24 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yeni Asyadan Size

Toplantı haftası


A+ | A-

Son olarak geçen hafta hatırlattığımız gibi, 2010 bahar dönemi temsilciler toplantımız 29 Mayıs Cumartesi günü, yani bu hafta sonu yine İstanbul’daki gazete binamızda yapılacak. Toplantıda, birimler adına hazırlanan raporlar sunulacak, geçen dönemdeki hizmetler gözden geçirilip değerlendirilecek ve bir sonraki döneme ilişkin hizmetler için de ön hazırlık mahiyetinde istişarelerde bulunulacak. Hafta sonunda bütün temsilcilerimizi bekliyor, şimdiden toplantının hayırlı neticelere vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz. Görüşmek üzere.

***

Bu vesileyle, Kasım toplantısından bu yana gazete olarak yaptığımız çalışmalardan bazılarını kısaca hatırlatmakta fayda görüyoruz.

* Demokratik açılım meselesini Üstadın görüşleri ışığında tahlil eden bir broşür neşrettik. Broşür çok sayıda internet sitesinde, bazı gazete ve TV kanallarında haber konusu oldu. Konuyla ilgili olarak bazı TV kanallarına davet edilip görüşlerimizi bir ölçüde ifade ettik, ama bu davetlerin arkası gelmedi.

* Yayınlarımızda demokratik açılımın ancak Said Nursî ile başarılabileceği mesajını ısrarla vurgulamaya devam ederken, Kemalizmin referans alınması halinde hiçbir yere varılamayacağına dikkat çektik.

* Üstadı 50. vefat yıldönümünde rahmetle yad ettiğimiz 23 Mart’ta “Aydınların gözüyle Said Nursî” ilâvesi verdik. 70’lı yıllarda yapılan “Aydınlar konuşuyor” çalışmasının 2010’da gerçekleşen daha küçük çaplı versiyonu olarak hazırlanan ek büyük ilgi ve takdirle karşılandı.

* Üstadı anma toplantılarında verilen ana mesajları “Kemalizm tıkadı, çıkış Risale-i Nur’da; barışçı çözüm Said Nursî’de; Bediüzzaman’ın fikirleri hâlâ tazeliğini koruyor; Açılım Said Nursî ile topluma mal olur” gibi manşetlerle ilân ettik.

* 41. yılımıza girdiğimiz 21 Şubat’ta Yeni Asya’daki Üstad ve Risale-i Nur manşetlerini bir araya getirerek hatırlatan bir ek hazırladık. Böylece Risale-i Nur-Yeni Asya bütünlüğünü ve Yeni Asya’nın “Risale-i Nur’u matbuat lisanıyla konuşturma” misyonundaki rolünü bir defa daha dikkatlere sunduk.

* Gazeteyle birlikte Aralık ayında Hastalar, Ocak’ta Uhuvvet ve geçtiğimiz 20 Mayıs’ta Tabiat Risalelerini hediye ettik.

* 28 Şubat ürünü EMASYA protokolünün iptali gerektiğini manşetten ilân eden ilk gazete biz olduk. Kısa süre sonra protokolün yürürlükten kaldırıldığı açıklandı. Ancak bu adımın yeterli olmadığını, protokolün dayandığı İl İdaresi Kanunundaki ilgili maddenin de kalkması veya düzeltilmesi gerektiğini vurguladık. Bu yapılmadı ve haklılığımız, Genelkurmay’ın protokol iptal edildikten sonra birliklere gönderdiği “Değişen birşey yok, toplumsal olaylara müdahale görev ve yetkiniz kanuna istinaden devam ediyor” yazısının ortaya çıkmasıyla anlaşıldı. Bu arada, gündeme getirdiğimiz gizli anayasanın (MGSB) ve TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddesinin de iptali veya değiştirilmesi konusunda ise henüz bir gelişme yok.

* Anayasa paketi için temkinli bir duruş sergilerken, “değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez maddeler” kaldığı sürece demokrasi ve hukukun önünü açmanın mümkün olmayacağına her vesileyle dikkat çekmeye çalıştık.

* Gazetemiz imtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, “Deprem İlâhî ikazdır” dediği için çarptırıldığı ve 276 günü infaz edilen hapis cezasıyla ilgili dâvâda, AİHM’in Türkiye’yi haksız bulup tazminata hükmetmesinden sonra yapılan iade-i muhakemede beraat etti. Kararı Kutlular’ın ağzından “Beni mahkûm edenler utansın” manşetiyle yorumladık.

* Yazarımız Cevher İlhan’a deprem yazılarından dolayı verilen mahkûmiyet AİHM tarafından haksız bulunduğu halde, Yargıtay Başsavcılığının ceza talebinde ısrar etmesini “AİHM’e rağmen ceza talebi” manşetiyle duyurduk.

* “TSK yanlış yapanları korumasın” manşetimize açılan dâvâda beraat ettik. Sincan Hakimi Osman Kaçmaz tarafından İbrahim Özdabak’a bir karikatüründen dolayı açılan dâvâ ise düştü.

24.05.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (17.05.2010) - Tabiat Risalesi’ne de büyük ilgi

  (10.05.2010) - Tabiat Risalesi

  (03.05.2010) - Yeni Asya’nın gündem takibi

  (26.04.2010) - Yine haklı çıktık

  (19.04.2010) - Gül kokulu Kutlu Doğum hediyesi

  (12.04.2010) - İşte Asr-ı Saadet

  (05.04.2010) - Sıra 20 Nisan’da

  (29.03.2010) - Bediüzzaman rüzgârı

  (22.03.2010) - Bediüzzaman haftası

  (15.03.2010) - Aydınların gözüyle Said Nursî


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.