05 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Ahmedinejad’a bomba bilmecesi

Lübnan’daki Future TV, İran Devlet Başkanlığına dayanarak verdiği haberde, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın bulunduğu konvoya saldırı düzenlendiğini duyururken, İran internet sitesi “khabaronline.ir” de, saldırganın ânında yakalandığını ve yaralananların olduğunu bildirdi. Ancak daha sonra İran devlet televizyonu Press TV, Ahmedinejad’ın makamının, saldırıyı yalanladığını duyurdu. AFP de, “bomba”nın sadece bir maytap olduğu haberini geçti.

Ahmedinejad’a suikast bilmecesi

İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad’ın bulunduğu konvaya el bombasıyla saldırı düzenlendiği haberleri daha sonra yalanlandı.

Lübnan’daki Future TV, İran Devlet Başkanlığına dayanarak verdiği haberde, İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad’ın bulunduğu konvoya saldırı düzenlendiğini duyurdu. Haberde, Ahmedinejad Hamedan şehrinde halka hitap etmek üzere kafilesiyle yol alırken, konvoya el bombası atıldığı bildirildi. Ahmedinejad’ın “yaralanmadığı” belirtildi. Ahmedinejad’ın ülkenin batı orta kesiminde Hamedanlılara hitaben konuşması, İran devlet televizyonunca canlı yayımlandı. Saldırgan yakalandı, olayda yaralananlar oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAĞI

SALDIRIYI DOĞRULADI

İran Cumhurbaşkanlığından bir kaynak, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın bulunduğu konvoya saldırı düzenlendiğini doğruladı. Kaynak, saldırıda Ahmedinejad’ın yaralanmadığını, ancak konvoyda bulunan bazı kişilerin yaralandığını söyledi. İran devlet televizyonu da, saldırıdan sonra Ahmedinejad’ın, Hamedan stadyumunda halka hitap ettiğini ve saldırıya değinmediğini duyurdu. “El yapımı” el bombasının, İran liderinin 100 metre yakınında patladığı belirtildi. İran internet sitesi “khabaronline.ir”nin haberine göre, el bombasını atan saldırgan anında yakalanırken, yaralananların olduğu patlamadan sonra yoğun duman yükseldi.

SALDIRI YALANLANDI

Ardından Ahmedinejad’ın konvoyuna saldırı düzenlendiği yalanlandı. İran devlet televizyonu Press TV, Ahmedinejad’ın makamının, saldırıyı yalanladığını duyurdu. İran internet sitesi “khabaronline.ir”, İran Cumhurbaşkanı’nın konvoyuna Hamedan şehrine giderken el yapımı bomba atıldığını bildirmişti. Site daha sonra konuyla ilgili haberleri yayından kaldırdı. AFP’nin haberine göre de cumhurbaşkanlığı basın ve halkla ilişkiler yetkilisi, bunun sadece bir maytap olduğunu belirtti.

05.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ahmedinejad’a bomba bilmecesi

  Çin’de sellerin bilânçosu ağır

  Kudüs’te konut işgalleri bitmiyor

  New York’ta camİ İçİn engel kalmadI

  UNIFIL’in açıklaması İsrail-Lübnan sınırındaki tansiyonu düşürdü

  ABD: Doğrudan görüşme zamanı

  BP, nihayet kuyuyu kontrol altına aldı

  İsveçli bakan okullarda peçe yasağı istiyor

  Moskova dumana teslim, ölü sayısı 48'e yükseldi

  Hindistan’da 70 polis kayıp

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.