26 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AB için medya kampanyası

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, toplumun AB ile ilgili merak ettiği soruları cevaplamak amacıyla bir “yerel medya” kampanyası başlattı.

AB için yerel medyada bilgilendirme kampanyası AVRUPA Birliği (AB) Genel Sekreterliği, toplumun AB ile ilgili merak ettiği soruları cevaplamak amacıyla çalışma başlattı. AB Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, AB üyelik müzakereleri sürecinde, toplumun merak ettiği soruları cevaplayan bir medya kampanyasına başlandığı belirtildi. Açıklamada, bu kampanya kapsamında sadece yerel televizyon ve gazetelerin kullanılacağı ifade edildi. Kapmanya kapsamında yerel televizyonlarda, AB ile ilgili yazılar ve grafik düzenlemelerinden oluşan kısa filmler yayınlanacağı kaydedilen açıklamada, gazetelerde ise sayfanın tabanında yer alan bantların kullanılacağına işaret edildi. Açıklamada, kampanya kapsamında, Devlet Bakanı, Başmüzakereci Egemen Bağış somut verilerle AB ile ilgili sorulara cevap verecek. Uyum kriterleri kapsamında alınan başarılı sonuçlar da yer alacak. Uygulamasına başlanan ilk grup mesajlarda, “AB’ye Gireceğiz de Ne Olacak?” diyen insanlara “Avrupa’nın 6’ncı, dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi olacağız!” şeklinde cevap verilecek. Aynı sorunun diğer cevaplarında, “Avrupa Birliği’ne pasaportsuz girebilecek, öğrenim görebilecek ve çalışabileceğiz” veya “Gümrük Birliğiyle yüzde 476 artan AB ihracatımız, daha da yükselecek” gibi, Türkiye’nin elle tutulur, somut kazanımları ifade edilecek. Yerel iletişim kampanyasının devamında, halkın, “Bizi Avrupa Birliği’ne almazlar ki…” ve “Biz Avrupa Birliği’ne girmek istemiyoruz” şeklindeki tepkilerine AB Genel Sekreterliği’nin olumlu cevapları sunulacak.

Reform İzleme Grubu bugün toplanacak

Reform İzleme Grubu (RİG)’nun 21. toplantısı bugün Ankara’da yapılacak. RİG toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımıyla Vilayetler Evi’nde yapılacak. İlk toplantısını, 18 Eylül 2003 tarihinde yapan RİG, demokrasi, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler alanlarında gerçekleştirilen kapsamlı mevzuat çalışmalarını ve mevzuatın etkin biçimde uygulanmasını takip ediyor. RİG toplantılarının düzenli olarak gerçekleştirilmesi, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde en yüksek norm ve standartlara ulaşma kararlılığının da göstergesi olarak değerlendiriliyor. 21. RİG toplantısında, siyasi kriterler açısından AB’ye üyelik sürecinde gelinen aşama değerlendirmesi ve önümüzdeki dönemde yapılması gereken öncelikli çalışmalar ele alınacak.

26.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk doktorlar Tanzanya’da

  Sokak çocuklarına ‘şefkat eli’

  İnternete polis takibine tepki

  Selin vurduğu Horasan’a 500 bin TL yardım

  AB için medya kampanyası

  Cameron, bugün Türkiye’ye geliyor

  Devlet kadrolarına yeni atamalar yapıldı

  12,5 ton kâğıt tasarrufu sağlanacak

  Çiftçi hayal kırıklığı yaşıyor

  YOLLAR YİNE KAN GÖLÜ

  Bazı hakim subayların görev yerleri değiştirildi

  Taş atan çocuklar ile ilgili kanun yürürlüğe girdi

  Yeni eve taşınırken dikkat

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.