31 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

DUÂLAR HAİTİ İÇİN

Haiti depreminin üzerinden 17 gün geçti. Ancak depremin yaraları henüz sarılamadı. Açlık ve susuzluk sorunu devam ediyor, insanlar geceyi sokaklarda geçiriyor. Can güvenliği sıfır noktasında. Başkent Port-au-Prince’de bulunan 5 adet mescitten biri olan “Tevdid”de Cuma namazını kılan Müslümanlar, Haiti için dua etti. Hutbeyi okuyan imam, Müslüman ülkelere buradaki insanlık dramına seyirci kalmayın çağrısında bulundu. Deprem bölgesinde bulunan İHH ekibi ise yaraları sarmaya çalışıyor.


Blair pişman değil ve özür dilemedi!

BİRLEŞİK Krallık’ın eski ve Irak savaşı dönemindeki Başbakanı Tony Blair’in ülkede devam eden Irak soruşturmasındaki ifadesini, İngiliz gazetelerinin

Türkiye’nin Afganistan görüşü önemli

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir mülâkat gerçekleştiren İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, NATO üyesi tek Müslüman ülke olan Türkiye’nin Af


  Çin’e gönderilen Uygurlardan haber yok

İNSAN Hakları İzleme Örgütü, Kamboçya’dan Çin’e iade edilen Uygurlardan haber alınamadığını bildirdi.


  İsrail ve Hamas raporlarını sundu

İSRAİL ve Hamas’ın kendilerini Gazze’de geçen yılki çatışmalar sırasında savaş suçu da dahil çeşitli suçlar işlemekle suçlayan Goldstone raporuna karşı kendilerinden istenen raporları BM’ye sundukları belirtildi.


  ABD yine füze ile vurdu: 5 ölü

AFGANİSTAN'DAKİ ABD güçleri tarafından Pakistan’ın kuzeybatı bölgesine bir füze saldırısı düzenlendiği ve saldırıda 5 kişinin öldüğü bildirildi.


  Pakistan’da saldırı: 16 kişi öldü

PAKİSTAN'DA bomba yüklü araçla bir güvenlik kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 16 kişi öldü. Polis yetkilisi Fazıl Erabi, ülkenin kuzeybatısındaki Bajaur bölgesinin merkezi Khar’daki saldırının muhtemelen bir intihar eylemi olduğunu belirtti.


  Bulgaristan, parmak iziyle oy kullanacak

BULGARİSTAN'DA milletvekilleri artık parlamento oturumuna katılmayan arkadaşlarının yerine oy kullanamayacak. Parlamentoda, parmak iziyle oy kullanılan sistem hizmete girdi.


  İran’da iki idam

İRAN’DA tecavüzden suçlu bulunan 2 kişinin idam edildiği bildirildi. Fars haber ajansı, cezaları temyiz mahkemesince de onaylanan iki kişinin dün Tahran’daki Evin cezaevinde idam edildiğini duyurdu. İran yasaları, tecavüz suçu için idamı öngörüyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl