17 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İŞSİZLİK KANSERE BENZİYOR

“İşsizlik sadece ekonomik tablolarda ortaya çıkan oran ve rakamlar değildir” diyen KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ‘İşsizliğin toplumsal hayatı çürüten ve insanları onarılması imkânsız travmalara yol açan bir kanser olduğunu, bu kansere siyasî iktidarın neoliberal politikalarının yol açtığını’’ söyledi.

GERÇEK İŞSİZ SAYISI 6 MİLYON

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’deki resmî işsiz oranının çalışan nüfusun yüzde 14.5’ine tekabül ettiğini, ancak yaşanan işsizliğin bu rakamların çok ötesinde olduğunu savundu. Gerçek işsiz sayısının ise 6 milyonu aştığını öne süren Şimşek, işsizliğin ülkenin yapısal sorunu olduğunu ifade etti.

İşsizlik toplumu çürütüyor

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, ‘’İşsizliğin toplumsal hayatı çürüten ve insanları onarılması imkânsız travmalara yol açan bir kanser olduğunu, bu kansere siyasî iktidarın neo-liberal politikalarının yol açtığını’’ söyledi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı 2010 yılı Ocak ayı hane halkı iş gücü anketi sonuçlarına göre Türkiye’deki resmî işsiz oranının çalışan nüfusun yüzde 14.5’ine tekabül ettiğini, ancak yaşanan işsizliğin bu rakamların çok ötesinde olduğunu kaydetti.

Gerçek işsizlik oranının yüzde 25’e dayandığını, işsiz sayısının ise 6 milyonu aştığını öne süren Şimşek, işsizliğin ülkenin yapısal sorunu olduğunu, ülkeyi yönetenlerin bu soruna çözüm üretmediklerini iddia etti.

Şimşek, sorunun vakit geçirmeksizin alınması gereken yapısal tedbirler gerektirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

‘’Öncelikle 6 milyonu aşan işsizin yaşadığı bir ülkede emekçilerin 12-14 saat çalıştırılması, Cumartesi çalıştırılması uygulamalarına derhal son verilmeli ve buradan ortaya çıkacak iş gücü talebi değerlendirilmelidir. Çalışma gününün kademeli olarak 6 saate çekilmesi gibi önlemlerle birleşince işsizlik oranının yarı yarıya düşürülebileceği ortadadır. İstihdam yaratıcı faaliyetlere daha fazla kamusal kamusal kaynak ayrılması, istihdam öncelikli yatırımların arttırılması gerekmektedir. Kamuda artık devasa boyutlara ulaşmış personel açığı hızla kapatılmalıdır. İşsizlik sigortasının kapsamı genişletilmeli, işsiz yurttaşlar bir iş bulana kadar desteklenmelidir. Açlık sınırı altında yaşayan yurttaşlara yönelik yurttaşlık ücreti uygulamasına geçilmelidir. İşsizlik sadece ekonomik tablolarda ortaya çıkan oran ve rakamlar değildir. Toplumsal hayatımızı çürüten ve insanlarımızda onarılması olanaksız travmalara yol açan bir kanserdir. Bu kansere yol açansa siyasî iktidarın neo-liberal politikalarıdır. Siyasî iktidar emekçilerin daha fazla işsizliğe, örgütsüzlüğe ve güvencesizliğe boyun eğmeyeceğini bilmelidir.’’




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

*************************************************************************************************************************

17.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm Yaşar, “açılım” toplantısına katılacak

  İŞSİZLİK KANSERE BENZİYOR

  Tüketici hâlâ kötümser

  BDP Silopi İlçe Başkanı tutuklandı

  Enerjimizi boşa harcadık

  EMASYA kalkmadı

  Ahmet Türk’e saldırıda tutuklama talebine ret

  Necmettin Erbakan: One minute sözü bizim eserimiz

  Gül: Her zaman konsensüs olmuyor

  Vizelerden önce önyargı kalkmalı

  Türkiye, AB’ye tam üye olsun

  Diyanet’ten ‘Kutlu Doğum’ sinevizyonları

  Şehit yakınlarının cennet tesellisi

  Ev sahiplerinin gözü korktu

  Yazlık giyim sezonu zamlı açıldı

  Eczane teknisyenleri yarın Çanakkale’de

  Tüketicinin güveni arttı, ama...

  Otoban gürültüsüne ‘ses perdeli’ çözüm

  Makedonya’da mehter sesleri

  Minare yarışması bitti

  Kan bağışında artış

  TASAVVUF MÜZİĞİNE İLGİ BÜYÜK

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım