24 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Düsseldorf’ta ezan sesleri

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Diyanet İşleri Türk İslâm Birliğinin işbirliğiyle Almanya’nın Düsseldorf şehrinde güzel ezan okuma yarışması düzenlendi. Fatih Camiinde düzenlenen yarışmaya çok sayıda davetli katıldı.

Almanya’da ezan okuma yarışması

Berlİn Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği’nin (DİTİB) işbirliğiyle Almanya’nın Düsseldorf şehrinde güzel ezan okuma yarışması düzenlendi.

Almanya genelinde bölge birincilerinin katıldığı “7. Güzel Ezan Okuma Yarışması” finalinde Köln bölgesi birinci oldu. Düsseldorf bölgesindeki Wülfrath DİTİB Fatih Cami’nde düzenlenen yarışmaya, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, Londra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Seyfettin Erşahin, din hizmetleri ataşeleri, DİTİB birim müdürleri ve eyalet birliklerinin başkanları, DİTİB dernekleri din görevlileri, dernek yöneticileri, öğrencilerin velileri ile çok sayıda davetli katıldı. Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşesi İlhami Ayrancı, geleneksel hale gelen güzel ezan okuma yarışmasında bölgelerinde birinci olarak finale katılma başarısı gösteren öğrencileri tebrik etti. Din hizmetleri ataşelik bölgelerinden toplam 13 öğrencinin katıldığı ve jüri üyeleri olan Ayrancı, Essen Din Hizmetleri Ataşesi Mehmet Uçmuş, Mainz Din Hizmetleri Ataşesi İmadettin Türe, Köln Din Hizmetleri Ataşe Vekili Şaban Kondi ve Münster Din Hizmetleri Ataşe Vekili Reşat Üstün’ün dereceye girenleri seçmede oldukça zorlandığı yarışmada, Köln bölgesinden İbrahim Dindar birinciliği kazanırken, ikinciliği Münster bölgesinden Fatih Gökkaya, üçüncülüğü de Frankfurt bölgesinden Muhammet Gülen elde etti.

Arslan, yarışmanın önemine dikkat çekerek, “Öncelikle böylesine önemli başarıların elde edilmesinde emeği geçen, başta din görevlilerimiz, yavrularımızın aileleri ve dernek yöneticilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu tür yarışmaları çocuklarımızın kendilerini geleceğe hazırlamaları, medeni cesaretlerinin artması, dinî bilgilerinin ve genel kültürlerinin gelişmesi açısından çok önemsiyorum. Burada çok güzel bir yarışma izledik. Hepsine bundan sonraki hayatlarında üstün muvaffakıyetler diliyorum” diye konuştu.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

24.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Düsseldorf’ta ezan sesleri

  Fİlİstİn halkIna anlamlI destek

  CLİNTON’DAN İSRAİL’E HEM ELEŞTİRİ, HEM DESTEK

  Hristofyas, maaşında yüzde 10 kesinti yapıyor

  Allavi’nin yerine başkası geçebilir

  Irak’ta yeni bir toplu mezar

  Nazi savaş suçlusuna ömür boyu hapis

  Afgan mültecilerin sayısı her geçen yıl artıyor

  Afganistan’da çığ: 35 ölü

  Kırgızistan içme suyu sıkıntısı yaşıyor

  Darbeler, demokrasiyi sürekli sekteye uğrattı

  İnsanı insan yapan en büyük değerlerden biri hürriyettir

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl