05 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bilim odası olsun, ikna odası olmasın

Kocaeli Gönüllü Teşekkülleri “başörtüsüne özgürlük” eylemlerinin 259.’sunu düzenleyerek devam eden başörtüsü yasağını kınadı.Yapılan açıklamada, “Bana bir masal anlat baba. Üniversitesinde ilim odaları, bilim odaları, deney odaları olsun, ama ikna odaları olmasın. Bana bir masal anlat baba. Basını, yargısı tarafsız; hava sahası dumansız ve yasaksız olsun. Bana bir masal anlat baba. Başörtüsüne uzanan eller olmasın, ‘başörtüsüne uzanan eller kırılsın’ sloganları da olmasın” denildi.

İkna odaları olmasın

KOCAELİ Gönüllü Teşekküller Platformu, “başörtüsüne özgürlük” eylemlerinin 259’uncusunu düzenleyerek devam eden başörtüsü yasağını kınadı. Grup adına basın açıklamasını platform üyelerinden Şefkat Der Kocaeli temsilcisi Reyhan Balcı yaptı. Açıklamada, “Bana bir masal anlat baba” şarkısına atıfta bulunularak şöyle denildi: “Bana bir masal anlat baba. 12 Eylül’ünde de sonbaharının izleri, 28 Şubatı’nda da 12 Mart’ında da kar tanelerinin güzellikleri 27 Nisan’ında da 27 Mayıs’ında da çiçeklerinin kokusu olsun. Bana bir masal anlat baba.

Ayışığı gök yüzünden yansıyan denizlerde yakamozlar oluşturan Sarıkızı Kazdağları’nın efsanesi olan eldiveni sevgisizlik soğuklarından koruyan sadece ayrımcılık duvarları kıran balyozları olsun. Bana bir masal anlat baba. Haydi çocuklar okula şarkısının bestesinde Ecenur da olsun! Bana bir masal anlat baba Üniversitesinde ilim odaları bilim odaları deney odaları olsun ama ikna odaları olmasın. Bana bir masal anlat baba. Gurbet o kadar acı ki şarkısına inançlarından dolayı hicret eden öğrenciler güfte olmasın. Bana bir masal anlat baba.

Merve Kavakçı Leyla Şahin, Ecenur Özel, Medine Bircan güzel bir isim dokunulmaz bir kimlik olsun. Bana bir masal anlat baba. Basını, yargısı tarafsız hava sahası dumansız ve yasaksız olsun. Bana bir masal anlat baba.

Eylemi kucaklayan ama herkesi söylemi sevgi, barış, özgürlük ama herkes için bir ülke olsun Bana bir masal anlat baba. Hak arama eylemlerinde, hakkı arananlarda olsun. Bana bir masal anlat baba. Başörtüsüne uzanan eller olmasın başörtüsüne uzanan eller kırılsın sloganları da olmasın Bana bir masal anlat baba. Seçimlerde verilen sözler sözde kalıp umutlar yıkılmasın akılların kiralık olmadığı da unutulmasın. Bana bir masal anlat baba. Sınavlarında kat sayısı adaletsizliği olmayan, başının örtüsüyle değil bilgisiyle sunan okulları olsun. Bana bir masal anlat baba. Bir varmışında zulüm, bir yolmuşunda zulüm evvelinde zulüm olsa da şimdisinde geleceğinde ‘adalet’ masalı değil ‘adalet’ gerçeği olsun.”




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

05.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  AYASOFYA, KUR’ÂN VE EZAN SESİNE HASRET

  GÜNAY: İBADETE İZİN YOK, MÜZE OLARAK DEVAM EDECEK

  İzmit Körfezi’nde iki gemi çatıştı

  THY uçağının tekerine araç çarptı

  Türkiye-Suriye İlişikileri Merkezi kuruldu

  Basın Yayın’a Karakaya atandı

  Mecliste ‘Anayasa Paketi’ mesaisi

  Bilim odası olsun, ikna odası olmasın

  Anayasa Mahkemesi yetki gaspı yapıyor

  Sivil anayasa için sivil zihniyet gerekli

  2009 yılı Merkezî Bütçe Kunununa kısmî iptal

  Magandaya ağır ceza geliyor

  AB üyeliğine gönülden destek

  Jandarma: Samast’ın ifadesini biz almadık

  Okul öncesi de "mecburi" oluyor

  Türkiye ‘’Avrupa Siber Suç Sözleşmesi”ne taraf olacak

  KPSS “Başvuru Koşulları”na iptal

  Açtıkları kuyular ile Pakistan’a “Cansuyu” oldular

  Kara kıt’anIn can damarı: Nil-i Mübarek

  Cep kullanımı interneti solladı

  Fast Food yiyeceklere 18 yaş sınırı getirilsin

  15 koltukta bir başkan

  Turkcell’den çocukların yerini gösteren saat

  Nisan yağmurları hububata yarıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl