02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Tarlada ucuz markette pahalı

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayında üretici ve market fiyatları arasındaki farkı incelediklerinde, farkın yüzde 312’lere ulaştığını belirterek, “Ürün grupları itibarıyla baktığımızda bu oranın, yaş sebze ve meyvede yüzde 311,9’lara, baklagillerde yüzde 248,3’lere, pirinçte yüzde 170,2’lere, kurutulmuş ürünlerde yüzde 252,9’lara, hayvansal ürünlerde ise yüzde 203’lere çıktığı görülmektedir” dedi.

Fiyat farkında uçurum

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayında 28 gıda maddesinin 11’inde fiyat artışı, 13’ünde fiyat düşüşü olduğunu, 4 üründe ise fiyatın değişmediğini bildirdi. TZOB’un gıda fiyatlarındaki değişim araştırmasının Nisan ayı sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Bayraktar, Nisan ayındaki, üretici ve market fiyatları arasındaki farkı incelediklerinde, farkın yüzde 312’lere ulaştığını belirterek, “Ürün grupları itibarıyla baktığımızda ise bu oranın, yaş sebze ve meyvede yüzde 311,9’lara, baklagillerde yüzde 248,3’lere, pirinçte yüzde 170,2’lere, kurutulmuş ürünlerde yüzde 252,9’lara, hayvansal ürünlerde ise yüzde 203’lere çıktığı görülmektedir” dedi. Nisan ayındaki market fiyatlarına bakıldığında 4 üründe fiyat değişimi olmazken, 13 üründe azalma, 11 üründe ise fiyat artışı olduğunu bildiren Bayraktar, yine Nisan ayındaki üretici fiyatlarına baktığında ise 7 üründe fiyatlar bir ay önceki fiyatlara göre değişmezken, 13 üründe azalma, 6 üründe ise fiyat artışları olduğunu açıkladı. Üretici fiyatlarında artış görülen ürünlerden soğan ve armutta stokların sezonunun sonuna gelinmesi etkili olduğunu söyleyen Bayraktar, hayvansal ürünlerden kuzu etinde ise geçen aylardaki fiyat yükseliş seyrin devam ettiğini, arzdaki daralmaya bağlı olarak üretici ve tüketici fiyatlarının artış gösterdiğini ifade etti.

FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ MARKETLERE

YANSIMIYOR

Üretici ve market fiyatlarını birlikte değerlendirdiğinde, üretici fiyatlarındaki düşüşün marketlere yeterince yansımadığının görüldüğünü söyleyen Şemsi Bayraktar şu bilgileri verdi: “Nitekim süt, kuru incir, dana etinde üretici fiyatları düşerken market fiyatları artmıştır. Havuç, patlıcan, yeşil fasulye, kuru üzüm, patateste ise market fiyatındaki düşüş, üreticilerdeki fiyat düşüşünden daha az olmuştur. Yaşanan ekonomik sıkıntılar karşısında gerek üreticilerimiz gerek tüketicilerimiz ayakta kalmaya çalışmaktadırlar. Üreticilerimizin pazarlamada sıkıntı yaşamadan emeğinin karşılığını almaları, tüketicilerimizin de bu ürünleri uygun fiyatla tüketmesi sağlanmalı, bu konuda tüm taraflar gereken hassasiyeti göstermelidir.”

AHMET TERZİ

02.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Tarlada ucuz markette pahalı

  200 milyar borcun 58,6 milyarını ödedik

  Uzel’in bininci traktörü piyasada

  Nisan’da ihracat yüzde 25 arttı

  2011, 'HAYVANCILIK YILI' İLÂN EDİLMELİ

  TOBB: Hayvancılık teşvikleri canlı tutulmalı

  10 numara vurgun

  Vergi oranında kredi verilirse 1 milyon kişi istihdam edilir

  Malûlen emeklilikte sıkıntı

  Tüketicinin güveni giderek artıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım