02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

10 numara vurgun

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, baz yağların ve atık yağların akaryakıt olarak kullanımının giderek arttığına dikkat çekerek, ‘’Motorin yerine 10 numara yağ kullanımı ve atık yağların yakıt olarak kullanılması devletin yılda en az 550-600 milyon lira vergi kaybına uğramasına yol açıyor’’ dedi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, yüksek dolaylı vergiler dolayısıyla akaryakıt ürünlerinin fiyatının diğer ülkelere göre oldukça yüksek noktada seyretmesinin, motorin yerine 10 numara yağ ve diğer hileli akaryakıtların kullanımını arttırdığını, bunun da sektörde haksız rekabete ve kayıt dışı ekonominin büyümesine yol açtığını bildirdi. Anadolu’da motorin satışlarının son aylarda yüzde 20 civarında azaldığına dikkat çeken Aygün, ekonominin nispeten canlanmaya başladığı bir dönemde motorin satışlarının azalmasının temel sebebinin piyasadaki yağ satışları olduğunu belirtti. Akaryakıt sektörüne, çevre ve insan sağlığına zarar veren, kayıt dışı ekonomiyi büyüten, sektörde haksız rekabete yol açan, makine ve teçhizatı bozan sahte yakıtların satışının bir an önce durdurulması ve soruna en kısa sürede çözüm üretilmesi gerektiğini kaydeden Aygün, akaryakıt sektöründe yasalar içinde faaliyet gösteren işletmelerin yaşadığı bu haksız rekabetin önüne ancak piyasada denetimleri arttırarak, yakıt olarak kullanılan yağların vergisini akaryakıtın vergisiyle eşitleyerek geçilebileceğini savundu.

02.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Tarlada ucuz markette pahalı

  200 milyar borcun 58,6 milyarını ödedik

  Uzel’in bininci traktörü piyasada

  Nisan’da ihracat yüzde 25 arttı

  2011, 'HAYVANCILIK YILI' İLÂN EDİLMELİ

  TOBB: Hayvancılık teşvikleri canlı tutulmalı

  10 numara vurgun

  Vergi oranında kredi verilirse 1 milyon kişi istihdam edilir

  Malûlen emeklilikte sıkıntı

  Tüketicinin güveni giderek artıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım