"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarımda fiyatlar % 20,2 arttı

14 Haziran 2021, Pazartesi 15:00
Türkİye İstatistik Kurumu (TÜİK), verilerine göre tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 20,20 arttı.

TÜİK, Tarım-ÜFE verilerini yayımladı. Çiftçinin üretim maliyetlerinin farklı girdi kalemleri dahil edilerek hesaplanan verilerde bir önceki aya göre düşüş kaydedilirken yıllık maliyetlerde artış oldu. Tarım-ÜFE, 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,43 azaldı.

Tarım-ÜFE’deki 5 aylık artış yüzde 7 olurken, bir yıllık artış yüzde 20,20 oldu. Sektörlerde bir önceki aya göre değişim; tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,35 azalış, balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde yüzde 4,66, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 34,76 artış oldu. Ana gruplarda bir önceki aya göre değişim; çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 15,04 azalış, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 1,36, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 4,48 artış gerçekleşti.

İstanbul - anka

Okunma Sayısı: 640
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı