17 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

EMASYA kalkmadı

Bugün gazetesinin haberinde, Balyoz planı haberlerinden sonra, EMASYA protokolünün 04 Şubat 2010’da yürürlükten kalktığı, fakat iptalin sadece kâğıt üzerinde kaldığı ortaya çıkarıldı. Haberde, 8 Şubat'ta tüm askerî birliklere gönderilen “gizli” emirde, EMASYA türü görevlerin Genelkurmay’ın emirleri çerçevesinde devam edileceği ifade ediliyor.

Askere göre EMASYA kalkmadı

8 Şubat 2010 tarihli ve bütün askerî birliklere gönderilen “GİZLİ” emirde protokolün kalktığı hatırlatılarak, “Söz konusu iptal işlemi, toplumsal olaylara müdahale planlaması icrası açısından herhangi bir değişiklik getirmemiştir. Garnizon komutanları bu tür görevleri 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu esasları dahilinde ve Genelkurmay’ın emirleri çerçevesinde devam edilecektir” deniliyor.

Bugün gazetesinin haberine göre, Taraf Gazetesi’nin gündeme taşıdığı Balyoz Darbe Planı’nın ortaya çıkmasından sonra gözler EMASYA protokolüne çevrilmişti. Seminere katılan ve planlarda imzası olan emekli Orgeneral Çetin Doğan “EMASYA protokolü çerçevesinde” bu tip toplantılar yaptıklarını açıklamıştı. Hatta darbe planlarının yapıldığı toplantının ses kayıtlarında Çetin Doğan, EMASYA protokolünü “paşa paşa imzalattıklarını” söylemişti. Oluşan kamuoyu hassasiyeti sebebiyle 04 Şubat’ta protokol yürürlükten kaldırıldı. Fakat hukukçular EMASYA protokolünün kaldırılmasının Balyoz benzeri planların yapılmasının önüne geçemeyeceğini iddia edip 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu’nun 11/D maddesinin de yeniden düzenlenmesi gerektiğini iddia etti. Hukukçuların endişesini doğrulayan belge ise ortaya çıktı. 8 Şubat 2010 tarihinde bütün askerî birliklere gönderilen ‘GİZLİ’ ve ‘ÇOK İVEDİ’ emirde EMASYA protokolü kalksa da çalışmalara devam edilmesi tebliğ ediliyor.

EMİR ÇERÇEVESİNDE

Tek sayfalık emirde 7 Temmuz 1997’de imzalanan EMASYA protokolünün kaldırıldığı, söz konusu durum dolayısıyla yıllık seminerin iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendiği belirtilerek “Söz konusu iptal işlemi, toplumsal olaylara müdahale planlaması icrası açısından herhangi bir değişiklik getirmemiştir. Garnizon komutanları bu tür görevleri 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu esasları dahilinde ve Genelkurmay Başkanlığı emirleri çerçevesinde yapmaya devam edeceklerdir” deniliyor. Emirde ayrıca ‘yeni durum’la ilgili olarak bilahare detaylı emirlerin yollanacağı hatırlatılıyor.

BAŞBUĞ DA ‘YETER’ DEMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ da Hürriyet’e verdiği röportajda EMASYA protokolünün iptalinin kendileri açısından önemli olmadığını, İl İdaresi Kanunu’nun her türlü yetkiyi tanıdığını söylemişti.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

*************************************************************************************************************************

17.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm Yaşar, “açılım” toplantısına katılacak

  İŞSİZLİK KANSERE BENZİYOR

  Tüketici hâlâ kötümser

  BDP Silopi İlçe Başkanı tutuklandı

  Enerjimizi boşa harcadık

  EMASYA kalkmadı

  Ahmet Türk’e saldırıda tutuklama talebine ret

  Necmettin Erbakan: One minute sözü bizim eserimiz

  Gül: Her zaman konsensüs olmuyor

  Vizelerden önce önyargı kalkmalı

  Türkiye, AB’ye tam üye olsun

  Diyanet’ten ‘Kutlu Doğum’ sinevizyonları

  Şehit yakınlarının cennet tesellisi

  Ev sahiplerinin gözü korktu

  Yazlık giyim sezonu zamlı açıldı

  Eczane teknisyenleri yarın Çanakkale’de

  Tüketicinin güveni arttı, ama...

  Otoban gürültüsüne ‘ses perdeli’ çözüm

  Makedonya’da mehter sesleri

  Minare yarışması bitti

  Kan bağışında artış

  TASAVVUF MÜZİĞİNE İLGİ BÜYÜK

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım