28 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Cep telefonlarında risk grubu uyarısı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necati Dedeoğlu, “Çocuklar, yaşlılar, hastalar ve hamileler cep telefonundan daha fazla etkileniyor.

Bu sebeple bu riskli grup, cep telefonlarından mümkün olduğunca uzak durmalıdır. Cep telefonları ile ne kadar az konuşursak o kadar az etkileniriz.” dedi.

Prof. Dr. Necati Dedeoğlu başkanlığında, üniversite öğrencileri tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik yapılan bir anket çalışmasında, 7 ve 8’inci sınıflarında okuyan çocukların yüzde 34’ünün cep telefonu kullandığı ortay çıktı. Antalya’nın Pınarlı bölgesindeki ilköğretim okullarında yapılan anket çalışmasında, öğrenci ve öğretmenlere, cep telefonu kullanımı, telefonun zararının bilinip bilinmediği ve alınması gereken tedbirlere ilişkin soruların yöneltildi. Anket sonuçlarına göre, 13 ve 14 yaşlarındaki ilköğretim 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin hepsi kendisine cep telefonu alınmasını istiyor, yüzde 34’ü ise kullanıyor. Cep telefonu olan çocukların yüzde 50’sinin ailesinde bir veya iki, yüzde 40’ının ailesinde ise 3 veya 4 cep telefonu bulunuyor. Çocukların yüzde 70’i cep telefonlarının zararlarını biliyor. Çocukların yüzde 34’ü cep telefonu ile günde 11 dakikadan fazla konuşuyor. Yüzde 85’i telefonlarını pantolon ceplerinde taşırken, yüzde 68’i gece telefonu kapatmıyor, yastık altında açık olarak saklıyor.

Yüzde 90’ı cep telefonu kullanan öğretmenlere, ‘Çocukların cep telefonu ile konuşmasında sakınca var mı?’ diye sorulduğunda ise, yüzde 95’i ‘evet’ cevabını verdi. Öğretmenlere ‘Çocuğunuzda cep telefonu var mı?’ diye sorulduğunda da, yüzde 25’i çocuğunda cep telefonu bulunduğunu bildirdi.

Öğretmenlerin yüzde 61’i ‘Öğrencilere cep telefonu hakkında eğitim veriyor musunuz?’ sorusuna ‘evet’ cevabını verirken, bu eğitimi veren öğretmenlerin büyük bölümü kadın öğretmenlerden oluştu.

CEPTEN KULAKLIKLA KONUŞULMASI DAHA İYİ

İNSANLARIN cep telefonları konusunda fazla bilgi sahibi olmadıklarına işaret eden Dedeoğlu, bu sebeple karaciğer, akciğer, kalp, her türlü kanser hastalıklarını cep telefonları ve baz istasyonlarına bağlayanlar olduğunu söyledi. Dedeoğlu, şirketlerin, kimseden izin alınmadan, bilgi vermeden baz istasyonlarını insanların yoğun yaşadığı yerlere kurduğunu belirterek, şunları söyledi: ‘’Baz istasyonları cep telefonlarına göre daha az elektromanyetik dalga yayarlar ama sürekli yayar. Çocuklar, yaşlılar, hastalar ve hamileler cep telefonundan daha fazla etkileniyor. Bu nedenle bu riskli grup, cep telefonlarından mümkün olduğunca uzak durmalıdır. Cep telefonları ile ne kadar az konuşursak o kadar az etkileniriz. Cep telefonları ile kulaklıkla konuşulmalı, gece kapatılmalı, belde taşınmamalı, telefon ilk açıldığında kulaktan uzak tutulmalıdır.’’

28.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İran, İsrail ve PKK’yı konuştular

  SİYASET, TOPLUMUN TALEPLERİNE DUYARSIZ KALAMAZ

  Güler Sabancı: Şiddet hiçbir şeyin çözümü değil

  DP Ankara İl Başkanlığına Mesut Kobal getirildi

  Karakolunu koruyamayan demokrasiyi de koruyamaz

  Sloganda öncelik değişti

  Türkiye ile Avrupa, birbirlerini anlamıyor

  Halkalı saldırısında şehit sayısı 6’ya çıktı

  Polis lojmanlarına roket atar ile saldırı

  TSK uçakları, yiyecek paketleriyle uçacak

  Kayseri’ye Gül Üniversitesi kurulacak

  Kılıçdaroğlu: Gediktepe’ye gitmek istiyorum

  Pakdil: Varlıklarını terörle besleyenler var

  Teröre desteğe sıkı takip

  Okullar tatile girdi, tadilatlar hız kazandı

  Kur’ân kursu öğreticileri kadro istiyor

  Fabrika gibi cezaevi

  Cep telefonlarında risk grubu uyarısı

  Sınav sistemi dershanelere yarıyor

  Ateş savaşçılarına yükselme eğitimi

  Hırsızlar 35 dairenin elektrik kablolarını çaldı

  Hayır sahiplerinden Kur'ân-ı Kerim kampanyası

  Fıkraları aratmayan tüketici şikâyetleri

  Halk otobüslerinde ‘tıka basa’ dönemi bitiyor

  Barış için dünyanın en uzun resmini yaptılar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.