31 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Serbest bölgelerde ticaret azaldı

Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Serbest Bölgeler Meclisi Başkanı Mehmet Özmen, 2009 yılında 2008 yılına oranla ticaret hacmi yüzde 27,75 oranında azalan serbest bölgelerin, ticaret hacmini arttırmaya çalıştıklarını söyledi.



Tedbir alınmazsa hayvancılık çöker

Türkİye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu, et fiyatlarındaki artış dolayısıyla ‘’koyunculuk’’tan sonra, ‘’sığır yetiştiriciliği’’nin sorunlarını içeren bir rapor hazırladı.



Türkiye’nin birden fazla nükleer santrale ihtiyacı var

Ekonomİnİn 2008 yılında düşük oranda büyümesi, 2009 yılında da küçülmesi nedeniyle elektrikte sorun yaşamayan Türkiye’nin ekonominin canlanmaya başlamasıyla birlikte, değişik senaryolara göre en geç 2014-2015 yıllarından itibaren elektrik darboğazıyla karşı karşıya kalabileceği bildirildi.



Muş Ovasında verimliliğin artması bölge için önemli

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Muş Ovası’nda verimliliğin artmasının bölge için önemli olduğunu söyledi. Muş Ovası’ndaki toplulaştırma ve Karasu Nehri kıyısındaki drenaj çalışmalarının düzenli bir şekilde yürütüldüğünü belirten Yılmaz, şunları söyledi: ‘’Alparslan-2 Barajı ile Muş Ovası’nın sulanması söz konusu.



Güney Akım hattı için yeni firma kuruldu

Gazprom ve Macaristan Kalkınma Bankasının, ‘’Güney Akım Macaristan ZRT Ortak Girişim Firması’’nı kurdukları bildirildi.



Dünyanın en büyük hipodromunda, Türk müteahhit imzası

Ortadoğu’da büyük inşaat işlerine imza atan Türk müteahhitlerinin arasında yer alan Ali Demirhan, ‘The Meydan’ olarak bilinen ve dünyanın en büyük yatay binası olarak nitelendirilen, 1700 metre uzunluğundaki hipodromun ilk etabını bitirdi.



“Bakkal amca”lar marketlere karşı birleşti

Bursa’nIn İnegöl ilçesinde market zincirleriyle rekabet edebilmek amacıyla bir araya gelerek kooperatif kuran bakkallar, ‘’Birlikten güç doğar’’ sözünü doğrularcasına, şirketlerden tek başına hareket etmeleri durumunda alabileceklerinden çok daha ucuza mal temin etme imkanına kavuştular.



25 ülkede GDO'lu ekim yapılıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın, dünyada 25 ülkede 125 milyon hektar alanda Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürün ekiminin yapıldığını söyledi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl