02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Baba ocaklarına ateş düştü

Şehıt karakol komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk’in (40) Kilis’teki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kilis Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Kadan, psikolog ve sağlık ekipleri nezaretinde aileye oğullarının şehit olduğu bilgisini verdi. Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Sultan ve baba İsmail Özüberk’e sağlık ekipleri müdahale etti.

Baba İsmail Özüberk gazetecilere, ‘’Başımız sağolsun’’ diyebildi.

Şehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk’in 18 yıllık asker olduğu, eşi Çiçek, oğlu Metehan (16) ve kızı Nehir’in (6) İzmit’te yaşadıkları belirtilirken, İzmit’te görevliyken 1 yıllık görev için Tunceli’nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu’na atandığı bildirildi.

ACILI BABA: VATAN SAĞOLSUN

Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit’in (28) Kayseri’deki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Acı haberi alan yakınları, şehit uzman çavuş Koçyiğit’in babası Mustafa Koçyiğit’in evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Mustafa Koçyiğit, ‘’Haberi sabah aldık. Vatan sağolsun. En son Kurban Bayramı’nda görüşmüş, geçen haftalarda da konuşmuştuk. Az bir süresi kalmıştı, tayini çıkacaktı. Yattığı yer cennet olsun’’ diye konuştu.

AİLENİN TEK ERKEK ÇOCUĞUYDU

Şehit olan askerlerden Adem Şimşek’in Muğla’nın Fethiye ilçesindeki evinde de gözyaşı hakim. Şehit Adem Şimşek’in (21) Eşen beldesine bağlı Alaçat Köyünde yaşayan ailesine acı haberi, Fethiye Jandarma Komutanı Binbaşı Halil Özçelik verdi. Şehidin annesi Müzeyyen Şimşek, evin tek erkek çocuğunun şehit olduğunu belirterek, ‘’Türkiye’yi vatan evlâtlarını şehit ederek bölemezler. Kuzumu vatana şehit verdim. En son Kurban Bayramı’nda izne geldiğinde bol bol sarılıp öptüm. Tek oğlumu vatana şehit verdim, bir oğlum daha olsa onu da vatan için feda ederdim. Bir tek kızım var, çok ihtiyaç olursa bu vatan hainlerinin üzerine kızımda gitsin’’ dedi.

Şehit askerin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldığı gözlendi.

TEZKERESİNE 4 AY KALMIŞTI

Teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Sivaslı jandarma komando er Ahmet Eyce’nin tezkeresine 4 ay kaldığı öğrenildi. Jandarma komando er Ahmet Eyce’nin (21) şehit düştüğü haberi, Sivas’taki ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Şehidin babası Bekir ve annesi Nebahat Eyce, çocuklarının şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarını tutamadı. Şehidin ailesinin yaşadığı evin girişi ile çevredeki konutların balkonları ve pencerelerinin Türk Bayraklarıyla donatıldığı görüldü.

Öte yandan, ailenin, çocukları Ahmet Eyce ile en son dağıtım izninde yüzyüze görüştüğü öğrenildi. Eyce’nin tezkeresine 4 ay kaldığı belirtildi.

02.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KARAKOL KOMUTANI DA ŞEHİT OLDU

  TÜRK-İŞ BAŞKANINI KONUŞTURMADILAR

  “Kara siteler” asker işiymiş

  Baba ocaklarına ateş düştü

  Kutan: Anayasa’da değişiklikler yeterli değil

  Türker: AB’den hiçbir zaman vazgeçilmesin

  Otomobil Zap Suyu’na uçtu

  Trafik canavarıyla mücadelenin tek yolu, kurallara uymak

  Hastalıklar önceden tahmin edilebilecek

  Han Çadırı, Temmuz’da açılıyor

  Pirinç kabuğundan su geçirmez kumaş

  18 asırlık kapıyı koruma çabası

  Fatih Üniversitesi'nde 7 kıt'a 7 renk buluşuyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım