17 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

BİLE BİLE ÖLÜME GİTTİ

BİR dönem Gaziantepspor, Ankaraspor ve son olarak Ankaragücü'nde forma giyen, buradan da Yunanistan'ın Larissa takımına transfer olan Meksikalı forvet oyuncusu Antonio de Nigris hayatını kaybetti.

Larissa Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, De Nigris, sabahın erken saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Larissa'daki Üniversite Hastanesi'ne getirildiği sırada öldüğü açıklanan 31 yaşındaki futbolcunun, kalp krizi geçirmiş olabileceği belirtildi. ''Larissa ailesi, Meksika Milli Takımı'nın da formasını giyen De Nigris'in trajik ölümüne ağlıyor'' denilen açıklamada, kulüp yönetiminin, teknik kadronun, oyuncuların, De Nigris'in ölümünden duyduğu üzüntüye yer verildi. Meksikalı futbolcunun eşi Sonia ve 5 yaşındaki kızı Miranda'ya da taziyelerini bildiren kulüp yönetimi, futbolcunun ölüm nedeninin, Larissa'daki General Academic Hospital'da yapılacak otopsi sonrasında belli olacağını ifade etti. Meksika milli formasını 16 kez giyen De Nigris, Monterrey, Club America, Villareal, Poli Ejido, Once Caldas, Puebla, Pumas ve Santos takımlarında da oynamış, Ağustos ayında Türkiye'deki son kulübü Ankaragücü'nden Larissa'ya transfer olmuştu.

ANKARAGÜCÜ: BİZ UYARIMIZI YAPTIK

Yunanistan'ın Larissa takımına transfer olmadan önce Türkiye'de 3 ayrı kulüpte forma giyen De Nigris'in ölüm nedeni de birçok kişiyi şaşkına çevirdi. Meksikalı futbolcunun henüz 31 yaşında olmasına karşın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi, futbolculara yapılan sağlık kontrollerini de gündeme taşıdı. De Nigris'in Türkiye'de son olarak formasını giydiği takım olan Ankaragücü'nde, genel menajer Ender Yurtgüven, rahatsızlığı konusunda De Nigris başta olmak üzere, Türkiye Futbol Federasyonu'nu, futbolcunun menajerini ve avukatını uyardıklarını, ancak hiç kimseye sözlerini dinletemediklerinisöyledi. Ankaraspor'da oynadığı dönemde yapılan sağlık kontrolleri sırasında da rahatsızlığın ortaya çıktığını ifade eden Yurtgüven, ''O dönem herkesi uyardık. Kimseye sözümüzü dinletemedik. Federasyonu, menajerini, avukatını ve kendisini de uyardık. Bize hep yakıştırmalar yaptılar. Sözleşmesini fesih etmek için bu yola başvurduğumuzu söylediler. Bize, 'Meksikalı milli bir futbolcuya bu şekilde davranarak, Türkiye'nin imajını zedeliyorsunuz' diyerek tepki gösterdiler. Sonuç keşke böyle olmasaydı'' diye konuştu.

Türkiye'de top oynama izni alamadı

FUTBOLl Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Ufuk Özerten, Yunanistan'da vefat eden Meksikalı futbolcu Antonio De Nigris'in Türkiye'de doktorlardan sağlık raporu alamaması nedeniyle Yunanistan'da oynamak zorunda kaldığını ifade etti. Ufuk Özerten, ''Türk hekimleri, sağlık nedeniyle Türkiye'de futbol oynamasının sakıncalı olduğunu söylemişti, bu nedenle De Nigris Yunanistan'daydı'' dedi. Öte yandan Futbol Federasyonu, bir dönem Türkiye'de Gaziantepspor, Ankaraspor ve Ankaragücü'nde forma giyen, buradan da Yunanistan'ın Larissa takımına transfer olan Meksikalı futbolcu Antonio de Nigris'in ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Federasyondan yapılan açıklamada, '' Gaziantepspor, Ankaragücü ve Ankaraspor'da forma giyen Antonio De Nigris'in geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Futbol camiasına ve De Nigris'in kederli ailesine başsağlığı dileriz'' denildi.

17.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BİLE BİLE ÖLÜME GİTTİ

  HOLİGANLAR ADLİYEDE

  Basketbol da fanatiklerin tehdidi altında

  Beşiktaş-F.Bahçe A2'de bugün karşı karşıya

  G.Saray ilk maçını Trabzon'la yapacak

  BROSS: İSLAM DİNİNE SAYGISIZLIK YAPMADIM

  HİDAYET'İN 20 SAYISI TORONTO'YA YETMEDİ

  F.BAHÇE MASA TENİSİNDE AVRUPA'DE ÇEYREK FİNALDE

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.