31 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

TELEFONSUZ KÖY VE MEZRA KALMAYACAK

ULAŞTIRMA Bakanlığı, telefonu olmayan bin 43 köy ile bin 182 mezraya ve tek telefonu olan 209 köy ile 99 mezraya ‘’Wimax’’ teknolojisi ile telefon ve geniş bant internet hizmeti götürecek.

Alınan bilgiye göre, Ulaştırma Bakanlığı, coğrafi şartlar dolayısıyla fiber optik kablo ile sabit telefon hizmeti götürülemeyen köy ve mezralara iletişim hizmeti götürmek üzere çalışma başlattı. Köy ve mezralara kurulacak altyapının bütün masrafları, bilgi toplumunun geliştirilmesine katkı sağlamak ve bilgisayar okur-yazarlığı da dahil olmak üzere bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde kurulan ‘’Evrensel Hizmet Fonu’’ndan karşılanacak.

Ulaştırma Bakanlığı, proje kapsamında, telefonu olmayan bin 43 köy ile bin 182 mezraya ve tek telefonu olan 209 köy ile 99 mezraya iletişim altyapısını kurması için ‘’Evrensel Hizmet Yükümlüsü’’ olarak belirlediği Türk Telekom ile protokol imzalayacak. Protokole göre, Türk Telekom, toplam 2 bin 533 köye, 50 kilometre çapındaki bir alanda antenler aracılığıyla kablosuz internet erişimi sağlayan ‘’Wimax’’ teknolojisi ile sabit telefon ve geniş bant internet bağlantısı kuracak. Altyapının yanı sıra, köy evlerine kurulacak anten, telefon ve modem cihazlarının masrafları da Evrensel Hizmet Fonu’ndan karşılanacak.

31.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Zafer Havalimanı ihaleye çıkıyor

  KÖYDEKİ ESKİ EVLER YIKILACAK

  TELEFONSUZ KÖY VE MEZRA KALMAYACAK

  Görme engelliler bu ayakkabıyı sevecek

  Dut ve ceviz ağaçlarıyla köy ormanı oluşturuldu

  İstanbul’a örnek okul

  Murat Şenlikleri sora erdi

  Balıkesir esnafı indirimli sağlık hizmeti alacak

  Köylüler gönüllü itfaiyeci olacak

  Bitlis balına patent alınıyor

  Düden Gölü, bataklık olmaktan kurtarıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl