24 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İnsanı insan yapan en büyük değerlerden biri hürriyettir

DÜZCE Yeni Asya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ‘Said Nursî ve Demokratik Açılım’ konulu konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Düzce 18 Temmuz Spor Salonu’nda konferansa konuşmacı olarak, Genel yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz, Av. Kadir Akbaş, Prof. Dr. Mehmet Altan, Latif Salihoğlu, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular katıldı. Katılımın yoğun olduğu konferans Kur’ân-ı Kerim okunması ile başladı. Programda konuşan Mehmet Kutlular, “İnsanı insan yapan en büyük değerlerden biri hürriyettir” dedi. Cumhuriyet adı altında bir baskı rejiminin kurulduğunu hatırlatan Kutlular, demokrasiyi kesintiye uğratan ihtilâlleri de eleştirdi. Said Nursi'nin demokratik açılıma temel oluşturacak görüşlerini geniş şekilde aktaran Kâzım Güleçyüz de Türkiye'deki dayatmacı ve ayrımcı zihniyetin hem devleti, hem toplumu tıkadığını vurgulayarak, “Bu tıkanıklıktan tek çıkış yolu, Said Nursî modelidir” dedi.

REJİM MAĞDUR ÜRETMEMELİ

PANELDE konuşan Prof. Dr. Mehmet Altan da, ‘demokratik açılımı’ konuşurken 12 Mart 1971 muhtırasının 39.’uncu yılı olduğunu belirterek, “Demokratik açılım olabilmesi için rejimin mağdur üretmemesi lazım. Aynı zamanda da mağdurun diğer mağdura da yan bakmayacağı, hepsinin mağduriyetinin sistemden kaynaklandığını ve mağdurların tüm mağduriyetlerinin ortak bir özgürlük alanıyla giderilebileceğine inanması lazım. İnsanoğlu bu gün dünyanın en kutsal canlısı, insanoğlunun doğuştan elde ettiği haklar var. Bunlar devredilemez haklardır” şeklinde konuştu. Latif Salihoğlu ise son dönem Osmanlı tarihinden örnekler verdiği konuşmasında Bediüzzaman'ın görüş ve yaklaşımlarını anlatırken, onun özellikle ırkçı yaklaşımlara karşı çıkıp, Türkler ve Kürtler başta olmak üzere farklı etnik menşelerden gelen insanları İslâm kardeşliği ortak paydasında birleştiren tesbitlerine dikkat çekti.

24.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Düsseldorf’ta ezan sesleri

  Fİlİstİn halkIna anlamlI destek

  CLİNTON’DAN İSRAİL’E HEM ELEŞTİRİ, HEM DESTEK

  Hristofyas, maaşında yüzde 10 kesinti yapıyor

  Allavi’nin yerine başkası geçebilir

  Irak’ta yeni bir toplu mezar

  Nazi savaş suçlusuna ömür boyu hapis

  Afgan mültecilerin sayısı her geçen yıl artıyor

  Afganistan’da çığ: 35 ölü

  Kırgızistan içme suyu sıkıntısı yaşıyor

  Darbeler, demokrasiyi sürekli sekteye uğrattı

  İnsanı insan yapan en büyük değerlerden biri hürriyettir

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl