25 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Çaykur Rize lider Denizli'yi yakaladı

Bank Asya 1. Lig'de 13. hafta sonunda Denizlispor bir maçı eksik olmasına karşılık 25 puanla liderlik koltuğunda oturmayı sürdürdü. Aynı puanla Çaykur Rizespor ikinci, Kayseri Erciyesspor ise 21 puanla üçüncü sırada yer aldı.. Ligin son üç sırasında ise 10 puanlı Güngören Belediyespor, 7'şer puanlı Diyarbakırspor ve Giresunspor bulunuyor. Geçen hafta 8 maçın 6'sında deplasman takımları sahadan galibiyetle ayrıldı. Denizlispor sahasında konuk ettiği ligin zayıf ekiplerinden Diyarbakırspor'a sürpriz bir şekilde yenilerek, ligde ilk mağlubiyetini ualdı. Çaykur Rizespor, evinde Boluspor'u yenerek maç fazlasıyla lideri yakaladı. Diyarbakırspor ise Denizlispor'u yenerek hem ilk galibiyetini aldı hem de 6 hafta sonra ligin son sırasındaki yerinden bir basamak yukarı yükseldi.

Berabere biten maçın olmadığı 13. haftada oynanan 8 maçın 6'sını deplasman takımları kazandı. Samsunspor, Mersin İdmanyurdu, Adanaspor, Tavşanlı Linyitspor, Karşıyaka ve Diyarbakırspor'un deplasmandan 3'er puanla döndüğü ligde, Akhisar Belediyespor ile Çaykur Rizespor ise kendi sahalarında kazanmayı başardı. Toplam 19 golün kaydedildiği 13. haftada deplasman takımları 13 gol attı. Ligde şu ana kadar en az gol atan takım Kartalspor (4), aynı zamanda en az gol (7) yiyen ekip de oldu.

Diğer yandan Ankaraspor'un lisansının iptal edilmesi nedeniyle her hafta bir takımın maç yapmadan 3 puan aldığı Bank Asya 1. Lig'de, haftayı boş geçiren takım, takip eden haftada istediği sonuçları alamıyor. Bugüne kadar haftayı bay takım olarak geçiren 12 ekipten, 6'sı bir sonraki maçında mağlup olurken sadece 3 ekip sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 takım ise bir sonraki maçını berabere bitirdi.

Ligde 14. haftanın programı şöyle: 27 Kasım Cumartesi: Mersinidmanyurdu-Giresunspor, 28 Kasım Pazar: Tavşanlı Linyitspor-Güngören Belediyespor, Adanaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediye, Karşıyaka-Denizlispor, Kartalspor-Altay, Boluspor-Akhisar Belediye, Diyarbakırspor-Kayseri Erciyesspor, Samsunspor-Orduspor.

EROL DOYURAN

[email protected]

25.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çaykur Rize lider Denizli'yi yakaladı

  Beşiktaş'ta kritik 4 hafta

  F.Bahçe'de gerginlik

  ENGİN BAYTAR, ŞENOL GÜNEŞ'TEN ÖZÜR DİLEDİ

  G.Saray'da sakat oyuncular iyileşiyor

  Guti'nin halefi Mesut Özil

  Efes, Olimpija'yı konuk ediyor

  Derbinin hakemi Cüneyt Çakır

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.