26 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TÜRKİYE KARA TESLİM

İSTANBUL’DA etkili olan kar yağışı sebebiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, 3 bin 475 personel ve 770 araç ile dün sabaha kadar ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM bağlantı yollarında çalıştı.

Çalışmalarda 4 bin 376 ton tuz ve 168 ton solüsyon kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre, İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışının aralıklarla devam edeceği belirtildi. AKOM yönetiminde kötü hava şartlarıyla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin buzlanma ve don olaylarına karşı yollarda, tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaptığı kaydedildi. Çalışmalarda, 3 bin 475 personelin 770 araç ile sabaha kadar ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM bağlantı yollarında çalıştığı, çalışmalarda 22.00-07.00 saatleri arasında 4 bin 376 ton tuz ve 168 ton solüsyon kullanıldığı açıklandı. İstanbul’da hava sıcaklığının ‘’-5’’ dereceye kadar düştüğü ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi: ‘’Yapılan çalışmalarla ana arterlerde buzlanma yaşanmadı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Atık Yönetimi Müdürlüğü hastane giriş çıkışları, duraklar, alt ve üst geçitler, iskeleler, metrobüs yaya geçitleri, ibadethanelerin çevresi sabah saatlerinde tuzlandı. Sokakta yaşayan vatandaşlar Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Salonu’nda misafir ediliyorlar. Ekipler tarafından alınan vatandaşların önce banyo, tıraş ve giyim ihtiyaçları karşılanıyor. Vatandaşlar daha sonra otele yerleştiriliyor. Hava koşullarının eksi dereceye düşmesiyle birlikte 519 kimsesiz vatandaş misafir edildi.’’ Özellikle kaldırımlarda oluşan buzlar da, belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Bu arada İstanbul’da kamuda çalışan engelli personel 3 gün idari izinli. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği İstanbul’da sıcaklık –7 dereceye kadar düştü. Perşembe gününden itibaren ise gece ve gündüz sıcaklıklarının ‘’hissedilir derecede’’ artacağı tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu’da bin 515 köy yolu kapalı

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı sebebiyle bin 515 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdareleri Genel Sekreterliklerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde etkisini artıran kar yağışı sebebiyle Erzurum’da 528, Bingöl’de 263, Tunceli 260, Erzincan’da 233, Muş’ta 120, Ardahan’da 77, Kars’ta 32 ve Iğdır’da ise 2 olmak üzere toplam bin 515 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, söz konusu köy yollarında çalışmaların sürdüğünü belirterek, ekiplerin bazı bölgelerde kar yağışının şiddetini artırması yüzünden zaman zaman çalışmalarına ara vermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Bu arada, kar yağışı bölgedeki bazı kara yollarının da ulaşıma kapanmasına sebep oldu. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Erzurum’da Çat-Karlıova ve Karayazı-Göksü kara yolları ulaşıma kapandı. Ayrıca Tunceli-Nazımiye kara yolu da ulaşıma kapalı durumda buluyor. Söz konusu yolların ulaşıma açılması çalışmaları devam ediyor.

Doğu Karadeniz’de de 989 köy yolu ulaşıma

kapalı

DOĞU Karadeniz’de de soğuk hava ve kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, Gümüşhane’de 174, Bayburt’ta 166, Rize’de 121, Artvin’de 96, Giresun’da 197 ve Trabzon’da 185 olmak üzere toplam 939 köy ile ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi Müdürlüklerine bağlı ekipler, bu yollarda karla mücadele çalışmalarını yürütüyor. Giresun’un iç kesimindeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas ile bağlantısını sağlayan karayolunun 2 bin 220 rakımdaki Eğribel Geçidi’nde yol, dün sabah saatlerinde ulaşıma kapandı. Bayburt’ta da önceki güün akşam saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini artıran kar yağışı nedeniyle kentte kar kalınlığı 17 santimetreye ulaştı. Kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığının düşmesi ve tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Hava şartları yüzünden zaman zaman trafikte aksamalar yaşanan Bayburt-Erzurum karayolunun Kop Dağı Geçidi’nde, kayarak yolu ulaşıma kapatma ihtimalleri bulunması nedeniyle kamyon, tır ve otobüs gibi büyük araçların geçişine trafik ekiplerince izin verilmiyor. Ekipler, küçük araçları da zincirsiz geçirmiyor. Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki kar yağışının çarşamba günü sabah saatlerine kadar sürmesinin beklendiğini kaydettiler.

Bolu Dağı’nda zincir denetimi yapılıyor

D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde aralıklarla etkili olan kar yağışı şiddetini arttırdı. Kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri Bolu dağı’nda araçlarda zincir kontrolü yaptı ve sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Öte yandan, trafik ekiplerinin D-100 Karayolunun Bolu Dağı Düzce-Bolu yönünde kamyon ve TIR’ların geçişine izin vermediği belirtiliyor.

Kayak merkezleri dolu

TÜRKİYE’NİN kış turizm merkezlerinden Kartalkaya’da 2 metreye ulaşan kar kalınlığı, Uludağ ve Erciyes’te 1 metre 15 santim olarak ölçüldü. Kartalkaya’da 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Kayak merkezinde bulunan oteller, yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet veriyor. Otellere ait pistlerin tamamında kayak yapılıyor. Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da, kar kalınlığının 1 metre 15 santimi buldu. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, ‘’oteller bölgesi’’nde kar kalınlığı 1 metre 15 santim olarak ölçülürken, hafifleyen kar yağışı aralıklarla sürüyor. Yetkililer, görüşün açık olduğu Uludağ’da, sıcaklığın eksi 15 dereceyi gördüğünü bildirdi. Bu arada, Bursa-Uludağ Karayolunda buzlanma nedeniyle araçların zincirsiz çıkışına izin verilmiyor. Kayseri’de, önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, ulaşımın aksamasına neden oluyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri’de 47 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı 7 ayrı ekibin ulaşıma kapanan köy yollarında kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Kar kalınlığının 12 santimetreye ulaştığı Kayseri kent merkezinde, Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan belediyeleri kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, Erciyes Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı dün sabah 1 metre 15 santim olarak ölçüldü. Kayseri-Erciyes Karayolunun ulaşıma açık olduğu bildirildi.

Kar yağışı Orta Karadeniz’de de etkili

SAMSUN, Sinop ve Ordu’da etkili olan kar yağışı sebebiyle 327 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Bölgenin özellikle yüksek ve iç kesimlerinde dünden bu yana devam eden kar yağışı, dün sabahtan itibaren sahil kesimlerinde etkili oluyor. Halen Ordu’da 322, Sinop’ta ise 5 köyle ulaşım sağlanamıyor. Ordu’da, iç kesimlerde bazı bölgelerde kar kalınlığının yaklaşık bir metreyi bulduğu belirtilirken, 30 ekiple karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü bildirildi. Olumsuz hava şartları sebebiyle çok sayıda köyün elektrik ve telefon hatlarında da arızalar meydana geldi. Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede en yüksek hava sıcaklığının 4, en düşük hava sıcaklığının ise 2 derece olması, iki gün etkili olacak kar yağışının Çarşamba günü bölgeyi terk etmesi bekleniyor. Yetkililer, bugün etkili olacağı tahmin edilen tipiye karşı da vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

26.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  SP’den temsilciliğimize ziyaret

  ORDUNUN YARGI SİSTEMİNDE HİÇBİR ROLÜ OLAMAZ

  AKPM’ye ilk Türk başkan

  Bakan Çelik, muhalefete bilgi verdi

  TEKEL işçilerine AP’den ziyaret

  Poyrazköy İddianamesi yarına kaldı

  "Free Shop’’lara polis baskını

  Diyanet'in kadın çalışmaları BM raporunda

  Başbuğ: İddiaları lânetliyorum

  “Balyoz” bir harp oyunu olamaz

  100 yıllık tartışma

  Türkiye nüfusu 72,5 milyon

  12 Eylül Utanç Müzesi kurulacak

  Eğitimde değişen bir şey yok

  Sözleşmeli öğretmenlere üvey evlat muamelesi

  TUNCA NEHRİ BUZ TUTTU

  Soğuklar lodosla gidecek

  Sigara yasağını uygulamayan kamu görevlilerine sıkı takip

  Kayıp çocukların görüntüsü bulundu

  Üç havaalanına Open-Sky

  40 yıllık kan dâvâsı barışla sonuçlandı

  TÜRKİYE KARA TESLİM

  Geceleyin sobayı söndürmeden yatan 21 kişi sızan gazdan zehirlendi

  İzmir 4 şiddetinde sallandı

  Alanya’da sitenin istinat duvarı çöktü

  İstanbul camilerine restorasyon

  22 bin 222 oyuncak arabası var!

  Rengârenk karnabahar

  Hastalara klasik müzik

  Antikaya ilgi artıyor

  Adana’da şalvar 1935’ten beri yasak

  Onlar için her gün yaz

  Müze gibi ev

  Son 10 yılın isimleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl