02 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Dörtyol’da kardeşlik yemeği

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Anadolu toprağının mayasında sevgi hoşgörü, insan kadri bilmenin olduğunu belirterek, ‘’Bu topraklarda yüzyıllardır insanların bir arada yaşamalarının tek sebebi birlik beraberliği ellerinden bırakmamalarıdır’’ dedi.

Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından başlayan gerginliğin sona ermesiyle Dörtyol Öğretmen Evinde Kaymakamlıkça düzenlenen ‘’Sevgi Hoşgörü ve Kardeşlik Yemeği’’ne katılan Lekesiz, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Geleceğin daha aydınlık olması için geçmişin sorgulanacağını ifade eden Lekesiz, şöyle konuştu: ‘’Anadolu toprağının mayasında sevgi hoşgörü, insan kadri bilmek vardır. Bu topraklarda yüzyıllardır insanların bir arada yaşamalarının tek sebebi birlik beraberliği ellerinden bırakmamalarıdır. Gelişen birkaç olumsuzluk moralimizi bozmasın. Yaşı gereği gençlerimizin kanı kaynamaktadır. Ebeveynler, akrabaları, komşuları bu tür olumsuzluk içerisinde bulunan gençlerimizi uygun bir dille uyarırlarsa, zannediyorum bu gençlerimizde bu uygunsuz davranışlarından vazgeçerler.’’

Lekesiz, ayrıca, fısıltı gazetelerine ve dedikodulara itibar gösterilmemesini kin ve nefretten uzak durulması uyarısında bulundu.

Kaymakam Hayri Sandıkçı da, Dörtyol’un telafisi mümkün olmayan kötü sonuçları doğurabilecek bir toplumsal olayın eşiğinden döndüğünü ifade ederek, ‘’Umarım bu badireleri bir daha yaşamayız. Birlik ve beraberliğimiz için sürekli sağduyulu davranalım bu gerginliğin yatışmasında emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum’’ diye konuştu. BDP Hatay İl Başkanı Mehmet İnsan da yapılan bu iyi niyet temennilerinin kendilerini sevindirdiğini dile getirerek, ‘’Olumsuz bir toplulukla çok ciddi sıkıntılar atlattık. Biz de sağduyulu davranarak beraberliğimizin devamı için çaba gösterdik. Yerel idarecilerimizden bu vatandaşlarımızın yaralarını sarmasını bekliyoruz’’ dedi.

Yemeğe İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl keskin, siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

02.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehit dedelerini unutmayıp, rahmetle hatırladılar

  Dörtyol’da kardeşlik yemeği

  Ciğerlerimiz cayır cayır yanıyor

  İstanbul, nem ve sıcak yüzünden kavruldu

  Barınma merkezinde kavga çıktı: 5 yaralı

  Çubuk'ta anız yangını

  Deniz Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu

  Hemzemin geçitte kaza: 1'i ağır 2 yaralı

  Tıp fakültelerinde kadavra sıkıntısı

  İstanbul’da kumar operasyonu

  Fındık işçisi ırmakta boğuldu

  Deniz suyundan içme suyu üretim tesisi açıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.