21 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Tribünden insan atmanın cezası bu mu olmalı?

Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarının aldığı kararlara ve yaptığı uygulamalara akıl sır ermiyor. En son PFDK, İBB-Diyarbakırspor maçında çıkan olaylar hakkında güneydoğu ekibine 3 maçla cezalandırırken, aynı toplantıda, aynı kurul üyeleri Galatasaray-Ankaragücü maçında tribünden atılan bir vatandaş ile ilgili Galatasaray Kulübüne 185 bin lira para cezası verdi..

Yıllardır hakemler için söylemediğimizi bırakmıyoruz. Verdikleri kararlar da bir standart yok diye. Kadıköy'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde hakemin başına taş gelip maç oynanırken, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında hakem yaralanınca karşılaşma tatil edildi. Son yıllarda bunlara benzer birçok örnekle karşılaşıyoruz. Bir hakemin bir olayla ilgili verdiği kararın tam zıddını, benzer bir hadisede başka hakem vermeyebiliyor. Bunlara saha içi kararlardaki tutarsızlıkları da eklersek, Dünya Kupalarında niye hakemimiz yok diye birbirimize sorup dururuz..

Hakemlerin kararlarındaki bu aymazlıkların nereden kaynaklandığı, TFF'nin kurullarının verdiği birbiri ile örtüşmeyen, kulüp renklerine göre verildiği izlenimi oluşturan kararlarından anlaşılabiliyor. PFDK, standardı olmayan uygulamalarından bir tanesine daha imza attı. Kameraların da tespit ettiği, Galatasaray tribününden atılan bir taraftar ile ilgili para cezası verdi. Hem de Galatasary Başkanı Adnan Polat'ın, 'Fenerbahçe maçımızı seyircimizle Ali Sami Yen' de oynayacağız' açıklamasının akabinde. Kısacası bu kararla birlikte tribünden münferit olarak herkes istediği bir kişiyi aşağı atabilir. Paran varsa daha çok kişiyi de atabilirsin. Daha önce benzer tribün olaylarında Beşiktaş'a 3 maç, Fenerbahçe'ye 1 maç ceza veren kurul üyeleri, bu sefer para cezasını uygun gördüler..

Tribün olaylarının arttığı ve provokasyonların çoğaldığı şu günlerde olayları böyle basit cezalar ile geçiştirmek çok manidar. İnsan hayatını hiçe sayan her türlü yanlış hareketlerde formasının rengi ne olursa olsun, en ağır cezalar, adil olarak verilmeli ki, en azından kamu vicdanı sızlamasın..

[email protected]

Mehmet Ilgaz

21.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sorumlu kim?

  Beşiktaş İstanbul'da 19 PUAN KAYBETTİ

  Bobo ligde 10. golünü attı

  Karadeniz'de dev derbi

  Tribünden insan atmanın cezası bu mu olmalı?

  Tanjevic'in test sonuçları bekleniyor

  Adnan Öztürk listesini açıkladı

  Trabzon-Galatasaray maçı ırmızı topla oynanacak

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

  Türkoğlu'ndan 5, Okur'dan 2 sayı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl