03 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Türkiye Turu Şampiyonlar Ligi'nde

11 Nisan Pazar günü Sultanahmet Meydanı’ndan start alacak ve 18 Nisan’da Alanya’da sona erecek olan 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtımı Çırağan Sarayı'nda kalabalık bir medya katılımı ile gerçekleştirildi.

Son iki yıldaki başarısı ile Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından dünya bisikletinin "Şampiyonlar Ligi" olarak kabul edilen 2.HC klasmanına alınarak dünyanın en önemli 17 yarışından birisi olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 'na Türk Milli Takımı ile birlikte 15 takımdan 116 profesyonel bisikletçinin katılacağı ve 8 günde toplam 1257 kilometre kat edileceği anlatıldı. Bu yıl ilk kez genel klasman liderinin de alışıla gelmiş şekilde sarı mayo değil, turkuaz renk mayo giyeceği aktarıldı.

2008 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun bu yılki bütçesi 3 milyon avro. Bu organizasyona her zaman destek vereceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu sadece bir spor değil, bu faaliyet aslında Türkiye'yi tanıtan çok büyük bir olay. Bu Türkiye için çok heyecan verici büyük bir iş. Türkiye'yi bundan güzel tanıtıcı ne olabilir ki?" dedi. Gül'ün 18 Nisan'da sona erecek Alanya etabına katılarak, kürsüye çıkan bisikletçilere ödüllerini vermesi bekleniyor.

8 etaptan oluşan Türkiye Turu 11 Nisan Pazar günü Sultanahmet Meydanı'nda Prolog yarışıyla başlayacak. Yarışta sırayla Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Pamukkale, Denizli-Fethiye, Fethiye-Finike, Finike-Antalya ve Antalya-Alanya etapları geçilerek finişe varılacak. Dünyanın önde gelen bisiklet takımlarıyla çok sayıda ünlü bisikletçinin pedal çevireceği turu 8 gün boyunca Eurosport ve TRT kanallarından her gün 2 saat canlı olarak verilecek. Tur için kayıt yaptıran 25 yabancı, 65 yerli basın mensubunun izleyeceği yarış 2010 yılında medya katılım rekoru kıracak. Ayrıca ünlü İtalyan spor gazetesi La Gazetta Della Sport'un bisiklet yazarları ve Dünya Bisiklet Yazarlığı Birliği Başkanı Gilles LeRoch da turu takip edecek.

EROL DOYRAN [email protected]

03.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye Turu Şampiyonlar Ligi'nde

  Federasyon da şike yapar

  BURSA TAKIMINA SAHİP ÇIKIYOR

  Lugano: F.Bahçe yenildiğinde dünya adeta başıma yıkılıyor

  F.Bahçe Acıbadem tarihî maça çıkıyor

  G.Saray'da yeni tekneler suya indiriliyor

  Engelli sanatçı Metin Şentürk dünya rekoru kırdı

  Halter Millî Takımı Avrupa sınavına hazır

  ULEB Avrupa Ligi'nde ilk 4'e kalanlar belli oldu

  TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

  BEKO BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl