24 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Darbeler, demokrasiyi sürekli sekteye uğrattı

BEDİÜZZAMAN Haftası faaliyetleri kapsamında Bedüzzaman Hazretlerinin ölümünün 50. yıldönümünde İzmit Temsilciliğimiz tarafından Sabancı Kültür Merkezi’nde “Toplum ve Gençlik” konulu bir panel düzenlendi.

Program, Said Nursî Hazretlerinin hayatını anlatan video gösterimi ile başladı. Video gösteriminin ardından Kur’ân-ı Kerim okundu. daha sonra konuşmalara geçildi.

Panelde ilk olarak söz alan gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin peygamber ocağı olduğunu belirterek, “Ordu eğer gücünü ihtilâller için kullanırsa, bizim ona haddini bil, kışlana çekil deme hakkımız var” dedi.

Kutlular’ın bu sözleri, salonu hınca hınç dolduran davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Kutlular, Said Nursî Hazretleri’nin gerçek manada milletin hakim olduğu demokrasi ile taçlanmış dindar bir cumhuriyeti savunduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Said Nursî, cezaevlerinde yatmış, ama doğru bildiğinden hiç şaşmamış. Biz de onun yolundan ilerliyoruz. Ülkemizde ne zaman demokrasi kelimesi ön plana çıksa TSK’nın darbeleriyle sekteye uğradı. Şimdi de bu durum değişmedi.”

MİLLET İRADESİ HAKİM OLSUN

Milletin seçtiği siyasî iradenin, Anayasayı değiştirmek istediğini ama değiştiremediğini hatırlatan Kutlular sözlerini şöyle sürdürdü:

”11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi kendisini milletin iradesinden üstün görerek, değişimi engelliyor. Balyoz planları ve benzeri şeyler sürekli ortaya çıkmaya başladı. Said Nursî bunlara karşı çıktı. İnsanların hayvanlaşamayacağını anlatmaya çalıştı. Ama bedelini hapis yatarak ödedi. Bunu Allah için yaptı.

“Önceden Said Nursi`nin eserlerini almak, okumak bile suçtu, şimdi bu konuda rahatız. Biz Avrupa Birliği’ne girilmesi için destek oluyoruz. Bu ülkede demokrasi olsun istiyoruz. Ama insanlar seçtikleri siyasî iradeye darbe yapanlara tepkisini koymuyor. Bakın milletin seçtiği bir başbakanla iki bakanını ihtilâlde darağacına verdik.”

Kutlular`ın konuşmasının ardından, yazarımız İslâm Yaşar, “Toplum ve Gençlik” konulu bir konuşma yaptı.

24.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Düsseldorf’ta ezan sesleri

  Fİlİstİn halkIna anlamlI destek

  CLİNTON’DAN İSRAİL’E HEM ELEŞTİRİ, HEM DESTEK

  Hristofyas, maaşında yüzde 10 kesinti yapıyor

  Allavi’nin yerine başkası geçebilir

  Irak’ta yeni bir toplu mezar

  Nazi savaş suçlusuna ömür boyu hapis

  Afgan mültecilerin sayısı her geçen yıl artıyor

  Afganistan’da çığ: 35 ölü

  Kırgızistan içme suyu sıkıntısı yaşıyor

  Darbeler, demokrasiyi sürekli sekteye uğrattı

  İnsanı insan yapan en büyük değerlerden biri hürriyettir

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl