24 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Fİlİstİn halkIna anlamlI destek

İHH, KEYDER ve ERDAV tarafından Filistin için organize edilen “Haydi Erzincan Tut Elini Gazze Ayağa Kalksın” gecesinde Erzincanlılar tek yürek oldu. 13 Şubat Kapalı Spor salonunda düzenlenen gece Kur-ân’ı Kerim okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını KEYDER Başkanı Murat Aykal yaptı.

Aykal, “İsrail Gazze halkına ambargo uyguluyor. Mısır’ın Refah Sınır Kapısı’nı kapatmasıyla Gazzelilerin nefes alacakları son kapı da kapatılmış oldu. Buradaki insanlar, tünellerden gelen sınırlı sayıda malzeme ile ayakta durmaya çalışıyorlar. Dünya ile bütün irtibatları kesilmiş durumda. Hiçbir şekilde insani ve hukuki olmayan bir ambargo ile karşı karşıyayız. Biz sivil toplum kuruluşları olarak sivil inisiyatif alıyoruz. Bu ambargonun artık bitirilmesini istiyoruz. Aralık 2009’da büyük bir konvoy ile ambargo delindi. ‘Son Liman Özgürlük’ sloganıyla yürütülen bu özgürlük ve yardım konvoyunun ilaç, gıda ve inşaat malzemesi götüreceğiz” diye konuştu. Gecede san’atçı Ömer Karaoğlu söylediği bir birinden güzel ezgiler geceye ayrı bir renk kattı. Filistin’e hareket edecek olan sembol geminin maketi açık artırma ile satışa çıkarıldı. Cezaevinde bir mahkûm tarafından yapılan Filistin gemisi 5 bin 750 TL’ye satın alındı.

BATI ŞERİA’DAKİ YAHUDİ YERLEŞİM MALİYETİ 17 MİLYAR DOLAR!

İsraİl’İn işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da inşa ettiği Yahudi yerleşim birimlerinin maliyetinin yaklaşık 17 milyar dolar olduğu ortaya çıktı. Macro Politik Ekonomiler Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre yerleşim birimleri yollar, kamuya ait alanlar ve evlerle birlikte toplam 12 milyon metre karelik bir alanı kaplıyor. Ortadoğu barış sürecinin önündeki en büyük sorunlardan birini teşkil eden Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerinde yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail aşırı sağ hükümeti, bu yerleşim birimlerinin daha da büyütülmesini savunuyor. Ancak Amerikan yönetiminden gelen baskılar üzerine Netanyahu Batı Şeria’daki yerleşim birimi inşaatlarını 10 ay süreyle durdurmuş, ancak bu kez de Doğu Kudüs’ü Yahudileştirmeye hız vermişti. Uydu fotoğrafları ve diğer teknolojiler yardımıyla bir yıllık bir çalışma sonucu tespit edilen hesaplamalara göre müstakil evlerin maliyeti 9 milyar dolar, apartmanların 4,5 milyar dolar, yolların 1,7 milyar dolar ve sinagoglar ve kamu kurumlarının maliyeti ise yarım milyar dolar.

24.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Düsseldorf’ta ezan sesleri

  Fİlİstİn halkIna anlamlI destek

  CLİNTON’DAN İSRAİL’E HEM ELEŞTİRİ, HEM DESTEK

  Hristofyas, maaşında yüzde 10 kesinti yapıyor

  Allavi’nin yerine başkası geçebilir

  Irak’ta yeni bir toplu mezar

  Nazi savaş suçlusuna ömür boyu hapis

  Afgan mültecilerin sayısı her geçen yıl artıyor

  Afganistan’da çığ: 35 ölü

  Kırgızistan içme suyu sıkıntısı yaşıyor

  Darbeler, demokrasiyi sürekli sekteye uğrattı

  İnsanı insan yapan en büyük değerlerden biri hürriyettir

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl