ FUTBOL TURNUVASI

  AMATÖRLERİN KAVGASINI OLİS COPLA ÖNLEDİ

  ENKE'NİN CENAZESİNE 40 BİN ALMAN KATILDI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.