Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: Avrupa eksikliklerimizi hatırlatıyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Parlamentosu’nun ve AB Komisyonu’nun hazırladığı raporların eleştirel olmasının yadırganmaması gerektiğini belirterek, “Bu raporlar bizim yaptıklarımızı uzun uzun anlatmak için, övmek için hazırlanmıyor’’ dedi.

Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay tarafından onuruna verilen resepsiyonda konuşan Babacan, son 4 yıldır Türkiye’nin ekonomik ve siyasî reform sürecine girdiğini kaydederek, bu sürecin tüm dünyada yakından izlendiğini ve takdir edildiğini vurguladı.

“Ziyaretlerimin amacı Türkiye’nin ekonomik ve siyasî reform süreci hakkında muhataplarımı bilgilendirmek’’ diyen Babacan, Hollanda ve Belçika’nın ardından diğer AB üyelerini de ziyaret edeceğini ifade etti.

34 yıldır çift ve 3 haneli enflasyonla yaşayan Türkiye’nin artık tek haneli enflasyonla istikrar yakaladığını ve yıllık tarihsel ortalaması 1 milyar dolar seviyesinde olan doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının 2005 yılında 9,7 milyar doları bulduğunu ve bu yılın ilk 6 ayında 9 milyar dolara yaklaştığını anlatan Babacan, AB üyelik sürecinin de Türkiye’nin istikrarına katkı sağladığını dile getirdi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan, Türkiye’nin katılımıyla sadece AB’nin 28’inci ya da 29’uncu üyesi olmayacağını, ‘’AB’nin geleceğini tanımlayan çok önemli bir süreç’’ şeklinde değerlendirileceğini belirterek, “Bu süreç tarih kitaplarında kaydedilecektir’’ dedi.

Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu’nun Türkiye hakkındaki raporlarının eleştirel olmasının tabiî karşılanmasını isteyen Babacan, “Bu raporlar bizim yaptıklarımızı uzun uzun anlatmak için, övmek için hazırlanmıyor. AB sürecinde eksiklerimiz anlatılıyor. Siyasî çevrelerden etki olabilir. Eksik bilgilendirmeden kaynaklanabilir’’ diye konuştu. Babacan, büyük devlet olmanın bilinciyle bunlara takılıp kalınmayarak, AB sürecinin Türkiye’nin faydasına olacak şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

/ BRÜKSEL

08.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargı siyasallaşmamalı

  Protestan-Katolik üniversiteleri

  Tezkere ‘resmen’ yürürlükte

  Demirel: Lübnan konusu kapandı

  Gül: Negatif enerji var

  Babacan: Avrupa eksikliklerimizi hatırlatıyor

  Coşkun: Heyecanımız kesilmedi

  Tarama sırası “Yargı ve temel haklar’da

  İHH, Bintü Cübeyl’de

  Sınav sistemi değişsin

  Öğrencilerin ev bulma telâşı

  Katkı payları belirlendi

  Zeki Sezer: Sadece laiklikten bahsetmek zarar veriyor

  Birden: Karar bireysel

  Okuldaki çocuğa netten takip

  Türk doktorun başarısı

  ‘Türkiye’de obezite görülme oranı gün geçtikçe artıyor’

  Yılın ilk karı Ardahan’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004