06 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

23 YAŞINDA MİLLİ TAKIMA HOCA OLDU

TÜRKİYE Boks Federasyonu, profesyonelliğe geçmesinin ardından tekrar amatör boksa geri dönmesi için çaba harcanan, ancak Uluslararası Boks Federasyonları Birliği'nin (AIBA) reddiyle karşılaşan 23 yaşındaki Atagün Yalçınkaya'yı antrenör olarak kadrosuna kattı.

2004 Atina Olimpiyatları'ndan henüz 17 yaşındayken gümüş madalyayla dönen ve olimpiyatlarda Muhammed Ali'den sonra en genç madalya kazanan boksör olma unvanını kazanan Atagün Yalçınkaya, sorunlu geçen profesyonel boks serüveninin ardından, bu kez henüz 23 yaşında milli takım antrenörü oldu.

Atagün Yalçınkaya, yaptığı açıklamada, Boks Federasyonu ile anlaştığını ve milli takım antrenörü olarak görev yapacağını belirtirken, özellikle kendisine olan desteklerinden dolayı Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koçinoğlu'na teşekkür etti. Boks Federasyonu'nun sözleşmeli antrenörü olacağını, yıldız veya genç milli takımda görev alacağını belirten Atagün, ''Yaşadıklarımın ardından yeniden spora ve boksa geri dönmeme kararı almıştım. Beni yeniden spora kazandıranlara çok teşekkür ediyorum'' dedi. Kendisinin olimpiyatlarda madalya kazanan bir isim olduğunu hatırlatan Atagün Yalçınkaya, şimdiki hedefini, olimpiyat şampiyonu bir sporcu yetiştirmek olarak belirledi.

06.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  G.SARAY SAHAYA İNDİ

  Guiza'ya karşı bir önyargım yok

  Alex 3. defa baba oldu

  Leo Franco gidiyor

  23 YAŞINDA MİLLİ TAKIMA HOCA OLDU

  Şükür: Kalbimde bir problem yok

  Nadal Wimbledon'da 1 milyon sterlin kazandı

  Brezilya'da Dunga'nın görevine son verildi

  Ameliyat olan Buffon 3 ay sahalardan uzak

  Hollanda-Uruguay final için karşı karşıya

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.