05 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

New York’ta camİ İçİn engel kalmadI

New York Anıt Koruma Komisyonunun aldığı bir karar, 11 Eylül saldırısının düzenlendiği ve “Sıfır Noktası” olarak anılan bölge yakınında cami inşa edilmesine yönelik engelleri kaldırdı.

Caminin yapılacağı yerdeki 152 yıllık binanın tarihî bir değeri olması için gerekli kriterleri karşılamadığını belirleyen komisyonun 9 üyesi oybirliğiyle aldığı kararla, binaya koruma statüsü verilmesini reddetti. Böylece, binanın yıkılmasının ardından alanda, içinde cami de bulunacak bir İslami kültür merkezinin yapılması önünde engel kalmadı. Merkezin, “Sıfır Noktası”na bir kaç blok mesafede olacağı kaydedildi. Çeşitli çevrelerin camiye karşı çıkmalarına karşın, Belediye Başkanı Michael Bloomberg desteğini açıklamıştı.

Muhalifler, “Sıfır Noktası”na bu kadar yakın bir yerde cami inşa etmenin, 11 Eylül kurbanlarının hatırasına hakaret olduğunu ileri sürüyorlar. Projenin destekçileri, “Cordoba Evi” adı verilen merkezin Dünya Ticaret Merkezi’nin gökdelenlerine yönelik 3 bin kişinin öldüğü saldırılardan beri New York’un Müslüman toplumunun karşı karşıya kaldığı olumsuz tutum ve görüşleri aşmaya yardımcı olacağını dile getiriyorlar. Projenin organizatörleri, “Sıfır Noktası”ndan iki blok (800 metre) ötedeki merkeze 11 Eylül kurbanları için bir anıt ekleyecekleri sözünü de veriyorlar. Cami inşaatı, New York Belediye Meclisi tarafından Mayısta onaylanmıştı.

05.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ahmedinejad’a bomba bilmecesi

  Çin’de sellerin bilânçosu ağır

  Kudüs’te konut işgalleri bitmiyor

  New York’ta camİ İçİn engel kalmadI

  UNIFIL’in açıklaması İsrail-Lübnan sınırındaki tansiyonu düşürdü

  ABD: Doğrudan görüşme zamanı

  BP, nihayet kuyuyu kontrol altına aldı

  İsveçli bakan okullarda peçe yasağı istiyor

  Moskova dumana teslim, ölü sayısı 48'e yükseldi

  Hindistan’da 70 polis kayıp

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.