26 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Başbuğ: İddiaları lânetliyorum

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, darbe iddialarıyla ilgili dün bir açıklama yaptı. ‘’Vicdansızlara sesleniyorum’’ diyen Org. Başbuğ, yine sesini yükselterek ve masaya vurarak “Allah Allah diye taarruz eden bir ordu nasıl olur da Allah’ın evi olan camiyi bombalar? Vicdansızlara sesleniyorum, TSK’nın da sabrının bir sınırı var. Siz orduyu nasıl böyle itham edersiniz? Hiç mi vicdanınız yok? İddiaları lânetliyorum” dedi.

Başbuğ: İddiaları lânetliyorum

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, darbe iddialarıyla ilgili dün yine açıklama yaptı. ‘’Vicdansızlara sesleniyorum’’ diyen Başbuğ, sesini yükselterek ve masaya vurarak “Allah Allah diye taarruz eden bir ordu nasıl olur da camiyi bombalar. Hiç mi vicdanınız yok. İddiaları lanetliyorum” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda Kazım Karabekir için özel anma töreni düzenlendi. Orgeneral Başbuğ, törende yaptığı konuşmada, darbe iddialarına değindi. Sesini yükseltip, elini masaya vuran Başbuğ, Silâhlı Kuvvetler’in talimnamelerinin hücumla ilgili bölümlerinde, ‘’Allah Allah’’ diye askere taarruz ettirildiğini belirterek, ‘’Ordu nasıl Allah’ın evine bomba atmayı düşünür? Vicdansızlıktır, lanetliyorum. Ordunun Mehmetçiği, ‘Allah Allah’ sesleriyle eğitim yapıyor. Talimnamemizde var. Böyle bir ordunun kişileri çıkacak Allah’ın evlerine bomba atacak, orada ibadetini yapanlara... Lanetliyorum. Kendi uçağını düşürmek vs. Lanetliyorum. Türk ordusunun da bir sabrı var. Bu asker şimdi bölgede elinde silâhla bu milleti bekliyor. Bu ordunun tümünü nasıl itham edersiniz. Hiç mi vicdan yok. Kara Kuvvetleri detaylı incelemeyi sürdürüyor. İnceleme sonucuna kısa sürede açık ve net olarak sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, ‘’Biz diyoruz ki demokrasilerde en ideal husus iktidarların seçimlerle, demokratik yöntemlerle yer değiştirmesidir’’ dedi. Orgeneral Başbuğ, ‘’Darbe iddialarının gündemde kalmasından kim menfaat sağlıyor?’’ diye sordu. İlker Başbuğ, bugüne kadar TSK içinde bilgi sızdırmalar kapsamında açılan soruşturma sayısının 61 olduğunu belirterek, bunlardan 9 tanesinin yargı safhasına dönüştüğünü, 3 yıl hapis cezası alan bir subayın da TSK’dan uzaklaştırıldığını bildirdi. Başbuğ, şu anda 10 kişinin de bu suçlamalardan tutuklu olduğunu söyledi. Başbuğ, ‘’Balyoz Planı’’na ilişkin iddiaların 7 yıl önceki bir tatbikat planı çerçevesinde olduğunu ifade ederek, iddialarla ilgili soruşturmanın sonuçlarının en kısa zamanda açıklanacağını bildirdi.

26.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  SP’den temsilciliğimize ziyaret

  ORDUNUN YARGI SİSTEMİNDE HİÇBİR ROLÜ OLAMAZ

  AKPM’ye ilk Türk başkan

  Bakan Çelik, muhalefete bilgi verdi

  TEKEL işçilerine AP’den ziyaret

  Poyrazköy İddianamesi yarına kaldı

  "Free Shop’’lara polis baskını

  Diyanet'in kadın çalışmaları BM raporunda

  Başbuğ: İddiaları lânetliyorum

  “Balyoz” bir harp oyunu olamaz

  100 yıllık tartışma

  Türkiye nüfusu 72,5 milyon

  12 Eylül Utanç Müzesi kurulacak

  Eğitimde değişen bir şey yok

  Sözleşmeli öğretmenlere üvey evlat muamelesi

  TUNCA NEHRİ BUZ TUTTU

  Soğuklar lodosla gidecek

  Sigara yasağını uygulamayan kamu görevlilerine sıkı takip

  Kayıp çocukların görüntüsü bulundu

  Üç havaalanına Open-Sky

  40 yıllık kan dâvâsı barışla sonuçlandı

  TÜRKİYE KARA TESLİM

  Geceleyin sobayı söndürmeden yatan 21 kişi sızan gazdan zehirlendi

  İzmir 4 şiddetinde sallandı

  Alanya’da sitenin istinat duvarı çöktü

  İstanbul camilerine restorasyon

  22 bin 222 oyuncak arabası var!

  Rengârenk karnabahar

  Hastalara klasik müzik

  Antikaya ilgi artıyor

  Adana’da şalvar 1935’ten beri yasak

  Onlar için her gün yaz

  Müze gibi ev

  Son 10 yılın isimleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl