02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

2011, 'HAYVANCILIK YILI' İLÂN EDİLMELİ

3. Türk Veteriner Hekimliği Kurultayı sonuç bildirgesinde, hükümetlerden bağımsız ‘’sürdürülebilir ulusal hayvancılık politikaları’’ oluşturulması, bu amaca ivme kazandırmak için 2011 yılının ‘’hayvancılık yılı’’ olarak ilân edilmesi gerektiği bildirildi.

Ankara’da 23-25 Nisan 2010 tarihleri arasında toplanan 3. Türk Veteriner Hekimliği Kurultayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede, Türkiye’de hayvanî ürünlerin yeterli ve sağlıklı olarak tüketilebilmesi için tedbirler alınmasının gerekliliğine değinildi. Dünyada tarım ve hayvancılığı geliştirmeden ekonomik kalkınmasını başarmış ülke olmadığı ifade edilen bildirgede, ‘’Bu gerçek dikkate alınarak, ülkemizde kişi başına düşen hayvansal ürün tüketiminin gelişmiş ülkelerdeki düzeye ulaşabilmesi için hayvansal üretim arttırılmalı ve hayvancılığın tarım içindeki payı yüzde 50’lere çıkarılmalıdır. Bunu sağlamak için hükümetlerden bağımsız ‘Sürdürülebilir Ulusal Hayvancılık Politikaları’ oluşturulmalı; bu amaca ivme kazandırmak için de 2011 yılı ‘Hayvancılık Yılı’ olarak ilân edilmelidir. Bu çalışmalarda hayvan sağlığı temel alınmadan yapılacak desteklemelerin hayvancılığın gelişmesine fazla bir katkı sağlamayacağı dikkate alınmalıdır’’ denildi. Türkiye’de ülke nüfusu ve hayvan varlığı göz önünde alınmadan ihtiyaçtan fazla veteriner fakültesi açıldığı, veteriner fakültesi sayısının 21’e ulaştığına işaret edilen bildirgede, bu nedenle yeni fakülte açılmaması, veteriner fakültelerinde ve sağlık bilimleri enstitülerinde lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim, çağdaş ölçütler, yeni yönelimler dikkate alınarak düzenleme yapılması gerektiği kaydedildi.

02.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Tarlada ucuz markette pahalı

  200 milyar borcun 58,6 milyarını ödedik

  Uzel’in bininci traktörü piyasada

  Nisan’da ihracat yüzde 25 arttı

  2011, 'HAYVANCILIK YILI' İLÂN EDİLMELİ

  TOBB: Hayvancılık teşvikleri canlı tutulmalı

  10 numara vurgun

  Vergi oranında kredi verilirse 1 milyon kişi istihdam edilir

  Malûlen emeklilikte sıkıntı

  Tüketicinin güveni giderek artıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım