16 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Beşiktaş-F.Bahçe derbisinin hakemi kim olacak?

Süper Lig'de bu hafta tartışmasız en önemli karşılaşma Beşiktaş-Fenerbahçe arasında yapılacak. Lider Fenerbahçe 12 hafta sonunda 31 puanla zirvede yer alırken, takipçisi G.Saray'ın 28, Trabzon deplasmanında aldığı galibiyetle üçüncü sıraya yerleşen Beşiktaş'ın ise 24 puanı bulunuyor. Sıralamada Bursa 23 ve Kayseri 22 puanla sessiz, fakat iddialı geliyor. Üç büyüklerin puan sıralaması sezon sonuna kadar böyle devam eder mi bilinmez ama zirvedeki yarışın bu takımlar arasında geçeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinden yara almadan çıkabildiği taktirde ligin ilk yarısını lider olarak kapatması mümkün görünüyor. Kalan 4 haftada zorlanacağı maç Trabzon deplasmanı olacak. Puan sıralamasında şu anda Fenerbahçe'nin 13 puan gerisinde bulunan Karadeniz ekibi bu maça kadar alacağı sonuçlarda sürpriz yapıp, başarı gösteribilirse bu derbinin Fenerbahçe açısından sıkıntılı ve zorlu geçeceğini söyleyebilirim.

Bu haftaki derbiye Fenerbahçe daha rahat bir tempoda oynayacak. Çünkü Beşiktaş ile arasındaki 7 puanlık fark Daum ve oyuncularını panik ve telaştan uzak tutacak. Galibiyet dışında, Dolmabahçe'den 1 puanla ayrılması halinde bile moraller bozulmayacak. Çünkü ligde 3 puan önünde bulunduğu G.Saray'ın Manisaspor'u yenmesi durumunda 1 puan farkla liderliğini haftaya taşıyabilecek.

Beşiktaş açısından durum tam tersi. Rakibini yenemediği taktirde puan farkı kapatılmayacak bir rakama ulaşacak ve yarıştan bir hayli geriye düşmüş olacak. Bu derbi bir bakıma Denizli ve ekibi için güvenoyu şeklinde geçecek. Camia, üst üste alınan galibiyetlere rağmen Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız sonuçlar yüzünden tepkisini hâlâ üzerinden atamadı. Bu derbide kazanılacak bir galibiyet bütün buzları eritip, camianın ve tribünlerin özlediği barışı getirebilir.

Derbi öncesinde önemli bir görev ise Merkez Hakem Komitesi'ne düşüyor. Hakem seçimi yapılırken bütün kıstaslar dikkate alınarak isim belirlenmeli. Geçtiğimiz sezonda birçok derbiyi yöneten Selçuk Dereli, Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek ve Fırat Aydınus'un ligin ilk yarısında oynanan diğer derbilerde görev almaması dikkatlerimizi çekti. Yetkililer, bu tip maçların ağır yükünü sadece polis memuru Bünyamin Gezer ile bürokrat Bülent Yıldırım'ın üzerine atıp, köşeye çekilmemeli.

Bir diğer konu ise, takımlarımız geçen haftayı boş geçirdi. 13. hafta maçlarını düşünerek birçoğu özel maç oynayıp, hazırlanmayı düşünmedi. Bu durumu futboldan iki hafta uzak kalan oyuncular açısından büyük bir eksiklik olarak görüyorum.

EROL DOYURAN [email protected]

16.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  60 MİLYON LİRA ALACAĞI VAR

  Wederson: Beşiktaş maçı final havasında geçecek

  Ankaragücü Hagi'yi reddetti, Norveç'li Sollied'le el sıkıştı

  Bross ifade verecek

  Beşiktaş-F.Bahçe derbisinin hakemi kim olacak?

  ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI KURA ÇEKİMİ BUGÜN

  MEHMET OKUR'LU JAZZ CAVALİERS'A KAYBETTİ

  MERSİN'DE ÇOCUK POLİSİ FUTBOL TURNUVASI

  AMATÖRLERİN KAVGASINI OLİS COPLA ÖNLEDİ

  ENKE'NİN CENAZESİNE 40 BİN ALMAN KATILDI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.