22 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Laiklik, inancın teminatı olmalı

Memur-Sen Mersin şubesinin düzenlediği “Kuşatılmış Demokrasi” konulu konferansta konuşan Genel Başkan Gündoğdu, sosyal devlet, vatandaşını ayırmayan ve ötekileştirmeyen olduğunu belirterek, “Laiklik dinsize dinsizliğini yaşamanın teminatı, dindara da dindarlığını yaşamanın teminatıdır” şeklinde konuştu.

Laiklik, inancı yaşamanın teminatı olmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Laiklik; dinsize dinsizliğini yaşamasının teminatı, dindara da dindarlığını yaşamasının teminatıdır” dedi.Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kuşatılmış Demokrasi ve Sivil Toplum” konulu panelde konuşma yaptı. Gündoğdu, demokratikleşmeye ve hukuka vurgu yaparker, Genelkurmay’daki “kozmik oda”yı eleştirdi. Gündoğdu, “Kozmik oda yüzbaşıya açık, yasama, yürütme, yargı erki olan hakimin giremediği oda, belgeler yakan ere açık. Böyle bir ülkeye demokratik diyemezsiniz. Başkomutanına, Cumhurbaşkanına sır odası bulunan ülkeye şeffaf diyemezsiniz” dedi.

“KUTSAL OLAN DEVLET DEĞİL,

MİLLETTİR”

Gündoğdu, sosyal devletin vatandaşını ayırmayan ve ötekileştirmediğini belirterek, şunları söyledi:“Her süreçte her darbe sürecinde bir kesimi dövmek için gözüne kestirmeyen, her kesime eşit yakınlıkta bulunan bir devlettir. Hukuk devleti, çağdaş devletler konumunda ve hukuken geçerli olmasıdır. Ama bizdeki uygulamaya bakıyorsun, demokratik devletin, sosyal devletin ve hukuk devletinin tanımı var uygulaması yok. Başka ülkelere sürgün ettiğimiz başörtülü kızlarımızın, özgürce okumasının teminatı olması gereken laiklik ilkesinin tanımı olmayınca, Sütçü İmam Üniversitesi’nde bile bu kızlarımızı sürgün etmenin kumpasına dönüştürülebiliyor. Onun için, laikliğin tanımının yapılması gerektiğini, buradan ifade etmek istiyorum. Deniyor ki; devletin milleti mi olalım, milletin devleti mi olalım? Bu zamana kadar hep devletin milleti olduğumuz için devlet, döğme hakkını kendisinde gördü. Kutsal olan devlet değildir, millettir”

“STAND-BY ANLAŞMALARI ŞİFA OLMADI”

Başbakan’ın “IMF ile artık anlaşmayacağız” cümlelerini önemsediklerini anlatan Gündoğdu, şunları kaydetti: “İnşallah yeniden bir bahane ile yeni anlaşmalara gidilmez. Çünkü IMF ile 19 kez stand-by anlaşması imzalamışız. Tamamında bu ülkenin 330 kapitalist ağa babaları köşeyi dönmüş, ama milletin hep ekmeği küçülmüş, işçinin, memurun, dar gelirlinin ekmeği elinden alınmış ve şifa olmamış. IMF’nin kararlarına bakıyoruz, ‘yüzde 85 çoğunlukla karar alınır’ diyor. ABD’nin IMF içerisinde oy oranı ise yüzde 18. Yani, yüzde 85 olmadan karar alınmaz ama yüzde 18’inde ABD söz sahibi. ABD istemezse IMF karar alamaz.”

“BEDİÜZZAMAN YILLAR ÖNCE REÇETEYİ

YAZMIŞ”

“Hükümete de 72 milyonu kucaklayacak anayasa yapın” çağrısında bulunan Gündoğdu, Memur-Sen’e anadilde eğitim için iftiralar atıldığını önü sürdü. “Ya bizi doğru anlayın ya da iftira atmayın” diyen Gündoğdu, şöyle konuştu: “Memur-Sen’in ana dilde eğitim gibi bir talebi hiçbir zaman olmamıştır. Asla olamaz. Eğitim dili Türkçe’dir. Başka bir eğitim dili anlayışımız yok. Bu devlet kim hangi dili öğrenmek istiyorsa öğretsin. Bediüzzaman Said Nursî yıllar önce reçeteyi yazmış ‘Türkçe lâzım, Kürtçe caiz olsun’ demiş. Memur-Sen’in ölçüsü bellidir. JİTEM’e de KCK’ya da, ETÖ’ye de PKK’ya da aynı uzaklıktayız. Fersah fersah uzağız. Ha Silivri Cezaevi ha İmralı bizim için hiç fark etmiyor. Memur-Sen ailesine tavsiyem. İmralı’da ya da Silivri’de olmayın da nerede olursanız olun.”




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

22.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasanın modeli eskidi

  MÂNÂSIZ YASAKLAR SONA ERSİN

  Nevruz, bütün yurtta kutlandı

  Meslekî eğitimin önünde bariyerler var

  Yeni anayasa Türkiye’nin yolunu açar

  Gülefer Yazıcıoğlu: İnşallah, devlet bir daha kar altında kalmaz

  Baykal: Din başımızın tacı

  Laiklik, inancın teminatı olmalı

  Meclis, vakıf üniversitelerini görüşecek

  Üskül: Muhalefet “hayır” derse millete şikâyet ederiz

  Mevsimlik işçilerin sorunlarına çözüm aranacak

  Çelik: Hiç kimse ayrımcılık yapmasın

  Risale-i Nur Kongresi sona erdi

  Bursa’da coşkulu mevlid

  Baharda çocuk hastalıkları artıyor

  Suyu iyi kullanmalıyız

  Elazığ’ın eğitim tarihi kitaplaştı

  250 bin şehide 250 bin hatim

  Kur’ân okuma birincisi Türkiye’den

  İntihar sebepleri ekonomik ve psikolojik

  Paylaşarak ‘huzur’ buluyorlar

  İstanbul’un simgesi Ayasofya

  Obezite kanser riskini arttırıyor

  İzlanda yanardağı 190 yıl sonra faaliyette

  Köylüler 17 yıldır imam bekliyor

  Orman Haftasında ücretsiz fidan

  Al-Hilal 25 Mart’ta açılıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl