18 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Tekstilde üretim arttı

DİSK'E bağlı Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Subaşı, sektörde üretim anlamında işlerin yolunda gittiğini, Gaziantep’teki fabrikalarda fazla mesai yapıldığını söyledi.

Subaşı, yaptığı açıklamada, tekstil sektörünün Türkiye’nin sanayisinin ‘’bel kemiği’’, ihracatının ‘’amiral gemisi’’ ve istihdamının ‘’temel dayanağı’’ olduğunu belirtti. ‘’Türk tekstil sektörü, sorunları ve sıkıntıları her ne kadar görmezden gelinse de Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına, toplumun refahının artmasına katkısını sürdürüyor’’ diyen Subaşı, sektörün küresel krizden kurtulmaya başladığı görüşünde olduğunu vurguladı.

Tekstil işverenlerinin ‘’para kazanamıyoruz’’ iddialarını dikkate almakla birlikte fazla önemsemediklerini ifade eden Subaşı, şöyle konuştu: ‘’Üretim anlamında işler yolunda gidiyor, fabrikalarda fazla mesai yapılıyor. İhracatta da artış var. Yani önemle dikkate alınması gereken göstergeler, sektörde bir iyiye gidişin başladığını ortaya koyuyor. Belki de ‘para kazanamıyoruz’ iddialarını ‘eskiden olduğu kadar para kazanamıyoruz’ biçiminde algılamamızın doğru olacağına inanıyorum’’ dedi.

İHRACATTAKİ ARTIŞ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden tekstil ihracatı, geçen ay, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 oranında arttı. Ekim 2008’de 202 mil-yon 426 bin dolar olan bölgenin ihracatı, Ekim 2009’da 247 milyon 665 bin dolara yükseldi. Bölgenin tekstil ihracatında, Ocak-Eylül 2009 döneminde (9 aylık) önceki yılın aynı dönemine göre yaşanan yüzde 9’luk düşüş, Ocak-Ekim 2009 dönemi için (10 aylık), ihracatta geçen ay yaşanan yüzde 22’lik artışın etkisiyle yüzde 6’ya geriledi. Bölge illerinden bu yılın Ocak-Kasım döneminde toplam 1 milyar 699 bin 308 dolarlık tekstil ürünü ihraç edildi. Geçen yılın aynı döneminde bölgenin tekstil ihracatı 1 milyar 866 milyon 393 bin dolar olmuştu.

18.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Tekstilde üretim arttı

  Sektöre taze kan geliyor!

  Reel sektör, bankalara fedâ edilmemeli

  Bayram sofraları Hisar rengi

  İlâç sektörü buluşacak

  Delta’dan özel kalem

  GDO’ya çözüm için ilk adım

  Bayram indirimlerinde "göz boyanıyor”

  IMF ile anlaşmamak daha iyi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.