22 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Emre'nin dirsekleri..

Fenerbahçe'nin çileli ve fedakâr taraftarlarını takdir ediyorum. Takımları lider Bursaspor'u 6 puan geriden takip etmesine karşılık, Saracoğlu Stadı'nın büyük bir bölümünü doldurarak her zaman arkalarında olduğunu hissettiriyor. Böyle bir desteği diğer büyüklerde görmek mümkün değil. Gaziantepspor karşısında 30 dakika gol pozisyonu üretemeyen futbolcularına aleyhte tezahürat yapacaklarına, sabırla ve inatla beklediler. Guiza'nın attığı mükemmel gol ile bikrlikte bayram sevinci yaşadılar..

Sezonun ilk yarısında izlediğim Fenerbahçe kora kor mücadele eden, kanatlara iyi yayılan, orta sahada çok adamla mücadele eden, hızla atağa kalkarak, gol pozisyonları bulan bir takımdı. Bugün ise o takımın yerinde yeller esiyor. Daum'un öğrencileri çağdışı futbol oynuyor. Hiçbirinin kendine güveni yok. Hata yaparım korkusuyla kimse risk alıp, oyunu yönlendiremiyor. Savunmadan gelen toplar, tekrar savunmaya geri pas olarak dönüyor..

Gaziantepspor karşısında kaleci Volkan eski maçlarına göre daha dikkatli göründü. Rakibin cılız birkaç atağını yerinde çıkışlarla etkisiz hale getirdi. Sağda Gökhan Gönül iyi mücadele ederek, diri kaldı. Ancak kanatları iyi kullanamadı. isabetli orta yapmayı bir türlü öğrenemedi. Andre Santos, Türkiye'nin gerçeklerini çabuk öğrenmiş. Her pozisyonda düşerek, penaltı bekliyor. İlkinde Serdar tarafından elle çekilerek düşürülmesine penaltı düdüğü çalınsaydı kimse itiraz etmezdi. O da kanatlardan bir türlü istenilen gol ortaları yapamıyor. Aslında kaliteli ve kurnaz bir futbolcu. Paslarda dikkatli olsa, takımına çok gol kazandırabilir..

Lugano, Fenerbahçe'nin en aklı başında oyuncusu. Aldığı topu bekletmeden en yakın arkadaşına veriyor. Hava toplarında çok başarılı. Antep'in golcüsü Beto'ya göz açtırmadı. Bilica uslanmış görünüyor. Bu maçta çalım atma hatasına düşmedi. Bu yüzden savunma fazla sıkıntı yaşamadı. Fenerbahçe'nin en büyük derdi orta saha. Bu bölgede Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz ve Deniz Barış var. Emre, mücadele ediyor, top kazanıyor ama takımı atağa kaldıracak asistler yapamıyor. Sahadaki hırsı bir gün pahalıya patlayacak. Kontrolsüz müdahaleleri yüzünden her maçta rakiplerin yüzüne dirsek atıyor. Nedense bu hareketleri cezalandırılmıyor.

Alex iki maçlık cezadan sonra çıktığı Antep önünde hiçbir varlık gösteremedi. Guiza'nın gollük asistini topuğunun altından kaçırdı, 90 dakika boyunca başka bir pozisyon bulamadı. Tribünler eski Alex'i aradı, durdu. Guiza, güzel bir gol attı. Güçlü ve aktif göründü. Rakip savunmayı sürekli kovaladı. Özer Hurmacı'yı tanıyamadım. Aldığı her topu olumsuz kullandı. Fizik gücü çok düşmüş. Omuzundaki problem yüzünden ikili mücadelelere girmekten de kaçınıyor.

Gelelim Deniz Barış ve Selçuk Şahin'e. Deniz 90, Selçuk ise 45 dakika görev yaptı. Deniz bir türlü kendini geliştiremedi. Yıllardır yedek kulübesinde kalmanın getirdiği hantallığı üzerinden atamamış. Fenerbahçe'de orta sahada oynayacak en son adam ama Daum elindeki malzeme yüzünden onu görev vermek zorunda kalıyor. Sahada hiçbir olumlu hareketi olmadığı gibi, takımı atağa kalkarken kaptırdığı toplarla Daum'a saç baş yoldurdu. Selçuk ise hata yapmakta ona eşlik etti. Boşta bekleyen arkadaşına bile pas atamayacak kadar güçsüz kalmış, adeta paslanmış.

EROL DOYRAN [email protected]

22.03.2010


 

Daum: Yarışta biz de varız

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum 1-0 kazandıkları Gaziantepspor maçıyla yarışta var olduklarını gösterdiklerini belirterek, ''Zor bir durumdaydık; takım iyi bir tepki gösterdi ve kazanmasını bildi.'' dedi. Alman teknik adam, yaptığı açıklamada, ''Zor bir durumdaydık, takım bu zor durumda iyi bir tepki gösterdi ve kazandık.

Gaziantepspor iyi organize olan bir takım, ilk yarıda bunu çok iyi gösterdiler, bir ara ben sanki duvara karşı oynuyoruz sandım. Golü de zaten uzaktan attığımız bir şutla bulduk. Güiza'nın golü gerçekten mükemmeldi. İkinci yarıda daha çok kontratağa çıkmaya çalıştık. Defansta iyi durduk ve önemli çıkışlar yaptık, bir kaç pozisyon da bulduk. Bundan daha önemlisi de Gaziantepspor'a pozisyon vermememizdi'' dedi. Daum, Gaziantepspor maçının artık geride kaldığını ve bu hafta içinde kendilerini iki önemli maçın beklediğini belirterek, ''Şimdi takımımızı en iyi şekilde dinlendirip önümüzdeki iki büyük maça hazırlamamız gerekiyor. Manisaspor ile oynayacağımız kupa maçı ve ardından Galatasaray ile deplasmanda oynayacağımız derbi maçı bizi bekliyor. Takımın bu maçta gösterdiği çaba gerçekten mükemmeldi. Bunu önümüzdeki maçlarda da göstermesi için elimden geleni yapacağım. Bir de daha sakin olmamız gerekiyor, top kayıplarında diktali ve daha sakin olmalıyız.'' diye konuştu.

Bir basın mensubunun Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Coucerio'nun hakemi suçlamasını hatırlatması üzerine ise Daum, ''Hangi pozisyonu kastetmiş, Dos Santos'un düşürülmesinden kazandığımız ve verilmeyen bir penaltı var, o mu Gaziantepspor'u engellemiş acaba?'' diye alaycı bir şekilde cevap verdi. Daum, kanat organizasyonlarından memnun olmadığını da belirterek, ''Gerçi kanat oyuncumuz da kalmadı gibi. Bence çok az orta yapıyoruz ve bu ortalar da isabetli değil, daha isabetli olmalı, şikayetçi değilim çalışarak bunu daha iyi yapmalıyız. Bu ortalar gol ortası gibi olmalı.'' dedi. Daum, Emre'yi sakatlıktan dolayı maçtan aldığını, oyunu sedye ile terk eden Mehmet Topuz'un ise bileğinin burkulduğundan çıkardığını söyledi. Mehmet Topuz'u daha önce alacağını ama Mehmet Topuz'un oynamak istediğini de belirten Daum, bu arzularından dolayı oyuncularına teşekkür etti.

22.03.2010


 

Antep'te, F.Bahçe ve hakeme tepki

GAZİANTEPSPOR Teknik Direktörü Jose Coucerio, Fenerbahçe'ye karşı oynamanın zor olduğunu bildiklerini ve buraya da bu bilinçle geldiklerini belirterek, Fenerbahçe'nin dışında başka şeylerle de uğraştıkları için futbol oynayamadıklarını söyledi.

Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nu kararlarından dolayı eleştiren ve Fenerbahçeli futbolcuların sert oynadığını belirten Coucerio, ''Fenerbahçe üzerine oynamakta zor. Fenerbahçe'nin dışında başka şeylerle uğraştığımız için de oynamakta zorlandık. Her hücum organizasyonunda faulle durdurulduk. Bir pozisyonda 3-4 kere faulle durdurulduk. Bizim gibi kontratağa dayalı futbol oynayan takımlar için bu fauller çok önemli'' dedi.

HAKEM BASKI ALTINDA KALDI

Coucerio, ''Bu tür maçlarda hakemlik yapmakta zor. Onlar da hata yapabilir biz de hatalar yapıyoruz. Fakat yapılan hataların 9'u rakibin lehine biri sanaysa bunu anlamakta zorlanıyorsun. Basit harekette sarı kart gösteren hakemi nasıl yorumlayacaksınız. Verilmeyen penaltı olduğu söyleniyor, eğer değilse o zaman kendini bırakan oyuncuya sarı kart gösterilmeliydi. Hakem baskı altında kaldı, bizi biraz korumuş olsaydı daha kaliteli bir maç olabilirdi. Bunu da hakem yapacaktı. Maçın kaliteli olması için oyuncular kadar hakemlerin de kaliteli olması lazım" diye konuştu.

22.03.2010


 

Maçın adamı Guiza seçildi

Fenerbahçe'nin dünkü antrenman öncesinde, teknik heyet, Gaziantepspor'a attığı golle takımına galibiyeti getiren Daniel Güiza'nın ''maçın adamı'' seçildiğini açıkladı.

Takım arkadaşları Güiza'yı tebrik ederek, alkışladı.

22.03.2010


 

Volkan: Bu köprünün altından çok sular akacak

FENERBAHÇE kalecisi Volkan Demirel, Gaziantepspor karşısında kazanmaları gereken bir müsabaka oynadıklarını ve kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Tecrübeli kaleci, ''Maç için söylenecek fazla bir şey yok. Amacımız 3 puandı. Bu camia ve futbolcular için önemliydi. Bir golle de olsa kazanmasını bildik. Bu maç önemliydi, konuşulanlar vardı, kaybettiğimiz zaman yarıştan uzaklaşacağımız söyleniyordu. Ligde her şey oluyor, bu köprünün altından çok sular akacak. Kazandığımız için mutluyuz, arkadaşlarımı özellikle de attığı güzel golden dolayı Güiza'yı tebrik ediyorum.'' şeklinde konuştu. Volkan, , Galatasaray derbisi ile ilgili sorulan bir soruya ise, önce Manisaspor ile bir kupa maçları olduğunu belirterek, ''Kupa da bizim için önemli ondan sonra Galatasaray derbisini düşüneceğiz.'' diye cevap verdi.

22.03.2010


 

Tanju: Kurtuluş alt yapıda

TÜRK futbolunun yıldız isimlerinden eski milli futbolcu Tanju Çolak, ''Türk futbolunun kurtuluşunun alt yapıya verilen önem, destek ve sahiplenmeden geçtiğini'' söyledi.

Çolak, spor okulunun açılış törenine katılmak üzere geldiği Mersin'de, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 12 şehirde futbol okulu açmayı hedeflediklerini söyledi. Yaklaşık 6 ay önce ilkini Samsun'da açtığı ''Tanju Çolak Futbol Akademisi'' sayısının her geçen gün arttığını belirten Çolak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İzmir, İstanbul ve son olarak da Mersin'de futbol okulu açtığını belirterek, ilerleyen dönemde Bursa, Ankara ve Antalya'da yeni okular açmayı planladığını bildirdi. Kendi kuşağından birçok eski futbolcunun teknik direktör olarak futbol hayatına devam ettiğini anımsatan Çolak, şunları kaydetti:

BİZE DESTEK VERİLSİN

''Birilerinin altyapıya sahip çıkması gerekiyordu. Bunu biz yaptık. Amacımız, başarılı Türk antrenörü örneği sergileyen bu arkadaşlarımıza yeni yetenekler kazandırmak. Türk futbolunun kurtuluşu altyapıya verilen önem, destek ve sahiplenmeden geçiyor. Biz de elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışıyoruz. Ancak, gerek hükümetin gerekse yerel yönetimlerin de bu konuya eğilerek destek vermesi lazım.''Türkiye'ye yeni yıldızlar kazandırmak amacıyla, ''neden sen de bir kral olmayasın'' sloganıyla açtıkları spor okulu halkasının her geçen gün genişlediğini belirten Çolak, ''Türk sporcusu, imkan verildiğinde neler yapabileceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Modern teknik imkanlarla desteklenmiş, akademik eğitimli ve tecrübeli hocalar nezaretinde eğitim alan çocukların, bu bayrağı çok daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum'' dedi.

SPOR OKULLARI AÇIYORUZ

Bu kapsamda Mersin'de de amatör ligde mücadele eden Galataspor Kulübü Başkanı İsmail Eroğlu ile spor akademisi açtıklarını ifade eden Çolak, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde spor okullarının devamını sağlayıp, yarınların Tanjularını Rıdvanlarını, Ardalarını Rızalarını, Metinlerini çıkarabilmek için çalışıyoruz. Türkiye'de bu toprak, bu potansiyel, bu enerji var. Önemli olan bu altyapının geliştirilmesi, bu çocukların iyi işlenmesi. Bu kapsamda her geçen gün büyüyoruz. Kurumsal bir yapıya kavuştuk. Hepsi bu işin mutfağında yetişmiş, tecrübeli, güçlü bir kadromuz var ve modern malzemelerle iyi bir eğitim veriyoruz. Bu işte önceliğimiz sağlık, ardından eğitim, en son olarak futbol geliyor.''

22.03.2010


 

Futbolsuz 3 puan

Fenerbahçe bir var, bir yok. Tekleye tekleye yoluna devam etmeye çalışıyor. Ali Sami Yen' de ki derbi öncesi dönüm noktasıydı Antep maçı. Puan kaybı yaşansaydı haftaya oynanacak önemli maç fazla bir şey ifade etmeyecekti. İki hafta öncesindeki Antalyaspor maçının kopyası şeklinde bir karşılaşma oldu Kadıköy akşamında. Savunmasına yaslanarak rakiplerinin üzerine gelmesini bekleyen bir kimliğe büründü sarı lacivertli futbolcular. Bunu yaparken de kaptıkları toplarla bari hızlı kontratağa çıkabilseler. Bunu da beceremiyorlar. Kanatlarda oynayan Özer Hurmacı, Devid De Souza ve Mehmet Topuz iyi bir kumaşa sahip olmalarına rağmen, acayip derecede formsuzlar. Kanatlardan ne top taşıyabiliyorlar, ne gitti mi gelebiliyorlar ne de rakibe alan daraltabiliyorlar. Orta saha oyuncularındaki bu aymazlık devam ettiği sürece üst üste 2 maç kazanmaları pek de mümkün görünmüyor.

Antalyaspor maç yazısında da ifade ettiğimiz gibi, Fabio Bilica ve Diego Lugano birlikte oynadıkları maçlarda defans daha derli toplu bir görüntü veriyor. Şimdiye kadar 27 gol yiyen Fenerbahçe, bu ikilinin yan yana oynadığı maçlarda kalesinde 8 gol gördü. Öte yandan tüm hatlarıyla S.O.S verirken 3 haftadır da gol yemedi sarı kanaryalar.

Kritik dönemeci hasarsız geçen Fenerbahçe için Galatasaray maçı şampiyonluk yolunda var olup olmama mücadelesi şeklinde geçecek. Christoph Daum' un takımı yine oyunu kendi sahasında kabul ederek, kontrollü bir oyun izlettirecek sporseverlere. Maçın skorunu Fenerbahçe' den çok Galatasaray' ın yapacakları ya da yapamayacakları belirleyecek. Bu arada Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası' nda Manisaspor ile karşılaşacak olan sarı lacivertliler için, araya giren kupa maçı, dev maça konsantrasyon ve fizik kondisyon açısından da sıkıntılara yol açacaktır.

MEHMET ILGAZ [email protected]

22.03.2010


 

Lider Bursaspor Denizli'yi ağırlıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de kalma umudunu matematiksel olarak sürdüren Denizlispor, lig lideri Bursaspor'a konuk olacak. Ligin ilk 20 haftasında 7 puan topladıktan sonra son 5 haftada 10 puan elde eden Denizlispor, son 5 haftada Kayserispor, Diyarbakırspor ve Ankaraspor'u (hükmen) mağlup etmiş, Manisaspor ile berabere kaldıktan sonra geçen hafta Beşiktaş'a mağlup olmuştu. Bugün Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak Bursaspor-Denizlispor maçını Serkan Çınar yönetecek. Turkcell Süper Lig'de Bursaspor ile Denizlispor bugün 34. kez karşılaşacak.İlk olarak 1983- 1984 sezonunda karşılaşan iki ekipten, şimdiye kadar yapılan 33 maçta Bursaspor 10, Denizlispor ise 9 galibiyet elde ederken, 14 müsabaka da berabere tamamlandı. Bu maçlarda Bursaspor 45, Denizlispor ise 44 gol attı.

22.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl