31 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“Amirallere suikast girişimi’’ iddianamesi mahkemede

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından hazırlanan ‘’Amirallere suikast’’ iddianamesi, aralarında hukukî ve fiilî bağlantı olduğu gerekçesi ileri sürülerek birleştirilme talebiyle ‘’Poyrazköy’’ dâvâsına bakacak olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede, 9’u tutuklu 19 şüphelinin 7,5 ila 40 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


1965 YILINDAN BU YANA ASKERİYE İÇİNDE YAPILAN PLANLAR

Ülkemizdeki demokrasinin hastalıklı hale gelmesine ve bir türlü iyileşmemesine yol açan sebebin Devleti Kurtarma Planları olduğu belgelendi. Taraf gaz

En önemli mesele demokrasi

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, istikrar ve güven ortamının yatırımcının ve toplumun psikolojisini önemli oranda etkileyen bir faktör olduğunu v


  Jandarma: JİTEM diye birim yok

JANDARMA Genel Komutanlığı, kuruluş ve kadrolarında JİTEM adı altında birim bulunmadığını ve geçmişte de böyle bir kadro oluşturulmadığını bildirdi. Jandarma Genel Komutanlığı, birinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin isteği üzerine gönderdiği yazıda, JİTEM’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


  Ergenekon’da 3 tahliye

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi birinci ‘’Ergenekon’’ davasının tutuklu sanıklarından Muhammet Yüce, Ümit Gürses ve Habip Ümit Sayın’ın tahliyesine hükmetti.


  Gözaltındaki albayın “morali” yerinde

ESKİŞEHİR Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu’nun avukatı Erol Halka, Erzurum Merkez Komutanlığı’nda gözaltında tutulan müvekililinin “fevkalade moralli” olduğunu söyledi. Halka, Erzurum Adliyesinde yaptığı görüşmelerin ardından Merkez Komutanlığına gelerek, müvekkili Gençoğlu ile görüştü.


  “Balyoz”a hukukçu tepkisi

EMEKLİ Orgeneral Çetin Doğan’ın 1’inci Ordu Komutanı olduğu dönemde, hükümete ve millete karşı hazırlanan ‘Balyoz’ darbe planlarına Adıyamanlı avukatlar büyük tepki gösterdi.


  Türkiye küresel güç olma yolunda

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Cihad Vardan, ‘’Türkiye son yıllarda yaptığı çalışmalarla bölgesel bir güç olmayı başarmıştır ve küresel bir güç olma yolunda da emin adımlarla yürüyor’’ dedi. Vardan, Türkiye’de ekonomik krizin etkilerinin diğer ülkelere oranla daha az hissedildiğini ifade etti.


  Tüzmen: Bu yıl seçim yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, erken seçim beklentisi içinde olunmaması gerektiğini belirterek, ‘’Seçim 2011’de, zamanında yapılacak’’ dedi. Tüzmen, yaptığı açıklamada, son günlerde muhalefetin seçim istediğini hatırlatarak, ‘’Muhalefet partileri seçimi öne almak isteyebilir.


  Kurtulmuş: Darbe planlarına karşı yek vücut olmalıyız

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin artık darbe dönemlerini geride bıraktığını belirterk, “Tüm siyasî partiler Türkiye’yi darbelerden kurtarmak, darbe tartışmalarını ülke gündeminden çıkarmak için ortak çalışmalıdır.


  Bu anayasa ile AB hayal

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘’Bu Anayasa ile AB’ye girmek hayal. El ele verip Türkiye’ye yakışan bir Anayasa’ya kavuşmamız gerekiyor’’ dedi.


  İthamlara karşı yeni birim

Türkİye’nİn uluslararası platformlarda maruz kaldığı itham ve sorunlar karşısında haklılığını ispatlamaşa yönelik çalışmaların başarıya ulaşabilmesi ve uluslar arası toplumun doğru bildirilmesi için Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü kurulacak.


  Sendikal haklara özen

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamudaki toplu görüşmelerde varılan mutabakat uyarınca, kamu görevlilerinin sendikal haklarıyla sendikaların kuruluş amaçları doğrultusunda faaliyet göstermesini engelleyen bazı kısıtlayıcı durumların ortadan kaldırılmasına yönelik genelge yayımladı.


  “Kelepçeli” ölüme soruşturma

SağlIk Bakanlığı, mide kelepçesi ameliyatından sonra vefat eden Bülent Tigin’in ölümüne ilişkin soruşturma başlattı.


  ‘’Tam Gün” Resmî Gazete’de

Ünİversİte ve sağlık personelinin tam gün çalışmasını öngören kanun Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Çağdışı yasağa tepki 250. haftasına girdi

Kocaelİ Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformunun, Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu adı altında başörtü yasağına karşı sürdürdüğü direniş 250. haftasına ulaştı.


  Diyarbakır’da kanaat önderleri, halkın sorunları için buluşuyor

DİYARBAKIR Müftülüğü, cami derslerinden sonra yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi.


  Hastanenin sınıfına bakın, muayeneye öyle gidin

ÖZEL ve vakıf hastanelerinde tedavi olurken ödenen fark ücretlerinde yeni dönem başladı. Özel ve vakıf hastanelerine gidenler sınıfına göre para ödeyecek.


  Cenaze yolunda kaza: 3 ölü

İSTANBUL'DAN Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine cenaze götürmek için hareket eden İdris Şık yönetimindeki 34 ZN 1255 plakalı yolcu otobüsü, saat 06.45 sıralarında Kastamonu’ya 7 kilometre kala yolun kaygan olması nedeniyle kontrolden çıkıp devrilmesi sonucu yaklaşık 250 metre sürüklendi.


  Doğu’dan gelen İHL’liler İstanbul’da

İMAM-HATİP Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (ÖNDER) davetlisi olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden bir grup imam hatip öğrencisi İstanbul’a geldi.


  Yatlarda artık Türk Bayrağı dalgalanıyor

VERGİLERDE yapılan indirimin ardından yabancı bayrakla Türkiye’de bulunan yatlarda artık Türk Bayrağı dalgalanmaya başladı.


  2008’de, 3 bin 828 çocuk evlât edinildi

NÜFUS ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre, 2008 yılında Türkiye’de 3 bin 828 aile, 3 bin 828 çocuğu evlât edindi.


  Yeni fakülteler kurulacak

İSTANBUL Bilgi ve Nevşehir üniversitelerine bağlı yeni fakülte ve yüksekokullar kurulacak.


  Said Nursî’ye hayranım

Müsteşar Yamanaka, Bediüzzaman ile ilgili olarak, “Said Nursî’nin ilginç ve sıradışı hayat hikâyesi bende derin bir hayranlık etkisi bıraktı. Türkiye’nin doğu ucunda, taşra sayılabilecek, kırsal bir kesim olan Bitlis gibi bir yerde dünyaya gelmesine rağmen, böylesi geniş bir ufka ve entelektüel birikime sahip bir âlimin yetişmiş olması beni şaşırtan şeylerin başında gelmektedir” dedi.


  Doğu’da 371 köye ulaşılamıyor

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde kar ve tipi sebebiyle 371 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.


  Kütüphanesiz köy okulu kalmayacak

ADANA’DA, sağlık alanında bölgesel yayın yapan bir derginin sahibinin, gittiği bir köy okulunda kütüphane olmadığını görmesi üzerine başlattığı ‘’Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmayacak’’ kampanyası ile 25 okula kütüphane kuruldu.


  İstanbul’da dolan barajlardan su tahliyesi

İSTANBUL’DA son yağışlarla birlikte doluluk oranları yüzde 100’e ulaşan Darlık, Ömerli ve Sazlıdere barajlarının suyunun bırakıldığı bölgelerde ikamet eden vatandaşlar taşkın riskine karşı uyarıldı.


  Şah Kartallardan sinyal yok

BULGARİSTAN Kuşları Koruma Derneği (BSPB) ve Doğa Derneği tarafından Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğünün de katkılarıyla 2009 yılı başlarında hayat alanlarının tesbiti, nasıl yaşadıkları ve tehdit unsurlarının belirlenmesi amacıyla verici yerleştirilen 10 şah kartalından 3’ü ölü bulunurken, 4’ünden ise sinyal alınamadığı bildirildi.


  Bartın tel kırması tescillendi

BARTIN'DA 17. yüzyıldan itibaren yapılan el sanat ürünü tel kırma, Türk Patent Enstitüsü tarafından ‘’Bartın Tel Kırma İşi’’ adıyla tescil edildi.


  Kopenhag ilk bisiklet şehri

ULUSLARARASI Bisiklet Cemiyeti (UCI) Danimarka’nın başşehri Kopenhag’ı dünyanın ilk bisiklet şehri olarak seçti.


  Oto fuarında kriz yok!

ABD'NİN başşehri Washington’da açılan otomobil fuarına, krize rağmen araba almak isteyen Amerikalılar yoğun ilgi gösterdi.


  İyi çöpçülere Kanarya tatili!

RUSYA'DA düzenlenen “Moskova Temizlik Görevlisi” yarışmasını kazanan 20 çöpçü, mükâfat olarak Kanarya adalarına tatile gönderilecek.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl