23 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

O maddedeğişse iyi olur

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TSK İç Hizmet Kanununun ‘’Silâhlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır’’ hükmünü içeren 35. maddesinin değiştirilmesinin iyi olacağını belirterek, ‘’Şu ana kadar değiştirilmemiş olmasını da bir eksiklik olarak görürüm’’ dedi.

O madde değişse iyi olur TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TSK İç Hizmet Kanununun ‘’Silâhlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kollamak ve korumaktır’’ hükmünü içeren 35. maddesinin değiştirilmesinin iyi olacağını belirterek, ‘’Şu ana kadar değiştirilmemiş olmasını da bir eksiklik olarak görürüm’’ dedi. Şahin, Japonya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Takahiro Yokomichi ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.12 Eylül darbesinin ardından asıl mağdurun kim olduğu tartışmaları yapıldığı hatırlatılarak, ‘’Sizce 12 Eylül’ün asıl mağduru kim?’’ sorusuna Şahin, ‘’Türk halkıdır, Türk halkının iradesi mağdur olmuştur. Çünkü Türk halkının iradesinin tecelli ettiği Meclis kapatılmıştır. Asıl mağduriyet, halkımıza dönüktür. O nedenle o tür tartışmaları bile gereksiz görüyorum. Türkiye’nin daha da demokratikleşmesi, millet iradesinin üzerinde başka güçlerin olmaması, millet iradesini ıskata ve ortadan kaldırmaya yönelik her türlü teşebbüsün önünün birtakım yasal düzenlemelerle kesilmiş olması veya kesilecek olması, bana göre Türkiye’de ileri bir adımdır’’ karşılığını verdi. Şahin, bu cümlelerinin, ‘’Meclis Başkanı, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda görüşünü belirtti’’ şeklinde yorumlanmamasını isteyerek, bunun, genel bir değerlendirme olduğunu kaydetti. Bir gazetecinin, ‘’Darbenin yasal dayanağı olduğu iddia edilen İç Hizmet Kanunu 35. maddesinin değiştirilmesi gerekir mi?’’ sorusunu Şahin, ‘’Değiştirilse iyi olur diye düşünüyorum. Şu ana kadar değiştirilmemiş olmasını da bir eksiklik olarak görürüm. Türkiye’de millet iradesini savunmak ve millet iradesinin yansıdığı parlamentonun hukukunu korumak, herkesin görevidir. Özellikle şu anda bu parlamentonun başkanı olarak görev yapan benim, üzerinde en hassasiyetle durmam gereken konudur diye değerlendiriyorum’’ diye cevapladı.

BDP’Lİ KAPLAN: GELİN 35.MADDEYİ KALDIRALIM

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ‘’Meclisin bir hafta daha çalıştırılarak, Millî Güvenlik Siyaset Belgesi ile İç Hizmet Kanununun 35. maddesinin kaldırılması’’ önerisinde bulundu. Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin, kırmızı ciltli olduğu için ‘’Kırmızı Kitap’’ (Millî Güvenlik Siyaset Belgesi) olarak adlandırılan ‘’gizli bir Anayasası’’ olduğunu iddia etti. Bu gizli Anayasa içinde ne yazıldığını pek az kimsenin bildiğini, ancak buna rağmen bu kitabın Türkiye’yi yönettiğini ileri süren Kaplan, ‘’1961 darbesi sonrası 10-15 sayfa olarak ‘Millî Güvenlik Politikasının Esasları’ olarak karşımıza çıktı, sonra 10 yılda bir yapılan askerî darbelerle kalıcı hale geldi’’ dedi. Hasip Kaplan, ‘’Türkiye gizli kurallarla bugüne kadar yönetildi. İktidara gelen partiler, programlarını bir kenara bırakıyor. Ulusal güvenlik sendromunun temelinde bu belge yatıyor’’ diye konuştu. Bu kitapta; ‘’Komünizm’’, ‘’İrtica’’, ‘’Bölücülük’’ tehdidi ile iç ve dış düşman tanımlarının zamanla değiştiğini savunan Kaplan, AKP Hükümetleri zamanında, ilki 2005 yılında ikincisi de 2010’da hazırlanan ‘’Millî Güvenlik Siyaset Belgesini’’ Meclis, muhalefet milletvekilleri ve siyasî parti gruplarının bilmediğini, ancak Hükümet ile AKP’li milletvekillerinin bildiğini iddia etti. Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği ‘’Millî Güvenlik Siyaset Belgesinin tarafına verilmesi’’ konusundaki soru önergesine olumsuz cevabı aldığını belirterek, egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, Meclis’in bu belgeyi bilmesi ve denetlemesi gerektiğini kaydetti. Kaplan, ‘’Anayasa referandumuna gidiyoruz, ancak gizli Anayasa varken, referandumun ne kadar anlamsız olduğu ortada. Sayın Başbakan darbelere karşıysa, gizli Anayasayı ve İç Hizmet Kanununun 35. maddesini kaldırsın. Kaldı ki benim bunun kaldırılması için verdiğim kanun teklifi var. Anayasa’yı değiştirmek istiyorsak, gelin gizli Anayasa’dan başlayalım’’ diye konuştu.TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in, ‘’İç Hizmet Kanununun 35. maddesinin değiştirilmesi’’ yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Kaplan, şöyle konuştu: ‘’Sayın Meclis Başkanına ‘Günaydın’ diyorum. Bizim teklifimiz orada duruyor. Sayın Başbakan ağlayacağına getirsin. Partim adına çağrıda bulunuyorum. Eğer isterlerse bir hafta daha Meclisi çalıştırır, siyaset belgesini ve İç Hizmet Kanunu 35. maddeyi kaldırabiliriz.’’

23.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yollar buza dayanıklı ve uzun ömürlü olacak

  Saatte bin 609 km. yapacak

  Elektrik yoksa güneş var

  Başörtüsü yasağı,hükümeti BM’de de terletiyor

  TERÖRLE “KÖSTEBEK”LER MÜCADELE EDECEK

  3 bin çocuk şimdilik kurtuluyor

  Ergenekon savcılarına tazminat dâvâsı

  O maddedeğişse iyi olur

  '12 Eylül Anayasası tümden çöpe atılmalı'

  İnternet kafeler denetlendi

  Afet Kaçış Yolu’nda çalışmalar sürüyor

  PKK, referandumu baltalamak istiyor

  RTÜK: IPTV ön denetim içermiyor

  CHP, yine Anayasa Mahkemesi'ne gidecek

  Şehit başkomiserin elbiselerini çaldılar

  Ankara Emniyet Müdürü Çatalkaya göreve başladı

  Bayraklar değiştiriliyor

  Evren’in hakları geri alınsın

  İsrail ile ilişkiler yavaş yavaş düzelmeye başladı

  İşçi Partisi'nden YSK'ya başvuru

  Sağlıkta bölgesel yapılanma dönemi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.