17 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Enerjimizi boşa harcadık

Van Valisi Münir Karaloğlu, bölgede son 20-25 yıldır iç ve dış çıkar odaklarının kirli oyunları sebebiyle ülkenin enerjisinin, zekâsının, paraları ve zamanının gereksiz işlerde kullanıldığını belirterek, “Ama artık biz enerjimizi, zekâmızı, paramızı ve zamanımızı gençliğimizi daha iyi yetiştirmek için harcayacağız” dedi.

Enerjimizi boşa harcadık

VAN Valisi Münir Karaloğlu, bölgede son 20-25 yıldır iç ve dış çıkar odaklarının kirli oyunları sebebiyle ülkenin enerjisinin, zekâsının, paralarının ve zamanının gereksiz işlerde kullanıldığını belirterek, “Ama artık biz enerjimizi, zekâmızı, paramızı ve zamanımızı gençliğimizi daha iyi yetiştirmek için harcayacağız.” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa düzenlediği ilköğretim okulları arası “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında dereceye giren eser sahipleri ödüllendirildi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Erek Kongre Salonu’nda 2 gün önce başlayan ve 8 ilden 70 eserin sergilendiği sergi tamamlandı. TÜBİTAK tarafından görevlendirilen Seçici Kurul üyeleri tarafından 2 gün süren titiz bir çalışmanın ardından matematik ile fen dallarında dereceye giren eser sahiplerine düzenlenen bir tören ile ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, büyümenin kalkınmanın yolu üretimden, üretmenin yolunun ise araştırmadan geçtiğini kaydetti. İnsanın herhangi bir şeyi araştırmadan, herhangi bir şey ortaya koymadan, yeni bir şeyi üretme şansının olmayacağını ifade eden Karaloğlu, “Onun için eğitim sistemimiz son yıllarda bir çaba içerisinde. Ezberci eğitimden, araştıran, sorgulayan, okuyan, laboratuvara giren bir gençlik ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu tür yarışmaların en büyük faydası, gençler arasında böyle bir yarış başlatarak gençlerimizi daha çok araştırmaya yönlendirmektir” dedi.

Van ile beraber 8 ilden 574 proje katıldığını kaydeden Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu 8 il biliyorsunuz son 20-25 yıldır iç ve dış çıkar odaklarının kirli oyunları sebebiyle maalesef biz enerjimizi, zekâmızı, paramızı, zamanımızı gereksiz işlerde kullandık. Ama artık biz enerjimizi, zekamızı, paramızı ve zamanımızı gençliğimizi daha iyi yetiştirmek harcayacağız. Gençliğimizi okuyan, araştıran, sorgulayan deney yapan, laboratuvarda zamanını geçiren gençlik olarak geçirmek için harcamak istiyoruz. Artık Türkiye bir huzur ortamına girmiştir. Bu huzur ortamında biz bölge gençliğinin, bu illerdeki gençlerimizin kendi kentlerinin ve ülkelerinin geleceklerinde daha çok söz sahibi olmaları için daha iyi yetiştirmemiz için çaba serf etmek istiyoruz. Onların gelecekteki bilim adamı olmalarını arzu ediyoruz. Onun için bu çalışmaları önemsiyoruz.”

Vali Karaloğlu, konuşmasının ardından 70 eser içerisinde seçilen ilk 5’e girerek bölgeyi Ankara’da temsil edecek olan eser sahiplerine ödüllerini verdi.




href="http://www.sentezhaber.com">Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

*************************************************************************************************************************

17.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm Yaşar, “açılım” toplantısına katılacak

  İŞSİZLİK KANSERE BENZİYOR

  Tüketici hâlâ kötümser

  BDP Silopi İlçe Başkanı tutuklandı

  Enerjimizi boşa harcadık

  EMASYA kalkmadı

  Ahmet Türk’e saldırıda tutuklama talebine ret

  Necmettin Erbakan: One minute sözü bizim eserimiz

  Gül: Her zaman konsensüs olmuyor

  Vizelerden önce önyargı kalkmalı

  Türkiye, AB’ye tam üye olsun

  Diyanet’ten ‘Kutlu Doğum’ sinevizyonları

  Şehit yakınlarının cennet tesellisi

  Ev sahiplerinin gözü korktu

  Yazlık giyim sezonu zamlı açıldı

  Eczane teknisyenleri yarın Çanakkale’de

  Tüketicinin güveni arttı, ama...

  Otoban gürültüsüne ‘ses perdeli’ çözüm

  Makedonya’da mehter sesleri

  Minare yarışması bitti

  Kan bağışında artış

  TASAVVUF MÜZİĞİNE İLGİ BÜYÜK

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım