21 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Sorumlu kim?

Beşiktaş son 4 maçından 12 puan alınca, yönetim ve taraftarın şampiyonluk inancı artmıştı. Kasımpaşa’dan alınacak 3 puan ile ezeli rakiplerine göre daha avantajlı bir konuma gelinecekti. Ama olmadı. Beşiktaş Kasımpaşa ile berabere kalarak çok değerli 2 puan kaybetti. Peki, 107. doğum gününde, (19 Mart Dünya Beşiktaşlılar günü) taraftarın üzülmesinin sebebi neydi, kaybedilen puanların sorumlusu kim ya da kimlerdi?

Sorumlu, geçen haftayı maç yapmadan geçiren, dinlenmiş Kasımpaşa’nın karşısına, Denizli deplasmanından yorgun dönen fizik ve konsantrasyon sıkıntısı çekeceği belli (Bizim takımlar 3 günde bir maç yapmaya hazır değil) bir takımı çıkaran federasyon mu? Salı günkü yazımızda sormuştuk tekrarlayalım: 25.Haftanın son maçını pazartesi günü oynayan takıma 26. haftanın ilk maçını Cuma günü oynatmanın mantığı nedir?

Sorumlu, “Önümüzdeki hafta kupa maçı oynayacak takımlar dururken neden biz Cuma günü oynuyoruz?”diye sorgulayamayan, bu konuda etkisiz ve tepkisiz kalan yönetim mi? (Aynı durumu bu hafta yaşayacak Bursaspor’un tepkisine hak veriyorum)

Sorumlu, futbol oynamaya ,etkili pas yapmaya elverişli olmayan zemin mi?

Sorumlu, ilk yarıda bulduğu pozisyonları cömertçe harcayan, ikinci yarıda uyurgezer bir görüntü veren Holosko, yenilen gollerde hatası olan Ekrem ve Sivok’un yerine giren İbrahim Kaş mıdır?

Sorumlu, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1'i yakalayan takımın geriye çekilmesini engelleyemeyen, Kasımpaşa baskısına çözüm üretemeyen Mustafa Denizli mi?

Sorumlu, skor avantajını elde eden şampiyonlukta iddialı rakip takım futbolcularının zamanı profesyonelce kullanan, oyunu soğutan, tempoyu düşüren anlayışına rağmen, hemen her maçta, kapanan, topu rakibe verip savunma anlayışına giren Beşiktaşlı futbolcular mı?

Sorumlu, şu veya bu, şunlar veya bunlar, ya da hepsi. Hiç fark etmez, artık olan olmuş. Bundan sonra yapılacak şey, tıpkı bu maç gibi, Bursa ve Manisa karşısında yapılan hatalardan da ders çıkarıp daha sonraki karşılaşmalarda dikkatli olmak.

Başta kaptan İbrahim Üzülmez olmak üzere Beşiktaşlı futbolculara son dakika stratejisi ve psikolojisi hakkında bilgi verilmeli. Şampiyonluğa oynayan bir takım skor avantajını elde etmişken, panik yapmamalı, son dakikaları ecel terleri dökerek geçirmemeli. Hele hele avucuna kadar gelen galibiyeti, üstelik de savunma yaparken kaçırmamalı.

NADİ AKSOY [email protected]

21.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sorumlu kim?

  Beşiktaş İstanbul'da 19 PUAN KAYBETTİ

  Bobo ligde 10. golünü attı

  Karadeniz'de dev derbi

  Tribünden insan atmanın cezası bu mu olmalı?

  Tanjevic'in test sonuçları bekleniyor

  Adnan Öztürk listesini açıkladı

  Trabzon-Galatasaray maçı ırmızı topla oynanacak

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

  Türkoğlu'ndan 5, Okur'dan 2 sayı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl