08 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

EN ZOR RAKİP ALMANYA

TÜRKİYE 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2012), (A) Grubu'nda Almanya, Avusturya, Belçika, Kazakistan ve Azerbaycan ile eşleşti.

Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2012) grup eleme maçlarının kuraları, Polonya'nın başkenti Varşova'da çekildi. Kültür ve Bilim Sarayı'ndaki kura çekimine, Türkiye 2. torbadan katıldı. (A) Grubu'na düşen Türkiye, Almanya, Avusturya, Belçika, Kazakistan ve Azerbaycan takımlarıyla eşleşti. A), (B), (C), (D), (E) ve (F) grupları 6'şar, (G), (H) ve (I) grupları ise 5'er takımdan oluştu. Eleme maçları, Eylül 2010-Kasım 2011 tarihleri arasında uluslararası maç takvimine denk gelen cuma-cumartesi ya da salı günleri yapılacak. Bu maçlar sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan takımlar ile en iyi puana sahip ikinci takım, ev sahibi ülkeler Polonya ve Ukrayna ile birlikte finallere direkt katılmaya hak kazanacak. Gruplarını ikinci sırada bitiren 8 takım arasında 11-12 ve 15 Kasım 2011 tarihlerinde çift maçlı eleme sistemine göre oynanacak maçlar sonunda finallere yükselecek son 4 takım belirlenecek. Gruplar ve eşleşmeler şöyle oluştu:

SERİBAŞI TAKIMLAR YİNE FAVORİ

(A) Grubu: Almanya, Türkiye, Avusturya, Belçika, Kazakistan, Azerbaycan, (B) Grubu: Rusya, Slovakya, İrlanda Cumhuriyeti, Makedonya, Ermenistan, Andorra, (C) Grubu: İtalya, Sırbistan, Kuzey İrlanda, Slovenya, Estonya, Faroe Adaları, (D) Grubu: Fransa, Romanya, Bosna Hersek, Belarus, Arnavutluk, Lüksemburg, (E) Grubu: Hollanda, İsveç, Finlandiya, Macaristan, Moldova, San Marino, (F) Grubu: Hırvatistan, Yunanistan, İsrail, Letonya, Gürcistan, Malta, (G) Grubu: İngiltere, İsviçre, Bulgaristan, Galler, Karadağ, (H) Grubu: Portekiz, Danimarka, Norveç, Kıbrıs Rum kesimi, İzlanda, (I) Grubu: İspanya, Çek Cumhuriyeti, İskoçya, Litvanya, Liechtenstein.

BELÇİKA 9. DEFA RAKİP OLDU

2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri kura çekiminde aynı gruba düşen Türkiye ile Belçika milli takımları, bugüne dek tarihlerinde 9 kez karşı karşıya geldi. İki ülke (A) milli takımları arasında yapılan 5'i resmi, 4'ü özel toplam 9 maçta Türkiye 2, Belçika ise 3 galibiyet alırken, 4 maç da berabere sonuçlandı. 3'ü Türkiye, 6'sı Belçika'daki bu maçlarda Türk Milli Takımı'nın attığı toplam 13 gole, Belçika 15 golle yanıt verdi. Türkiye ile Belçika, son olarak 19. Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde aynı grupta yer aldı. İki ülke milli takımları arasında 5. Grup'ta, 10 Eylül 2008'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ilk maç 1-1 berabere sonuçlanmış, 10 Ekim 2009'da Brüksel'deki rövanş ise 2-0 Belçika'nın üstünlüğüyle sona ermişti. İki takım da Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası'na katılma şansını yakalayamamıştı.

08.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  EN ZOR RAKİP ALMANYA

  G.Saray 2. bile olamaz

  Rijkaard: Nonda'yı ben gönderdim

  10 kişi ile gelen 1 puan iyidir

  KAFKAS: ÜRETKEN OLAMADIK

  G.Saray kazanmayı haketmedi

  Beşiktaş gol problemini çözdü

  Mehmet ve Ersan'ın takımları galip geldi

  G.Antep'in Litvanyalı kalecisi taburcu oldu

  Çalımbay: Taraftarın bana tepkisi çok yanlış

  Bank Asya'da İzmir derbisi bugün: Altay-Karşıyaka

  Spor yazarı İslam Çupi mezarı başında anıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl