17 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Basketbol da fanatiklerin tehdidi altında

Türk basketbolu pazar günü Abdi İpekçi Salonunda büyük bir ayıba daha şahit oldu.

Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan derbi müsabakasında yaşanan olaylara rekabetten ziyade rezâlet demek daha doğru olacak. Sahaya girip yedek kulübesinde oyuncu döven taraftar dünyanın hangi ülkesinde var? Bu derbi için İstanbul Valiliği tarafından sıkı önlemler alındığı açıklanmasına karşılık, Fenerbahçe Ülker'li 3 oyuncuya birden saha içinde saldırıda bulunulmasının alınan önlemlerin ne kadar zayıf olduğunu göstermesi açısından düşündürücüydü.

Basketbol oyunu göze hoş gelen, hızlı oynanan, hareketli, mücadeleye dayanan bir spor dalıdır. Seyircisi daha çok üniversite öğrencileridir. Bu yüzden maçlarda olay çıkması çok nadirdir. Ancak Türkiye'de 1980'li yıllarda kulüp takımlarının şampiyonluk yarışında iddialı bir kadro kurmalarıyla birlikte müessese takımlarıyla rekabet kızıştı ve futbolda gördüğümüz çirkin olaylar bir anda salonlara sıçradı. Salonlar basketbolu bilen değil, futbolun fanatikleri tarafından dolduruldu. Özellikle derbi diye adlandırılan müsabakalarda atılan bozuk paralar, bugün yerini sandalyelere, hatta oyuncuların saha içinde yumruklamasına kadar vardı.

Artık bu işler spor olayından çıktı, gittikçe iki taraf arasında kanlı bir husumete dönüştü. Kulüp yönetimleri buna engel olmaya çalışıyor ama bir türlü sonuç alınamıyor. Bu derbide Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, olayları çıkaranlara sert tepki gösterip ayağa kalkmasına karşılık, diğer Galatasaray yöneticileri en ufak bir müdahalede dahi bulunmadı.

Bu tip zorlu maçlarda hakemlere de büyük görev düşüyor. Bu maçın hakemleri adeta "aciz" kaldı. Olaylar başlamadan önce oyuncuları soyunma odasına gönderip, ortalığın yatışmasını bekleyebilirlerdi. Ortalık karıştıktan sonra bu kararı verdiler. Bu tip maçlara atanacak hakemlerin üst düzey hakemler olması lazım. Basketbol Merkez Hakem Komitesi bakalım bu rezâleti nasıl temizleyecek?

Geçen sezonun şampiyonluk maçı yine bu salonda oynanmıştı. Fenerbahçe Ülker, 2-0 önde götürdüğü play-off serisinde Efes Pilsen'e üst üste 3 defa yenilip, şampiyonluğu rakibine kaptırınca taraftarlar aynı şekilde oyunculara saldırıp, salonu işgal etmişti. Bu olaylar sonrasında Fenerbahçe Ülker 5 maç ceza almıştı. Şimdi sarı-lacivertli kulüp, kendisine verilen cezanın bir benzerini Galatasaray Cafe Crown'a verilmesi için federasyona baskı yapacak.

EROL DOYRAN [email protected]

17.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BİLE BİLE ÖLÜME GİTTİ

  HOLİGANLAR ADLİYEDE

  Basketbol da fanatiklerin tehdidi altında

  Beşiktaş-F.Bahçe A2'de bugün karşı karşıya

  G.Saray ilk maçını Trabzon'la yapacak

  BROSS: İSLAM DİNİNE SAYGISIZLIK YAPMADIM

  HİDAYET'İN 20 SAYISI TORONTO'YA YETMEDİ

  F.BAHÇE MASA TENİSİNDE AVRUPA'DE ÇEYREK FİNALDE

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.