28 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Fıkraları aratmayan tüketici şikâyetleri

BUZDOLABINI mumla aydınlatmayı deneyenler mi, bulaşık makinesinde sebze yıkayanlar mı, elektriksiz ütü yapanlar mı dersiniz? Bunlar tüketicilerden bayilere şikâyetlerden bir kısmı.

Sanal âleme yansıyan tüketici başvuruları fıkraları aratmıyor. www.sikayetvar.com adlı sitede kendine yer edinen şikâyetler hem şaşırtıyor hem de kahkahalara boğuyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki tüketici toplantısına katılan bir kişi, buzdolaplarının sebzeliklerinin daha büyük olmasını öneriyor. Talebin sebebi sorulduğunda “Yaz ayları çok sıcak geçiyor. Ayakkabılarımızı içine koyup soğutuyoruz. Sebzelikler büyük olursa daha çok ayakkabı soğutabiliriz.” cevabını veriyor. Bayiler saçma bir o kadar da müşterileri tarafından ciddî görülen tekliflerle karşı karşıya kalabiliyor. Öyle ki buzdolabının ışığını yetersiz görüp mumla aydınlatmaya çalışan tüketiciler bile var. Bunu yapan müşteri mum, buzdolabının tavanını yakınca üründen şikâyetçi olmayı da ihmal etmiyor. Servis elemanları, ülke genelinden kendilerine gelen şikâyetleri yerinde görmek için gittikleri evlerde müşterilerin ıspanak, lahana gibi yıkanması kolay olmayan sebzeleri bulaşık makinesinde yıkadıklarına şahit oluyor. Hatta salça yapmak için domatesleri makinede yumuşatanlar olduğunu görünce şaşkınlığa uğruyor. Sebzelerdeki kumun su çıkış borularını tıkadığı ya da makinenin içinde kalarak bulaşıkları çizdiği bunun da arızaya yol açtığı ortaya çıkıyor. Komiklikler bunlarla kalmıyor. İstanbullu bir müşteri, su ısıtıcısının (kettle) eridiği şikâyetiyle servise başvuruyor. Servis çalışanlarıyla girdiği diyaloglar sonucu müşterinin ısıtıcının elekttrikle çalıştığından bihaber olduğu anlaşılıyor. Hatta kettleı ocağının üstüne koyarak ısıtmaya çalıştığı ortaya çıkıyor. Bundan daha vahimi müşteri ocaktaki ateşin erittiği ısıtıcının yenisi ile değiştirilmesinde de ısrarcı oluyor.

“AYAK PEDALINA BASIYORUM,

BİLGİSAYARIMDAN SES GELMİYOR”

GEREK bayileri gerekse sanal âleme girip de muhtevaları okuyanları güldüren şikâyetlerin bazıları da şöyle: “Minder keyfi: Erzincan’da aşırı sıcaklardan bunalan bir ev hanımı raflarını çıkardığı buzdolabının içine minder koyarak oturuyor. Kapısı açık kalan buzdolabının kompresörü bozulunca ‘iyi soğutmuyor’ diyerek ürününden şikâyetçi oluyor.

Ayak pedalı: ‘Yeni aldığım bilgisayar çalışmıyor.’ diye Dell firmasını arayan kadın sürekli ‘Ayak pedalına basıyorum basıyorum makineden hiç ses gelmiyor.’ diyor. Çok geçmeden ayak pedalı’nın fare olduğu anlaşılıyor.

Yazıcı: Bir IBM müşterisi dokümanı yazıcıya aktaramamaktan yakınıyor. ‘Bilgisayar yazıcıyı görüyor mu?’ sorusuna ‘Ekranı yazıcıya doğru çevirdim, ama hâlâ görmüyor.’ karşılığını veriyor.

Bilgisayar ve faks: Dell şirketinin bir müşterisi bilgisayarının faks çekememesinden şikâyetçi oluyor. 40 dakikalık telefon görüşmesi sonucunda adamın kâğıdı monitöre dayayıp ‘Gönder’ tuşuna bastığı ortaya çıkıyor. “

Valilikler ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Tüketici Hakem Heyeti’ne de fıkraları aratmayacak başvurular gelebiliyor. Meselâ bir vatandaş PTT’ye gittiğini ancak, fotokopi cihazı arızalı olduğu için dışarıdan fotokopi çekip getirilmesinin istendiğini belirtiyor. Ayrıca 35 kuruşluk fotokopi ücretinin söz konusu kurumdan tahsil edilerek tarafına ödenmesini istiyor.

28.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İran, İsrail ve PKK’yı konuştular

  SİYASET, TOPLUMUN TALEPLERİNE DUYARSIZ KALAMAZ

  Güler Sabancı: Şiddet hiçbir şeyin çözümü değil

  DP Ankara İl Başkanlığına Mesut Kobal getirildi

  Karakolunu koruyamayan demokrasiyi de koruyamaz

  Sloganda öncelik değişti

  Türkiye ile Avrupa, birbirlerini anlamıyor

  Halkalı saldırısında şehit sayısı 6’ya çıktı

  Polis lojmanlarına roket atar ile saldırı

  TSK uçakları, yiyecek paketleriyle uçacak

  Kayseri’ye Gül Üniversitesi kurulacak

  Kılıçdaroğlu: Gediktepe’ye gitmek istiyorum

  Pakdil: Varlıklarını terörle besleyenler var

  Teröre desteğe sıkı takip

  Okullar tatile girdi, tadilatlar hız kazandı

  Kur’ân kursu öğreticileri kadro istiyor

  Fabrika gibi cezaevi

  Cep telefonlarında risk grubu uyarısı

  Sınav sistemi dershanelere yarıyor

  Ateş savaşçılarına yükselme eğitimi

  Hırsızlar 35 dairenin elektrik kablolarını çaldı

  Hayır sahiplerinden Kur'ân-ı Kerim kampanyası

  Fıkraları aratmayan tüketici şikâyetleri

  Halk otobüslerinde ‘tıka basa’ dönemi bitiyor

  Barış için dünyanın en uzun resmini yaptılar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.