05 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yeni Asyadan Size

Sıra 20 Nisan’da


A+ | A-

21 Şubat’tan sonra 23 Mart’ı da geride bıraktık. 41. hizmet yılımıza girerken verdiğimiz “Risale-i Nur’un medyadaki dili” ekimiz, Yeni Asya’nın Risale-i Nur’la ne kadar bütünleştiğini çarpıcı örnekleriyle gözler önüne seren bir vesika olarak kütüphane, arşiv ve hafızalardaki yerini alırken, Üstadın vefatının 50. yıldönümü vesilesiyle takdim ettiğimiz “Aydınların gözüyle Said Nursî” ilâvemiz de büyük ses getirdi ve getirmeye devam ediyor.

Bu vesileyle diyalog kurduğumuz ve görüşlerini aldığımız aydınların bir kısmı, daha önce çeşitli sebeplerle ilgilenmeye ihtiyaç hissetmedikleri Risale-i Nur’a artık alâka duymaya başladıklarını, inceleyeceklerini ve muhtemelen önümüzdeki yıllarda görüş bildirecek duruma gelebileceklerini ifade ettiler ve bunların bir kısım örneklerini yayınladığımız ekteki görüşlerde görmek mümkün.

Bunun dışında, yine görüş bildirip, incelemek için bizden kitap isteyen ve ulaştırdığımız kitapları okumaya başladıklarını ifade eden yazarlar da mevcut.

Bir de, 23 Mart’tan haftalar önce kendileriyle irtibat kurup görüşlerini talep ettiğimiz isimlerden, bildirdiğimiz tarihe kadar çeşitli sebeplerle cevap veremeyip de, ekimizi gördükten sonra “Keşke bu çalışmada benim de katkım olsaydı” diye hayıflananlar var.

Onların da bu eksikliği bir şekilde telâfi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini düşünüyoruz.

Ve 23 Mart 2010’da verdiğimiz “Aydınların gözüyle Said Nursî” ekimizin, bir ay önceki “Risale-i Nur’un medyadaki dili: Yeni Asya” ilâvemizdeki mesajı çok güçlü bir şekilde tasdik ve teyid eden tarihî bir belge olarak, Bediüzzaman’ı fikir dünyasının gündemine taşıma noktasında son derece önemli bir hizmete vesile olduğuna inanıyor; bu çalışmaya katkıda bulunan herkesi bir kez daha kutluyoruz.

«««

Kutlu Doğum Haftası ekimiz

Şimdi sıra, Yeni Asya’nın da, Said Nursî’nin de, Risale-i Nur’un da asıl kaynağı ve üstadı olan Peygamberimizin (a.s.m.) Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle 20 Nisan Salı günü vermeyi planladığımız yeni ilâvemizde.

Muhtevasını gündemdeki adalet, meşveret, hukuk, demokrasi, hak ve hürriyetler gibi konular çerçevesinde belirlediğimiz ve bu başlıklarla ilgili olarak hadis-i şeriflerle Asr-ı Saadette yaşanmış örneklerden derlemeler şeklinde düşündüğümüz bu ekin de alâka göreceğini ve istifadeye vesile olacağını ümit ediyoruz.

Ve okuyucularımızdan, 20 Nisan’a da kendilerini şimdiden hazırlamaya başlamalarını rica ediyoruz.

«««

Gündüzalp, Mutlu ve Birinci

Geride bıraktığımız günlerde, Nur hizmetinin farklı yıllarda, ama aynı günlerde berzah âlemine irtihal etmiş üç öncü ve güzide ismini de hayırla ve rahmetle yad ettik.

2 Nisan 1971’de Hakkın rahmetine kavuşan Zübeyir Gündüzalp’le, 3 Nisan 1977’de onu takip eden Tahirî Mutlu ve yine 3 Nisan 2007 günü uğurladığımız Mehmet Emin Birinci...

Üstadın hayatının son on yılında hiç yanından ayrılmayan, “Zübeyir’imi kâinata değişmem” iltifatına mazhar olmuş kurmay talebesi Gündüzalp, aynı zamanda Yeni Asya’nın manevî mimarı idi.

Öncü kahramanlardan, ailesiyle birlikte bütün ömrünü, varlığını ve servetini Nur hizmetine feda etmiş, takva ve zühd âbidesi Tahirî Mutlu, hizmetin en önemli manevî dinamiklerindendi.

Mehmet Emin Birinci de, İstanbul’daki neşriyat hizmetinin öncü kahramanlarındandı.

Bu üç ismi, yazılarına verdiği arayı gayet verimli bir şekilde değerlendirdiğini memnuniyetle gördüğümüz İslâm Yaşar’ın ve yanı sıra Ahmet Özdemir’in gazetede ve Elif’te çıkan yazılarıyla yad ettik. Yaşar’ın, devam etmekte olan Gündüzalp dizisini takiben, Tahirî Mutlu için kaleme aldığı yazıyı da yayınlayacağız.

Gündüzalp, Mutlu ve Birinci’yi bir kez daha rahmetle anarken, değerli yazarlarımıza teşekkür ediyor, devamını bekliyoruz.

«««

Gündüzalp’ın, onyıllardır nesillere yol gösteren hayat prensiplerini muhtevî bir rehber ve başucu kitabı niteliğindeki Nefis Muhasebesi, yeni baskılarıyla da yoğun ilgi görüyor. Bu ilginin hiç bitmemesi dileğiyle.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

05.04.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Geri


Önceki Yazıları

  (29.03.2010) - Bediüzzaman rüzgârı

  (22.03.2010) - Bediüzzaman haftası

  (15.03.2010) - Aydınların gözüyle Said Nursî

  (08.03.2010) - Sıra 23 Mart’ta

  (22.02.2010) - Hizmette 41. yıl

  (15.02.2010) - Risale-i Nur’un medyadaki dili

  (08.02.2010) - 41. yıla doğru

  (01.02.2010) - İşte Yeni Asya bu

  (25.01.2010) - Allah razı olsun

  (18.01.2010) - Uhuvvet hamlesi

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl