02 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Ciğerlerimiz cayır cayır yanıyor

Bılecık'ın Gölpazarı ilçesinde enerji nakil hattında elektrik telinin kopması sonucu orman yangını çıktı.

Yaklaşık 20 hektarlık alana yayılan yangın ekiplerce kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Alınan bilgiye göre, Kurşunlu köyü Dikenliboğaz Vayis Kuyusu mevkisinden geçen enerji hattında kopan elektrik telinden çıkan kıvılcımlar ağaçları tutuşturdu.

Yaklaşık 20 hektarlık alanda etkili olan orman yangınına Bilecik ve Gölpazarı ile çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, iş makineleri, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile 3 helikopter müdahale etti. Yangın yoğun çalışmalarla kontrol altına alındığı bildirildi. Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yangın, normalin üzerindeki hava sıcaklığı ve şiddetli rüzgar sebebiyle kısa sürede büyüdü. Söndürme çalışmalarına, 5 helikopter, 8 dozer, 50 arazöz, 200 yangın söndürme görevlisi ile 40 teknik görevlinin katıldığı yangın, tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam eden yangında, yaklaşık 100 hektar alan zarar gördü. Öte yandan Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Alınan bilgiye göre, Kaşıkçı Şıhlar köyü Sarı Kaya mevkisinde önceki gün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle başlayan ve 5 hektar alanda devam eden yangını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Mudurnu ve Göynük Orman İşletme Şefliklerine bağlı ekipler ile köylüler söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yangının yoğun şekilde devam ettiği bölgelerde dozerlerle yol açıyor. Yetkilileri, bölgenin dağlık olması nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle yapılabildiğini ifade etti.

Bu arada Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Zeyne beldesinde çıkan yangında 4 hektar ormanlık alan zarar gördü. Alınan bilgiye göre, Anamurlu Mahallesi yakınlarında yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Zeyne Belediyesine ait iş makineleri ve havadan helikopterle müdahale edildi.

Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 4 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yangında, soğutma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Bu arada, ormanlık alanın yakınındaki 300 dekarlık zeytin bahçesinin de yangında zarar gördüğü bildirildi.

02.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehit dedelerini unutmayıp, rahmetle hatırladılar

  Dörtyol’da kardeşlik yemeği

  Ciğerlerimiz cayır cayır yanıyor

  İstanbul, nem ve sıcak yüzünden kavruldu

  Barınma merkezinde kavga çıktı: 5 yaralı

  Çubuk'ta anız yangını

  Deniz Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu

  Hemzemin geçitte kaza: 1'i ağır 2 yaralı

  Tıp fakültelerinde kadavra sıkıntısı

  İstanbul’da kumar operasyonu

  Fındık işçisi ırmakta boğuldu

  Deniz suyundan içme suyu üretim tesisi açıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.