05 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Kudüs’te konut işgalleri bitmiyor

İsraİl’in Kudüs’te yerleşimciler için yeni inşaat alanları açmasının hemen arkasından daha ileri provokasyonlar yaşanıyor.

İşgalci israil’in kolluk kuvvetleri öncülüğünde mahalle mahalle gezen yerleşimci fanatik Yahudiler gözlerine kestirdikleri evleri gasp ediyorlar. Geçen hafta ortasında Kudüs’te meydana gelen işgal olayı zihinlere durgunluk verecek cinsten.

Perşembe sabahı, işgal polisi öncülüğünde Yahudi yerleşimciler 50 kişilik bir ailenin yaşadığı eve baskın düzenledi. Evin kapı ve kilitlerini kırarak içeriye giren polis ve yerleşimciler zor kullanarak ev sahiplerini tahliye etmeye çalıştılar. Evden çıkmayı reddedenler ise dipçik ve sopalarla tartaklandı.

Görgü şahitlerinin verdiği bilgilere göre; sabah saatlerinde onlarca polis ve askerden oluşan özel harekât birliklerince askeri araçlar eşliğinde bina kuşatıldı ve işgal başladı. Sabah saatleri olduğu için uyurken saldırıya maruz kalan ev halkı ise ne yapacaklarını şaşırdılar. Evlerinin kapıları ve kilitleri balyozlarla kırılan ev sahipleri, direnmeye çalıştılarsa da bunda başarılı olamadılar. Çünkü tam donanımlı işgal kuvvetleri göz açtırmadan baskını gerçekleştirdiler. Direnmeye kalkışanları da tartaklayarak yerlerde sürüklediler.

SAHTE TAPU HAZIRLANMIŞ

1996 yılına ait sahte bir tapuya dayanarak evi gasp etmeye çalışan Yahudilerin, sahte tapu hazırlayarak bu işgale giriştiği belirlendi. Saldırıdan hemen sonra işgale konu olan tapunun sahte olduğu ortaya çıktı. İsrail makamları da tarihî evleri gasp etmek için ellerindeki bütün teknik imkânları kullanarak sahte tapu ve sicil kayıtları üretiyor ve Yahudi yerleşimcilere bu tapuları dağıtıyor. Yahudi yerleşimlerine izin veren işgal yönetimi, yıllardır bu sahte tapu numarasını uygulayarak Kudüs halkının evlerini gasp ediyor. Buna karşılık Kudüs sakinleri bu saldırıları bertaraf etmek için ellerinde bulunan tapu ve sicil kayıtlarını göstermelerine rağmen, İsrail bu tapu ve sicil kayıtlarının geçerli olmadığını ileri sürerek evlere el koyuyor.

Yahudi yerleşimcilerin bu saldırılar için gözlerine kestirdikleri ev profilleri ise çok manidar. Eski yapılara özellikle el koyan işgal yönetimi, Kudüs halkının tarihî hafızaları ile olan ilişkilerini ortadan kaldırmayı hedeflemekte. Tarihî Kudüs Evleri, Yahudi yerleşimcilerinin özellikle tercih ettikleri evler oluyor. Çünkü bölge halkının tarihî mirası ile ilişkilerini kesmek, can damarlarına giden pınarları kurutmak demek.

05.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ahmedinejad’a bomba bilmecesi

  Çin’de sellerin bilânçosu ağır

  Kudüs’te konut işgalleri bitmiyor

  New York’ta camİ İçİn engel kalmadI

  UNIFIL’in açıklaması İsrail-Lübnan sınırındaki tansiyonu düşürdü

  ABD: Doğrudan görüşme zamanı

  BP, nihayet kuyuyu kontrol altına aldı

  İsveçli bakan okullarda peçe yasağı istiyor

  Moskova dumana teslim, ölü sayısı 48'e yükseldi

  Hindistan’da 70 polis kayıp

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.