26 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sokak çocuklarına ‘şefkat eli’

Adana Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘’Şefkat Eli’’ projesi ile, sokakta çalışan ve dezavantajlı çocukların belirlenip, rehabilitasyonu yapılarak topluma kazandırılacağı, bu süreçte de ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlanacağı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından şehirdeki dezavantajlı grupların ekonomik, sosyal ve kültürel uyum sorunlarının azaltılabilmesi için çocukların sokakta çalışmasının engellenmesi amacıyla ‘’Şefkat Eli’’ projesi hazırlandı. ‘’Şefkat Eli’’, Çukurova Kalkınma Ajansının Sosyal Kalkınma Malî Destek Programına sunulan projeler içinde üçüncü, şehirdeki projeler arasında ise birinci seçilerek ajanstan hibe desteği almaya hak kazandı. Sokakta çalışan çocuklar sorununa çözüm olması amaçlanan proje kapsamında, bünyesinde, sosyal çalışmacı, zabıta, sağlık personeli ve polis memurunun da bulunacağı mobil bir ekip kurulacağı belirtildi. Ekip tarafından sokakta çalışan çocuklara yönelik alan çalışması, bu çocukların ve ailelerinin kayıtlarının tutulması, eğitimine devam edenlerin eğitim durumlarının takibinin yapılmasının hedeflendiği bildirildi. Proje kapsamında, sokakta çalışan çocukların işlemlerinin yapılacağı süreçte dinleneceği, internete girebileceği, oyun oynayıp, kitap okuyabileceği, ‘’Çocuk Sevk Merkezi’’nin kurulacağı vurgulandı.

SUÇA YÖNELME VE MAĞDUR OLMALARI

AZALACAK

Emnİyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de, sokakta çalıştırılan çocukların ülke ve toplum geleceği için büyük bir sorun olduğunu, çocukların oyun çağında arkadaşlarıyla birlikte eğlenmesi gerekirken, dilenmeye veya satıcılık yapmaya zorlandığını anlattı. ‘’Şefkat Eli’’ projesine de bu sebeple büyük önem verdiklerini ifade eden Kesmez, şöyle devam etti: ‘’Sokakta çalışan çocukların, merkezinde çocuk bulunan kurumların hizmetlerinden yararlandırılması, gerçekten ihtiyaç sahibi olan ailelerin tesbit edilerek yardım almalarının sağlanması, sokakta çalışan çocuk olgusunun en asgarî seviyeye indirilmesi ana hedeflerimiz. Bu çocukların bir çoğu ortaöğretim seviyesinde bile eğitim görmüyor. Bu nedenle örgün eğitim hizmetlerinden faydalanmalarını amaçlıyoruz. Projeyle çocukların toplum içerisinde kendilerine değer verildiğini hissetmeleri amacıyla çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirilecek. Başarılı olabilirsek, sokakta çalışan çocukların bulundukları olumsuz ortamlar nedeniyle muhtemel suça yönelme ve suç mağduru olmalarının azalacağını düşünüyoruz.’’

26.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk doktorlar Tanzanya’da

  Sokak çocuklarına ‘şefkat eli’

  İnternete polis takibine tepki

  Selin vurduğu Horasan’a 500 bin TL yardım

  AB için medya kampanyası

  Cameron, bugün Türkiye’ye geliyor

  Devlet kadrolarına yeni atamalar yapıldı

  12,5 ton kâğıt tasarrufu sağlanacak

  Çiftçi hayal kırıklığı yaşıyor

  YOLLAR YİNE KAN GÖLÜ

  Bazı hakim subayların görev yerleri değiştirildi

  Taş atan çocuklar ile ilgili kanun yürürlüğe girdi

  Yeni eve taşınırken dikkat

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.