"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muğla'da ibadethanelere su ücretsiz olacak

18 Mayıs 2015, Pazartesi 14:41
Muğla'da bundan sonra ibadethanelerden su parası alınmayacak.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü'nün olağan genel kurul toplantısında, "Meclis kararı ile mabetlere indirimli ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verilebilir." şeklindeki kanun maddesi dikkate alınarak, ibadethanelere ücretsiz su verilmesi kararlaştırıldı.

MUSKİ Genel Kurulu toplantısında, 12 madde görüşülerek karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün başkanlığındaki toplantıda, ibadethanelerin su ücretleri de gündeme alındı. 5393 sayılı kanunun 15. maddesine dayanılarak, amacı dışında kullanılmaması şartıyla il genelindeki bütün ibadethanelere içme suyu ücretsiz hale getirildi.

Başkan Gürün, su fiyatlarıyla ilgili bilgi karmaşası olduğunu ve doğru olmayan birçok rakamın telaffuz edildiğini söyledi. Türkiye'deki diğer büyükşehir belediyelerinin su fiyatlarını karşılaştıran bir tablo hazırladıklarını belirterek, bunu meclis üyelerine dağıttı. Gürün, "Bizim maksadımız, gerçeğin ortaya çıkması. Sanki Türkiye'nin en pahalı suyunu biz içiyoruz. Bu listede verilen rakamlara bakıp diğer şehirlerle su fiyatları konusunda ne olup ne olmadığını görebiliriz. Su fiyatımız, Türkiye'deki büyükşehirler arasında iki şehirle beraber en ucuz su fiyatıdır." dedi.

'ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİNİN MUSKİ İLE ALAKASI YOK'

Su faturaları üzerinden alınan Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV)'yle ilgili de açıklamada bulunan Gürün, bunun MUSKİ ile ilgisi olmadığını söyledi. ÇTV bedelinin su faturalarına yansıtılmasının, vatandaşların tekrar fatura ödeme zahmetinden kurtarmaya yönelik konulduğunu belirterek, "ÇTV, su faturalarının üzerine koyulmuş bir ücret değildir. İlçe belediyelerimizin katı atıkları toplamak için yaptığı bir masraf var ve bu ücretler de meclis tarafından belirlendi. Toplanan ücretlerin yüzde 80'i de ilçe belediyelerine katı atık toplama bedeli olarak, yüzde 20'si büyükşehir çöp depo ve alanı işletmesinden kaynaklanan giderlerin karşılanması için veriliyor." ifadelerini kullandı.

Etiketler: muğla, su, ibadethane
Okunma Sayısı: 1704
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı