26 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Erdoğan: Medya acı gerçekleri gösteren bir ayna olmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’demokratik açılım’’ çalışmaları kapsamında, dün medya yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz'ün de katıldığı toplantıda “'Medyanın bizim tarafımızı tutmasını istemiyoruz, ama siyasî taraf haline gelerek, birilerinin psikolojik harekâtının parçası olmasını da doğru bulmuyoruz'' diyen Erdoğan, “Medyanın, bize acı gerçekleri, çıplak gerçekleri gösteren, yapıcı eleştiride bulunan, yol gösteren bir ayna olmasını arzuladık ve arzuluyoruz” diye konuştu.

Erdoğan: Değişiklikler, anayasa tartışmalarını sona erdirmedi BAŞBAKAN Recep Tayip Erdoğan, 26 maddeden oluşan bu değişikliğin 1982 Anayasası üzerindeki gölgeleri tam olarak ortadan kaldırmadığını, Anayasa üzerindeki tartışmaları sona erdirmediğini ama önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan, ‘’demokratik açılım’’ çalışmaları kapsamında, medya yöneticileriyle Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ndeki kahvaltıda bir araya geldi. Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz’ün de katıldığı toplantıda konuşan Erdoğan, 12 Eylüldeki halk oylamasıyla yürürlüğe giren Anayasa değişikliğinin hazırlık aşamalarında bu değişikliğin Türkiye için bir milat olacağını, Türkiye’de yeni bir dönemin, yeni bir sürecin başlayacağını ifade ettiklerini söyledi.

Erdoğan, 26 maddeden oluşan bu değişikliğin 1982 Anayasası üzerindeki gölgeleri tam olarak ortadan kaldırmadığını, Anayasa üzerindeki tartışmaları sona erdirmediğini dile getirerek, ‘’Ancak sizler de takdir edersiniz ki bu 26 maddelik değişiklik, 1982’den bu yana yapılan değişikler içinde çok müstesna bir yere sahiptir. İlk kez Anayasa’nın ruhuna, özüne dokunuluyor. İlk kez darbe zihniyeti ve vesayetçi anlayış bu kapsamda bir değişikliğe maruz kalıyor. Başta Anayasa Mahkemesinin ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısının değişmesi, geçici 15. maddenin kaldırılması, yargıya ilişkin birtakım düzenlemeler olmak üzere bu 26 maddelik değişiklikle Türkiye çok farklı bir döneme adımlarını atıyor’’ diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: ‘’Biz 12 Eylülde ortaya çıkan sonucun Türkiye haritasını farklı renklere boyadığına, farklı kutuplara savurduğuna asla İnanmıyoruz. Tam tersine ortaya çıkan tablo, Türkiye’nin demokratikleşme yolunda çok önemli bir mesafe kaydettiğini, demokrasiyi içselleştirdiğini, her sorunu demokrasi içinde çözme kültürünü artık kazandığını gösteriyor. İleri demokrasilerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık seçimlerinde Türkiye’dekine benzer bir tablo, benzer bir harita oluşmasına rağmen hiç kimse çıkıp da Amerika Birleşik Devletleri’nin bölündüğünü, karpuz gibi ikiye ayrıldığını, kutuplaştığını ifade etmiyor.

Çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Türkiye olarak buna bugün artık her zamankinden daha fazla inanıyoruz. Bugün, sorunları aşmak noktasında her zamankinden daha fazla umutluyuz. Ekonomide, dış politikada, demokratikleşmede Türkiye’ye yaşattığımız başarılara yenilerini ekleyebiliriz. Türkiye, 8 yıl öncesine göre çok farklı bir yerde, inanın bu ivmeyle devam ederek 8 yıl sonra, 10 yıl sonra 2023 yılında, dünyanın ilk on ülkesi arasında yer alan bir Türkiye’yi görmek bir hayal değildir.

Halk oylaması sürecinde, popülizmi, iftirayı, karalamayı, kutuplaştırmayı ve ne yazık ki kutsal değerleri, hassasiyetlerin istismarını bir propaganda aracı olarak kullanan muhalefetin 12 Eylülün hemen ardından bu alışkanlığını devam ettirmesini açıkçası bu yeni dönem adına bir talihsizlik olarak görüyoruz. Kanaatimce, bu halk oylamasının önemli bir neticesi, ileri demokrasi konusunda milletimizin büyük bir özlem içinde olduğudur. Dikkat edilirse demokrasi konusunda demiyorum, özellikle ileri demokrasiyi seçerek söylüyorum.

Milletimiz artık körü körüne değil, son derece bilinçli bir şekilde oy kullanıyor.

Medyanın bizim tarafımızı tutmasını istemiyoruz ama siyasî taraf haline gelerek, birilerinin psikolojik harekâtının parçası olmasını da doğru bulmuyoruz . Medyanın, bize acı gerçekleri, çıplak gerçekleri gösteren, yapıcı eleştiride bulanan, bir yol gösteren ayna olmasını arzuladık ve arzuluyoruz.

Tophane’deki olayları da benzeri olayları da bu olayların ardından oluşan kaygıları da hassasiyetle izliyoruz ve tekrar yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri alacağız. Özellikle son dönemde, gerek milli birlik ve kardeşlik sürecinin desteklenmesi, gerek terör olaylarının yansıtılması konusunda medyanın takınmış olduğu sorumlu ve sağduyulu tavırdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kasıtlı olmadığını biliyorum ama terör olayları sonrasında yapılan yayınlar, özellikle bazı tiplerin ısrarla televizyonlara çıkartılması ve bu tiplerin terörün sona erdirilmesi noktasında değil, adeta terörün yanmakta olan fitilinin ömrünü uzatmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiğini görüyoruz. Biz, yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Türkiye için yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Demokrasi standartları yükselmiş, demokratik olgunluğa ulaşmış bir ülkenin hükümeti olarak, her zaman yaptığımız gibi kucaklayıcı ve hoşgörülü bir tavırla geleceğe yürümek istiyoruz.”

26.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  YÖK, kurumların sınav yapmasına soğuk

  Hastalığı, içindeki putları yıktı

  Kastamonu, Üstad’ın hatıraları ile dolu

  Ankara’da coşkulu karşılama

  Bediüzzaman 64 yıl sonra Kastamonu’da

  Kastamonu’daki metafizik sır

  Risâle-i Nur insanı ikna ediyor

  Bediüzzaman beni çok etkiledi

  Cevdet Yaylacıoğlu: Bediüzzaman bana “Helâl et” dedi

  Hizmet Tırı Üstad’ımızın da tasvip edeceği bir hizmet

  Kastamonulular Bediüzzaman’a sahip çıkmalıdır

  Risâle-i Nur bir hayat biçimi

  BEDİÜZZAMAN TIR'I NE GÜN, NEREDE?

  ‘Yurt çocuğu’ kavramı tarih oluyor

  Diyarbakır Cezaevi Türkiye’nin utancı

  Yüksekovalılar, görüşmeden memnun

  Erdoğan: Medya acı gerçekleri gösteren bir ayna olmalı

  Başörtüsü hâlâ yasak

  TÜSİAD: Huzurlu ortamda ekonomi de yeşeriyor

  ‘’Mavi Marmara’’, baskını film oluyor

  Yıldırım:İsrail’in gerçek yüzü ortaya çıktı

  Gazze Filistin toprağıdır

  12 İlâç toplatılacak

  Pakistan için 186 milyon 240 bin TL toplandı

  Kurtulmuş, Fatih Erbakan’a cevap verdi

  Türkiye, helâl ürünler sektöründe lider olsun

  ‘’Devrimci Karargâh"ta 13 tutuklama

  Havai fişek dükkânında patlama korkuttu

  Yıldırımlar, 5 ayrı noktada orman yangını çıkardı

  TİM, ihracat rakamlarını Muş'ta açıklayacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.