02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Vergi oranında kredi verilirse 1 milyon kişi istihdam edilir

AyakkabIcIlar Derneği (AYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, her işletmenin ödediği vergi oranında kredi kullanabilmesi gerektiğini, bu durumda 1 yıl içinde 1 milyon kişinin istihdam edilebileceğini kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan Selçuk, bankaların asli görevlerini yerine getirmeyerek işletmeleri zor durumda bıraktığını belirterek, özellikle devlet bankalarını bu konuda göreve davet etti. Özel bankaların KOBİ’lere gereken önemi vermekten uzak bir görüntü çizdiğini savunan Selçuk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ‘’Bankacılık sistemi kendini yüzde 100 garanti altına alıp, hiç riske girmeden tamamen kazanmayı düşünme çabası içinde. Bankacılık görevini ikinci plana atıp müşterilerine kredi vermemek için veya yeterli krediyi açmamak için elinden geleni yapmakta ve ‘şube yetkimizde değil, genel merkezden onay bekliyoruz’ gibi klasik cevaplarla girişimcinin büyümesine ve istihdam oluşturmasına büyük engel çıkarmaktadırlar. KOBİ’lerin büyümeleri ve istihdam oluşturmalarının önündeki en büyük engeli bankalar oluşturmaktadır. Her işletme ödediği vergi oranında kredi kullanabilmeli. Bu çarpık düzene bir an önce son verilmeli. Bu sağlanırsa 1 yıl içinde 1 milyon kişi istihdam edilebilir.’’ Selçuk, hükümetin bir an önce bu konuya el atması ve en azından çıkarılacak bir genelgeyle, her işletmeye ödediği vergi oranında kredi imkanı tanınabilmesi gerektiğini ifade etti.

02.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Tarlada ucuz markette pahalı

  200 milyar borcun 58,6 milyarını ödedik

  Uzel’in bininci traktörü piyasada

  Nisan’da ihracat yüzde 25 arttı

  2011, 'HAYVANCILIK YILI' İLÂN EDİLMELİ

  TOBB: Hayvancılık teşvikleri canlı tutulmalı

  10 numara vurgun

  Vergi oranında kredi verilirse 1 milyon kişi istihdam edilir

  Malûlen emeklilikte sıkıntı

  Tüketicinin güveni giderek artıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım