31 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

7'de 7 yapmalı

Ligde üst üste aldığı yenilgiler sonrası zirve yarışında geriye düşen Galatasaray hayal kırıklığına yolaçtı. Teknik Direktör Rijkaard'ın puan kayıplarını bazı oyuncuların hatalarına bağlaması mazeretine katılmıyorum. Fenerbahçe yenilgisinde herkes kaleci Leo Franco suçluyor. Ama tek suçlu o değil. Galatasaray bu maçta takım olarak etkili hucum organizyonu geliştirdi mi? Kanat akınlarıyla pozisyon buldu mu? İyi savunma yapabildi mi? Bu sorulara kimse evet diyemez. Demek ki, Galatasaray bir takımın saha içerisinde yapması gereken hiç birşeyi yapmadığı için sahadan mağlubiyetle ayrılmış.

Genç Dos Santos'u anlamakta güçlük çekiyorum. Futbolunu geliştirmek için İstanbul'a geldi ama saha içinde mücadele etmek yerine, sorumsuzca kendini yere atarak hakemleri aldatma çabası içine giriyor. Keita da aynısını yapıyor. Her pozisyonda kendini atmak yerine, biraz futbol oynamaya çalışsa daha faydalı olacak. Orta sahada Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'ın yetersiz olduklarını daha önce yazmıştım. Defansif ve ofansif anlamda takıma artı bir katkıları yok. Geriden oyun kuramadıkları için Rijkaard'ın sisteminin aksamına sebep oluyor. Brezilyalı Elano ise Galatasaray için tam bir hayal kırıklığı oldu. Hiçbir maçta vasatı aşan bir mücadele sergileyemedi. Bunun nedeni mutlaka araştırılmalı. 10 gündür belinden sahatsız olan Arda'nın derbide oynaması büyük hataydı. Bazen insanların hırsı, zekâsının önüne geçebilyor. Birilerinin ona ‘kendini riske edip, oynama’ demesi gerekirdi.

Ligde artık hataları tolere edecek dönemler sona erdi. Kalan 7 haftada final niteliği taşıyan maçlar oynanacak. Galatasaray'ın üst üste aldığı yenilgiler sonrası şampiyonluk umudu var ama diğer rakiplerine göre çok az. Sezon sonunda 72 puan toplayan takımın şampiyon olması bekleniyor. Bu tabloyu dikkate aldığımızda 53 puanlı Galatasaray'ın umutlu olabilmesi için 7 maçını da kazanması gerekiyor.

GÜVEN ARDAHAN

[email protected]

31.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TRABZON YARIŞTAN KOPTU

  F.Bahçe'de Lugano ve Bilica varsa sorun yok

  Makakula yarışta tek başına kaldı

  Beşiktaş'ta gol yükünü Bobo ve Holosko çekiyor

  Canaydın ailesinden teşekkür

  Arsenal sahasında Barcelona önünde

  Mehmet ve Hidayet galip geldi

  7'de 7 yapmalı

  Jo Alves G.Saray'da Nonda'nın yerini tutamadı

  Trabzonspor'da cezaları Şenol Güneş verecek

  Ali Gültiken Göztepe Futbol Direktörü oldu

  Beşiktaş'ta Rüştü ve İbrahim'ler imza atacak

  Eski şöhretler-TBMM karması maçı bugün

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl